Hae
Hannamaria

Urban Decay x Jean-Michel Basquiat -kokoelma

Kuulin tästä Urban Decay Jean-Michel Basquiat -kokoelmasta en meinannut pysyä pöksyissäni! Ensimmäisen vilauksen näinkin jo todella aikaisin keväällä jo ihan livena ja ihastuin jo silloin etenkin sarjan värikkääseen luomiväripalettiin, jonka nyt suureksi onneksi sainkin maahantuojalta itselleni testiin sarjan kasvopaletin kera.

Urban Decay Jean-Michel BasquiatUrban Decay Jean-Michel Basquiat

Ensialkuun on pakko käyttää hetki sen taivasteluun, miten nämä pakkaukset miellyttävät graafista silmää. Vaikka tyyli on niin kaukana sellaisesta josta yleensä pidän ja jota itse tuotan, on näissä ihan oman tasonsa viehättävyys. Osaksi se varmasti syntyy siitä, että pakkauksissa on käytetty inspiraationa Jean-Michel Basquiatin graffititaidetta ja mukaan on päässyt palettien yksityiskohdissa lähes ikoninen kruunu.

Urban Decay Jean-Michel Basquiat

Tämän kokoelman myötä tutustuin kyseiseen taiteilijaan aavistuksen paremmin ja selvisi, että hän aloitti uraansa duunaamalla graffiteja New Yorkissa ja siirtyi tästä 1980 -luvun myötä menestyksessäästi avantgarde -piireihin. Wikipedia kertoo vaiheista seuraavasti: Varhaisimmalla kaudella (1980–1982) maalauksissa esiityi hahmoja, kuten luurankomaisia figuureja ja naamiomaisia kasvoja, joiden on tulkittu kuvastaneen taiteilijan lempiaihetta: kuolevaisuutta. Uran keskivaiheessa (1982–1985) pääosassa olivat moniosaiset kankaat ja työt ovat täynnä tiheää kirjoitusta ja kollaaseja. Niissä voi myös havaita Basquiat’n kiinnostuneen amerikanafrikkalaisten kulttuurista ja identiteetistä. Viimeisinä vuosinaan (kuoli 1988) Basquiat oli alkanut kehitellä uudenlaista tyyliä, johon kuuluivat erilainen maalaustapa ja uudet symbolit.

Ura oli siis melko lyhyt, mutta tuottelias. Hänen viimeisin teoksensa myytiin Sothebysin huutokaupassa 110,500,000 dollarilla, joka kertoo arvonnoususta ja hyvästä jäljelstä jälkipolville. Vaikka henkilö itse onkin jo aikaa sitten siitynyt muihin maailmoihin, on tämä yhteistyö Urban Decayn kanssa mielestäni hyvä kunnianosoitus herralle ja hänen uralleen – vaikkakin se välillä pistää miettimään mitä mieltä taiteilija itse olisi ollut mieltä meikkibrändin kanssa yhteistyöstä. Ainakin värimaailma ja muu vastaava on tässä kokoelmassa ottanut hyvin huomioon taiteilijan itsensä teokset! Mutta tuotteisiin!

Urban Decay Jean-Michel Basquiat Tenant Urban Decay Jean-Michel Basquiat Tenant Urban Decay Jean-Michel Basquiat TenantUrban Decay Jean-Michel Basquiat Tenant Swatch

Urban Decay x Jean-Michel Basquiat Tenant -luomiväripaletti, 39€

KATTOKAA NY NÄITÄ VÄREJÄ. Värejävärejävärejä. Niin kaunis paletti ja kun Jyväskylässä tätä kävin swatchaamassa olin ihan in lööv. Jokainen on sellanen jota voisin käyttää, nyt varsinkin kun tykästyin 1 paletti, 10 bloggaajaa -haasteen kautta sinisenkin sävyihin jälleen uudelleen. Näistä etenkin Neo, Boom ja Graffiti on sellasia mitä en _malta_ päästä testaamaan! Selvää korostusväriä paletista ei löydy, mutta se ei tämän paletin idea olekaan.

Sävyt ovat pigmenttisiä eikä muista kuin Les -sävystä tippunut ylimääräistä. Sävyt eivät myöskään pölisseet liiaksi. Näissä ei ole alla meikkivoidetta eikä primeria, joten sävyt tästä vaan toistuvat entistä paremmin kunnon meikissä. Tuo sininenkin on kyllä ihan toisesta maailmasta, uuh.

Urban Decay Jean-Michel Basquiat Gallery Blush Urban Decay Jean-Michel Basquiat Gallery BlushUrban Decay Jean-Michel Basquiat Gallery BlushUrban Decay Jean-Michel Basquiat Gallery Blush swatch

Urban Decay x Jean-Michel Basquiat Gallery Blush -paletti, 36,90€

Sitten tää kasvopaletti, boom. Vielä jos tässä olisi persikkainen poskipuna, voisin mennä naimisiin tän kanssa. Sori Julli. En ole koskaan nähnyt yhtä kaunista korostusväriä kuin tuo Now’s the time on, just niin täydellinen kultainen ja kesään sopiva highlight kun voi olla. Arjessa tykkään käyttää hillitympää (Lumene Nordic Light -valopisarat on must), mutta tämä on etenkin juhlaan ja päivittyneellä iholla todella kaunis.

Jawbone on oiva aurinkopuuteri, puhtaasti varjostamiseen omalle iholle liian lämpöinen. Ja poskipunat – näitä kahta näen käyttäväni paletista vähiten sillä en juuri koskaan käytä poskipunaa, mutta molemmat ovat todella kauniita sävyjä ja etenkin Noho voisi mennä ihan silmämeikissäkin!

Näiden lisäksi tähän Urban Decay x Jean-Michel Basquiat kokoelmaan kuuluu huulipunia kolmessa eri sävyssä ja eri koostumuksilla, kolme eri sävyä 24/7 Glide-On -silmänrajauskynästä sekä kolmas paletti, joka on paljon ”nakumpi” ja maanläheisempi, nimeltään Gold Riot. Tarkemmat swatchit näistä muista tuotteista löytyy mm. Eyeshadow and Flame -blogista (etenkin sävy Epigram on UPEA!). Kokoelma on myynnissä Sokoksien kivijalkamyymälöissä sekä verkkokaupassa ainakin vielä toistaiseksi.

Mitä mieltä te olette tästä kokoelmasta?

12 kommenttia

 1. Charming Nails kirjoitti:

  Ihania <3 mulla on nää molemmat luomiväripaletit mutta enhän mä ole vielä ehtinyt niitä kokeilla. Ehkä juhannuksena olis enemmän aikaa 🙂

 2. Mari kirjoitti:

  Luomiväripaletti näyttää ihanalta!! 🙂 Kovasti tekee mieli ostaa se.. jospa saisin myytyä XX Vicen niin voi hyvällä omatunnolla ostaa uuden 😀

 3. Elina // Vauhtihirmun elämää kirjoitti:

  Aivan todella upeita pakkauksia! Ja väritkin todella kauniita kyllä kaikkinensa 🙂

 4. Anniina kirjoitti:

  Kivan monipuolisia molemmat pakkaukset ja ihania värejä kyllä 🙂

  • hannamaria kirjoitti:

   Jep, ootan taas että pääsisin käymään swatchaileen kanssa niitä huulipuna, ne vähän houkuttas kanssa..

 5. Nina kirjoitti:

  Ahh mä rakastan värejä, en kyllä tiedä osaisinko silti käyttää noin räikeitä värejä 🙂 jotain meikkitutoriaalia tästä siis odotellessa 😉

  • hannamaria kirjoitti:

   Haha joo ei nuo luomarit mullakaan hirveemmin arkikäyttöön pääse, mutta erikoisempia meikkejä niillä on varmasti kiva tehä!

 6. Charlotta kirjoitti:

  Ahhh noi luomivärien sävyt! Ja just nimenomaan toi sininen! Aivan ihana. Pakkaukset miellyttää munkin silmää, vaikka ei tavallisesti nyt ihan ookaan ihan mun tyylisiä. 🙂 Hyvät swatchit!

  x Charlotta | http://www.charlottaeve.com

  • hannamaria kirjoitti:

   Eikö, noi on niin ihania sävyjä! Kiitos, olin noista swatcheista erittäin epävarma edes että onnistuuko mutta ihan hyvinhän ne luonnistui!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *