Hae
Hannamaria

Helpot minttu-feta -lihapullat ja pestoperunat

Tuossa perjantai-iltana tekaisin itsekseni ollessa omaan makuuni sopivan illallisen, jonka reseptit tahdon nyt jakaa teidänkin kanssa! En ota näistä mitään krediittiä, sillä molemmat reseptit on lainattu ja itselle vain sovitettu muista blogeista. Minttu-feta -lihapullat tuli jo vuosia sitten tutuksi WTD -blogista, pestoperunoille ohje löytyi Hellapoliisista. Vaikka pestoperunat sekä minttu-feta -lihapullat on reseptien puolesta hiottu jo alkuperäisten kirjoittajien puolesta melkein täydelliseksi, laitoin niinhin vielä omat twistini. Tässä siis ohjeet superhelppoon ja seminopeaan illalliseen!

Minttu-feta lihapullat pestoperunatMinttu-feta lihapullat pestoperunat

Minttu-feta -lihapullat (valmistusaika n. 25min)

 • 400g jauhelihaa
 • 2-3 valkosipulin kynttä
 • 1 pieni sipuli
 • 1 nippu tuoretta minttua
 • 1 kananmuna
 • fetaa
 • suolaa ja pippuria

Hienonna sipuli, valkosipuli sekä minttu erittäin pieneksi. Sekoita ne ja kananmuna yhteen jauhelihan kanssa ja lisää suolaa sekä pippuria oman maun mukaan. Murusta fetaa mukaan oman maun mukaan. Pyörittele taikinasta palloja ja paista pannulla runsaassa voissa. Itse näin pienen satsin kanssa suosin pannua ja voita, sillä maku on ihan erilainen. Suuremman satsin kanssa uuni on melkein must, sillä pannulle ei kerralla mahdu kovinkaan paljoa.

Paistoin pannulla ensin pohjan kiinni, sitten vastakkaisen sivun ’pohjan’, jonka jälkeen kääntelin pullia aina sivulta toiselle jotta jokainen sivu tuli paistettua kiinni. Paistoaika riippuu pannusta sekä pullien koosta, joten kannattaa jossain vaiheessa halkaista yksi ja katsoa miltä liha sisällä näyttää.

Minttu-feta lihapullat pestoperunat

Pestoperunat (valmistusaika n. 40-60min)

 • 1kg perunoita (esim. Rosamunda)
 • 1/dl öljyä
 • Puoli purkkia pestoa
 • Raastettua sitruunankuorta tai -mehua

Aseta uuni lämpämään 220°C -asteeseen. Pese perunat hyvin ja leikkaa lohkoiksi. Asettele lohkot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai vaihtoehtoisesti lasiseen uunivuokaan. Sekoita keskenään öljy, pesto sekä sitruunankuori. Sivele perunat tällä seoksella niin, että lohkojen päälle jää mukavasti pestoakin maisteltavaksi. Paista uunissa kunnes perunat ovat kypsiä (itse pidin n. 30-35min).

Omasta mielestäni sitruuna sopii erittäin hyvin peston kaveriksi ja sitä olisi näissä saanut olla enemmänkin. Vaikka pestossa itsessäänkin on jo jonkin verran öljyä, kannattaa siihen lisätä sitä hyvä määrä lisää jotta perunat ja pesto eivät kuivu paiston aikana. Voit myös halutessasi kuoria perunat, mutta itsestäni lohkoissa kuoret ovat se ”juttu”.

Minttu-feta lihapullat pestoperunat Minttu-feta lihapullat pestoperunat

Näiden lisäksi taioin pienen annoksen salaattia, johon heitin Napolitana -mixiä, kurkkua, luumutomaatteja, öljyä, fetaa, auringonkukansiemeniä sekä oliiveja. Uunissa käynnin jälkeen lisäilin itselleni lohkojen päälle vielä pestoa, sillä sitä ei voi koskaan olla liikaa! Olen ennenkin näitä lihapullia tehnyt ja nyt kun lisäsin ihan kunnon annokset suolaa ja pippuria, oli maku entistä parempi! Myös pannulla paisto toi aivan eri fiiliksen. Perunatkin oli oivia omaan suuhun.

Tässä on ruoka, joka ei vie normaalia kauemmin tehdä. Toki se vie aavistuksen enemmän aikaa kuin esimerkiksi perus makaronilaatikko tekovaiheessa, mutta välillä on mukava edes aavistuksen panostaa. Mies ei ruokaa suostunut kokeilemaan, mutta siksi tätä tulikin tehtyä iltana kun ei mies ollut kotona 😉 Itselle tästä riitti hyvin vielä evääksi sekä illalla syötäväksi, joten varsinkin yksineläjälle hyvänkokoinen satsi!

Oletteko te kokeilleet erilaisia ruokavariaatioita tutuista aineksista?

3 kommenttia

 1. Mari kirjoitti:

  Vitsi tää näyttää hyvältä, ihan pakko ottaa reseptit talteen, nam!

  • hannamaria kirjoitti:

   Ihan ehottomasti kannattaa, nää on niin helppoja vielä tehäkin että tällänen semiporopeukalokin onnistuu! 😀

 2. Paula kirjoitti:

  Kuulostaa ja näyttää niiiiin hyvältä. Vesi herahti oikeen kielelle. Täytyy kyl kokeilla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *