Hae
Hannamaria

Uusi vuosi Lontoossa

ME SO HAPPY! Tuossa reilu viikko sitten varattiin matka tulevalle uudelle vuodelle Lontooseen! Meillä oli Jullin kanssa pitkään puhetta aiheen tiimoilta ja kaupunki, jonne uudeksi vuodeksi tahdottiin, vaihteli vähän väliä. Ensin oltiin vahvasti New Yorkin kannalla mutta tultiin tulokseen että se on meidän budjetille silti tällä hetkellä aavistuksen liian kallis. Tultiinkin tulokseen, että vaikka olen jo kerran aiemmin käynyt Lontoossa, lähdetään sinne yhdessä ja käydään läpi nyt ne paikat, jotka yhdessä halutaan ja ei välitetä siitä vaikka minä en Big Beniä ensimmäistä kertaa näekään.

hannamaria grungehannamaria grunge

Uusi vuosi on melko kallis aika matkustaa vaikka oltiin näin aikaiseen liikenteessä. Tutkin monia eri vaihtoehtoja ja onneksi mies antoi melko vapaat kädet sekä lentoaikojen, että majoituksen suhteen.

Löysinkin meille suhteellisen hyvän diilin, jossa lentoineen ja majoituksineen per nuppi hintaa reissulle tulee n. 640€. Me ollaan reissussa 28.12. – 3.1., lennetään Finnairilla suorana ja majoitutaan 4 tähden hotellissa K+K Hotel Georgessa

Hotelli sijaitsee Earl’s Courtin alueella melkeen Hyde Parkin lounaiskulman tienoilla. Metroasema on melkein vieressä ja lähellä on melko hyvin paikkoja, joista aamupalaa voi noukkia ainaisen hotelliaamupalan sijaan. Mahdutaan juuri ja juuri Oyster cardin 1-vyöhykkeelle jolla päästäänkin kaikkialle jonne halutaan, joten sekin tulee melko edulliseksi (Oyster card pitää siis sisällään lähes kaiken julkisilla liikkumisen kuten metrot, bussit sekä normaalit ”lähijunat”) ja mitä metrokarttaa katsoin uudelleen, päästään me ympäri Lontoota melko kätevästi siitä ristiin rastiin.

hannamaria grungehannamaria grunge

Tärkein ”nähtävyys” tällä kertaa on Lontoon ilotulitukset, joten mikäli vinkkejä hyville katselu- & hengailupaikoille on, laittakaa tulemaan! Myös London Eye, Big Ben, British Museum, Tower Bridge, Tower of London, Picadilly Circus ja Hyde Park on pakko nähdä. Shoppailua tehdään Oxford Streetillä, mutta myös Harrods ja Topshop Brompton Roadillla kiehtoisivat. Meno on superhelppo, sillä lennon laskeuduttua päästään suoraan Heathrow Expressillä Paddington -asemalle josta on muutaman metropysäkin matka Earl’s Coutrille (ja tuosta meidän asemalta taitaa itse asiassa mennä suora yhteyskin Heahtrowlle…)

Näillä suunnitelmilla on hyvä jatkaa eteenpäin ja tulen pitkin vuotta pohjustamaan reissua ja mitä aiotaan siellä tehdä. Itse tahtoisin näiden lisäksi viedä miehen uudelleen Warner Bros. studioille Potterijuttuja katsomaan, mutta saa nähdä 😉

Millaisia vinkkejä teillä on Lontoo-kävijöille?

 

 

9 kommenttia

 1. Laura kirjoitti:

  Minä olen käynyt kaksi kertaa Lontoossa ja toisellakin reissulla olin sitä mieltä, että tuohon kaupunkiin en kyllästy koskaan :). Teillä tulee varmasti mahtava reissu! 🙂

  • hannamaria kirjoitti:

   Ekan kerran jälkeen oon itse ihan samaa mieltä! Aina löytyy uusia alueita ja uutta nähtävää 🙂

 2. Idsu / Huulipunamania-blogi kirjoitti:

  Asuin Lontoossa hetken aikaa vuosia sitten, se on ihana kaupunki turistille mutta asua en siellä enää tahtoisi.
  Suosittelen, mikäli shoppaus kiinnostaa, niin menemään bussilla Nothing Hillin lähellä olevaan Westfield-kauppakeskukseen. Siellä on myös ihania ravintoloita. Paras ostoskeskus löytyy Stratfordin Westfieldistä (olympialaisia varten rakennettu) mutta sinne tietysti on vähän matkaa.
  Samoin suosin bussimatkustamista metroilun sijaan niin näkee paljon enemmän, vaikkakin Bayswaterin ja sen puolen metroasemat ihan superkauniita onkin. 🙂

  • hannamaria kirjoitti:

   Joo siellä Westfieldissä itse asiassa viime reissulla tuli käytyä useampaankin otteeseen kun se kerta Shepherd’s Bushissa sijaitsi, jossa oli myös meidän majapaikka! 🙂 Ja bussit pitää ottaa kyllä kans käyttöön, metro vaan on niin paljon kätevämmältä tuntunut!

 3. Miia - Sweet Bites kirjoitti:

  Oi miten upeita uv suunnitelmia! Aivan ihanaa ❤️ Tästä tuli kipinä itsellekkin, josko suunnittelisi (kerrankin) uudenvuoden reissun jo hyvissä ajoin 🙂

  http://www.m-sweetbites.blogspot.fi

  • hannamaria kirjoitti:

   Joo ehdottomasti! Meillä ei aikaisemmille uusille vuosile ole ollut suunnitelmia joten on ihana tietää että mitä about tulee tekemään tuolloin – muuten kun ne ei ole olleet mitenkään ihmeellisiä!

 4. Aino kirjoitti:

  Mahtavalta kuulostaa! Itse oon kans Lontoossa kerran käynyt, se tosin taisi olla vuonna 2011, ehkä pitäisi lähteä jossain vaiheessa uudestaan käymään 😀 !

  • hannamaria kirjoitti:

   Mulle ainakaan ei kerta riittänyt mihinkään ja nyt aionkin ottaa reissusta irti mahdollisimman paljon!

 5. Minnea/Minnean muruja kirjoitti:

  Lontoo on ihana! Tuo London Eye on kyllä käymisen arvoinen! Me menimme aikaisin, aukeamisaikaan, niin vältimme pahimmat jonot. Lontooseen ei kyllästy ikinä!

  Ruokapaikoista suosittelen Wagamamas- ja Chipotle- ravintolaketjuja 🙂
  Teille tulee varmasti ihana uusi vuosi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.