Hae
Hannamaria

Herkullinen ja superhelppo munakas

Näin alkuvuodesta kun aloitettiin miehekkeen kanssa pienoinen ruokaremontti, on täytynyt taas ottaa tälläisiä terveellisempiä pikkuruokia, välipaloja sekä kevyitä annoksia mukaan. Välillä esimerkiksi pelkkä paistettu muna saattaa tuntua melko tylsältä aina sillä samalla tavalla valmistettujen kasvisten kanssa, joten ajattelin jakaa teidän kanssa tälläisen superhelpon munakkaan ohjeen!

Superhelppo munakas Superhelppo munakasSuperhelppo munakas

Pieneen ja superhelppoon munakkaaseen tarvitset:

 • 2-3 kananmunaa (riippuen siitä miten tuhdin munakkaan tahdot)
 • Mausteita (suolaa, pippuria ja niin edelleen, oman maun mukaan)
 • Sipulia (normaalia ja/tai valkosipulia)
 • Paprikaa
 • Tomaattia (mieluiten kirsikka- tai luumutomaattia)
 • Leikkelettä (kalkkuna tai mitä kaapista löytyykään)
 • Öljyä (maustettua tai perus mitä kaapista löytyy)
 • Vettä (tai tuhdimpaan versioon maitoa/kermaa)

Paista ensin aavistuksen verran täytteitä pannulla täydellä lämmöllä. Ihan vähän ja vain sen verran, että ne lämpiävät. Itse heitin ensin pannulle valkosipuliöljyä, kinkut ja tomaatit, sitten kuvasta jääneet auringonkukansiemenet ja pyörittelin näitä hiukan aikaa. Tässä välissä rikoin munat kuppiin, heitin sekaan lorauksen vettä (tässä voi käyttää myös maitoa tai kermaa jos haluaa tuhdimman) ja rikkoa rakenteen sekaisin.

Mukaan mixiin myös mausteet, itsellä suolaa ja sitruunapippuria. Ennen kananmunien heittoa täytteille käänsin levyn keskilämmölle ja odotin hetken pannun jäähtymistä. Sitten täytteet tasaisesti pannulle, kananmunamix sekaan ja heti perään basilika sekä mozzarella. Annoin munakkaan paistua n. kymmenisen minuuttia tai kunnes se ei enää ”hylly”, toisin sanoen ole löysää. Nam!

Munakkaat ovat siitä helppoja, että niitä voi tuunata ihan mielensä mukaan! Mulla yleensä syntyy sellaisia munakkaita joihin päätyy ainekset tyylillä ”mitä kaapista tällä hetkellä löytyy”. Sieniä, juustojämät joista ei saa enää siivuja, siemeniä, pähkinöitä, tonnikalaa ja niin edelleen. Nyt sattui kaapissa olemaan kätevästi mozzarellaa sekä basilikaa, joita olin edellispäivänä käyttänyt mozzarella-tomaattileipien tekoon, joten ne päätyi pannulle. Oli erittäin hyvä munakas!

Mitä nopeita ja helppoja reseptejä teiltä löytyy?

8 kommenttia

 1. Charming Nails kirjoitti:

  Oi vitsit kun kuulostaa herkulta! Mä oon tykännyt munakasrullasta, sitä tein joskus kun oli isompi porukka syömässä. Taisin tehdä jonkun kikkuversion mutta haaveissa on texmexmunakas. Tätä superhelppoa ja nopsaa munakasta voisi kokeilla, menisi muuten seuraavana päivänä kylmänä eväänä töissä!

 2. Elina kirjoitti:

  Laitan yleensä munakkaaseen kinkkua, paprikaa, sipuli, parmesania ja juustoraastetta eli aika perinteinen versio 😉

  • hannamaria kirjoitti:

   Kuulostaa hyvälle! Parmesania en oo ite kokeillukaan munakkaassa, mutta ei voi olla kun hyvää!

 3. JonnaH. kirjoitti:

  Kuulostaa hyvältä. Itse teen kanssa munakasta tai sitten jotain pastaruokaa, jos on kiire.

  • hannamaria kirjoitti:

   Kyllä vaan, pasta on toinen joka syntyy melko nopsaan. Tahtoisin tutustua kuskusiin, että oon kuullut sen olevan hyvä ja nopea lisä vaikka wokkiin!

 4. Maija Viola kirjoitti:

  Mulla tulee tehtyä munakasta tosi paljon, mutta heittelen sinne vähän mitä sattuu… 😀 Paprika ja basilika on ollut kovassa käytössä, mutta pitää ottaa nämä muutkin ainekset (paitsi kinkku) käyttöön! 🙂

  • hannamaria kirjoitti:

   Kuulostaa hyvälle! Randomilla usein syntyykin parhaat munakkaat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *