Hae
Hannamaria

Jostain on aina tingittävä

Inspiraatio kirjoittaa tästä aiheesta tuli itselle melko puskista, vaikka ajankohtainen aihe onkin. Itseäni vaivaa tällä hetkellä lähes koko ajan fiilis, että jostakin on tingittävä – ja nimen omaan ajankäytön suhteen. Ollaan opintojen kansatalouden tunneilla opiskeltu vaihtoehtoiskustannuksista joka periaatteessa tarkoittaa sitä, että jostakin on lähes aina tingittävä eikä kaikkea voi saada ja tuo ajatus on pyörinyt mielessä nyt melko paljon ja pitkään. Tässä yksi ilta myös puhuttiin tyttöjen kanssa ajankäytöstä ja siitä, miten vaikutan saavan paljon aikaan ja joku ihmetteli miten langat pysyy käsissä ja järki vielä päässä, kun tekemistä vaikuttaa olevan niin paljon.

Hannamaria stressiHannamaria stressi

Rupesinkin miettimään, että itselläni vaihtoehtoiskustannukset näkyvät ajankäytössä ja siinä, miten käytän aikani. Termi vaikuttaa ehkä vähän kaukaa haetulta ulkopuolisen silmin, mutta itselläni se jotenkin tuntui ajankäyttöön kolahtavan.

En nykyään enää osaa ottaa suurtakaan stressiä asioista vaan menen sillä fiiliksellä ja uskomuksella, että kaikki järjestyy kyllä aikanaan. 

Silti nykyään tuntuu siltä, että extempore -juttut ja niiden tekeminen on jäänyt melko kokonaan väliin ja elämä on todella suunniteltua. Tällä hetkellä lautasella on opiskelut, osa-aikatyöt, freelancerhommat, blogi ja treenaamaankin pitäisi keretä. Paperille laitettuna ei vaikuta kovin suurelta määrältä, mutta jos päivät venyvät 7.30-22 -mittaisiksi jolloin puoli kahdeksan lähdet kotoa, pääset kympiltä töistä ja saavut kotiin yhdeltätoista vain toistaaksesi saman uudelleen huomenna, on se melko hektistä.

Rakastan tällä hetkellä erittäin paljon niitä juttuja mitä teen ja en tahtoisi jättää mitään pois. Koska en stressaa nykyään juuri mistään, en ole jaksanut vaivata päätäni mm. vain neljän postauksen viikkotahdilla vaikka kuvamateriaalia on kuukaudeksi eteenpäin (en vain kerkeä kirjoittaa tarpeeksi usein ja tarpeeksi paljon) saatika sillä, että kerkeän salille nykyään hyvällä tuurilla kerran tai kaksi viikossa. Julkaisutahti on osoittautunut itselle sellaiseksi jonka voi händlätä, mutta salilla käynnin vähyys painostaa etenkin kun selkää pitäisi kuntouttaa.

Hannamaria stressi Hannamaria stressi

Vaikka tykkäänkin arjestani suuresti tällä hetkellä niin on pakko myöntää, että odotan tulevaa kesää ja sitä, että opinnot jäävät hetkeksi tauolle. Toimeentulokaan ei tällä hetkellä jaksa kesän ajalta huolettaa, sillä meistä toinen on tällä hetkellä kokopäivätöissä ja minulla on ovet vielä auki joko 2-3kk kokoaikaiseen sijaisuuteen eräässä firmassa tai jatkaa osa-aikaisena ja kesälomatuuraajana nykyisessä näiden blogi- sekä freelancertulojen. Tulemme pärjäämään kesän varmasti todella hyvin aivan sama kummin käy.

Toivon kuitenkin vieväni vielä tämän ensimmäisen vuoden opinnot kunnialla loppuun tentteineen kaikkineen. Meillä on myös edessä kärkihaut, joihin täytyy valmistautua jo parisen viikkoa etukäteen hakemuksien lähettämisen kera sillä sinä viikkona kun niiden viimeinen jättöpäivä on, käytän aikana varmasti melko tehokkaasti entisten työkavereiden vierailun parissa täällä Jyväskylässä vain hengaillen illat.888

Vaikka nuo aiemmin mainitsemani extempore -jutut ovat jääneet vähemmälle tykkään kuitenkin siitä, että osaan suunnitella arkeni ja sen takia käytänkin lähes joka ikisen hetken vapaa-aikaa hyväksi tehden jotakin hyödyllistä. Nytkin kirjoitushetkellä olen tullut jo töistä viettämään rauhallista perjantai-iltaa mutta koska en osaa rauhoittua, muokkaan kuvia tulevia postauksia varten ja kirjoitan mahdollisimman paljon varastoon. Laitoin saunan päälle ja kohta suuntaan saunasiiderin kanssa lämmittelemään ja rentoutumaan hetkeksi, sillä täytyy muistaa pitää tasapainoa yllä. Ja koska alkaneet Tempation Island -jaksot jäivät näkemättä ja olen aivan out ellen niitä katso, saunan jälkeen pakotan laittamaan koneen pois ja keskittymään ihan johonkin muuhun.

Varsinaista ideaa tälle postaukselle ei ollut, sillä puhdasta valituspostausta en todellakaan halua kirjoittaa mutten tahdo myöskään ylistää arkeani. Tälläistä se nyt kuitenkin on, melkein yhtä järjesteltyä kaaosta kuin itse kirjoittajakin!

Millaisia ajatuksia teissä heräsi vai heräsikö mitään?

10 kommenttia

 1. Marianne / STAY FRESH kirjoitti:

  Toi puna sopii sulle älyttömän hyvin! ??

  • hannamaria kirjoitti:

   Haha, kiitos! 🙂 Tykästyin siihen itekin yllättävän paljon!

 2. Nena Sofia kirjoitti:

  Voi ei miten tuttua! Tähän kun lisätään vielä loraus stressiä siitä ettei ihan joka hetki onnistukaan olemaan hyödyllinen, aletaan puhua mun elämästä 😀

  • hannamaria kirjoitti:

   No sanopa muuta! Välillä tuntee huonoa omatuntoa niistä löhöilyhetkistä vaikka nimen omaan ei sais!

 3. Idsu / Huulipunamania-blogi kirjoitti:

  Katsoin ekana vaan kuvia ja näytät ihanalta!
  Mitä tulee ajankäyttöön, sulla se näyttää olevan hanskassa ja se on oikein, että nautit kaikesta mitä teet.
  Itsellä vielä vähän hakusessa se, mikä olis sitä mieluisinta mistä nauttisi ja siksi puolet asioista tuntuu pakkopullalta (insert tähän kohtaan opiskelun loppuvaiheet ja osa työstä). Vaikka elämä on oikeasti liian lyhyt sellaiseen miettimiseen!

  • hannamaria kirjoitti:

   Apua voi kiitos :)) Ja ymmärrän hyvin tuon pakkopullafiiliksen, joissakin kouluasioissa se tulee varsinkin jos joutuu tekemään muidenkin hommia, mutta siitäkin pääsee yli. Tsemppiä suuresti sinne suuntaan!

 4. Saranda kirjoitti:

  ”Tulemme pärjäämään kesän varmasti todella hyvin aivan sama kummin käy.” Ihana asenne, tollanen varmuus ja elämään luottaminen tarttuu tänne ruudun toisellekin puolella. ♥ Tsemppiä kiireeseen, toivottavasti pian hellittää. 🙂

  http://www.lily.fi/blogit/tyhja-ajatus

  • hannamaria kirjoitti:

   Kiva kuulla! 🙂 Uskon kyllä erittäin vahvasti siihen että jotenkin tässä pärjäillään! Ja kiitos, tsemppiä tarvitaankin jotta jaksaa puristaa loppuun asti!

 5. Teresa S kirjoitti:

  Aika hienosti et kuitenkin ehdit tuon kaiken päälle vielä salille <3 Ilman suunnitelmallisuutta monta asiaa jäisi tekemättä. Jäin tuijottamaan tuota huuliväriä, wow!

  • hannamaria kirjoitti:

   No sanopa muuta, en ymmärrän miten oon joskus pärjännyt ilman kunnon kalenteria 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *