Hae
Hannamaria

Sheet mask / kangasnaamio – Suomeen rantautunut ihonhoitotrendi

Postaus sisältää affiliate -linkkejä.

Meikän yksi lemppari-ihonhoito-steppi, eli sheet mask, suomeksi kangasnaamio, on pikku hiljaa vaikuttanut tulevan entistä arkipäiväisemmäksi asiaksi myös Suomessa käyttönsä sekä löydettävyytensä puolesta. Muistan jo ikuisuuden erilaisia kangasnaamioita käyttäneeni on-off ja yleensä ne olivatkin ulkomaiden tuliaisia, sillä Suomessa valikoima on ollut melko suppeaa.

Sheet mask kangasnaamio Holika Holika Sheet mask kangasnaamio Holika Holika

No mikä se sheet mask / kangasnaamio sitten on?

Trendi on lähtöisin Aasiasta oleva, kasvoille aseteltava ”liina”, joka valmistetaan mm. puuvillasta, bambusta tai muusta samantyyppisestä aineesta. Tuohon kankaaseen on leikattu valmistusvaiheessa halkioita nenän, suun ja silmien kohtien lisäksi myös liinan reunoihin, jotta tuote on helppo asetella kasvoille. Sheet mask / kangasnaamio on lähes aina yksittäispakattuna pussissa jotta kangas pysyy kosteana.

Mukana tuleva neste (essence, seerumi) itsessään on täynnä milloin mitäkin hoitavia, rauhoittavia ja kirkastavia ainesosia riippuen aina tuotteesta. Kangasnaamioiden hinta on yleensä alle viiden euron luokkaa etenkin korealaisissa brändeissä, mutta esimerkiksi KICKS:stä saatavat Starskin -naamiot maksavat reilun kympin naamiolta.

Sheet mask kangasnaamio Holika Holika Sheet mask kangasnaamio Holika Holika

Holika Holika Lemon / Green Tea / Cucumber

Olen nykyään monen muun bloggaajan tai korealaista kosmetiikkaa käyttävän tavoin hurahtanut käyttämään kangasnaamioita. Ne ovat mieleeni niin paljon kätevämpiä ja hygieenisempiä kuin perinteiset naamiot, jotka täytyy käytön jälkeen huuhdella tai muutoin poistaa kasvoilta ja jotka saattavat ajan saatossa mennä vanhaksi, ellei ole kovin suuri naamioihminen kuten minä (toisin sanoen käytän naamiota ehkä kerran kahteen viikkoon niiden työläyden takia). Itse kuitenkin tykkään käyttää mutanaamioiden sijaan pääosin kuorintoja ja ikäväkseni käytänkin esimerkiksi melko suuresti aikanaan hypetettyä L’Oreal Pure Clay -naamiota ihan liian vähän…

Sheet mask kangasnaamio Holika Holika Sheet mask kangasnaamio Holika Holika

Holika Holika Pearl / Avocado

Sain eleven.fi -verkkokaupalta muutaman korealaisen Holika Holika -brändin sheet maskin testiin ja osan ostin itse kauneusbloggaajien Tallinna -reissulta. Nämä kaikki ovat tyyliltään joko kosteuttavia, kirkastavia tai muuta vastaavaa eikä seassa ole yhtään puhdistavaa, jollaisia sheet maskeja myös on (kuten Skin79 mutanaamio). Lempparein ei-korealainen kangasnaamio löytyy tällä hetkellä Garnierilta ja on nimeltään Skin Active Moisture Bomb (joka on muuten ”huimassa” alessa Sokkarilla ;D)

Kuitenkin, kangasnaamio -trendi on ihan valloillaan ja tykkäänkin siitä, että niitä saa nykyään suomenkielisistäkin verkkokaupoista erittäin hyvin ja vielä hyvään hintaan. Musta onkin tullut näiden suurkuluttaja ja olisin vararikossa mikäli maksaisin per naamio yli viittä euroa – näitä nimittäin kuluu vähintään yksi viikossa. Siksi nämä Holika Holikat (2,50€ hintaan eleven.fi:ltä) ovat niin hyviä, samoin Bearelilta saatava sheetmask-kokoelma on pelastanut meikäläisen. Heillä on kokonainen kategoria ainostaan sheet maskeja varten.

Sheet mask kangasnaamio Holika Holika

Erikseen en ajatellut jokaista näistä Holika Holikankin naamiosta teille esitellä, mutta koontipostausta mun lemppari sheet maskeista on tulossa, samoin myös laajempi esittely Holika Holikan tuotteista ja brändistä. Parit paikat joista Suomesta sheet maskeja saa linkkasinkin jo, mutta näiden lisäksi esimerkiksi Biodelly.fi:stä löytyy hiukan arvokkaampia Orgaid:n tuotteita ja mainitsemani Garnierin naamio löytyy Sokoksen verkkokaupasta (jossa muuten on yllättävän hyvä valikoima kangasnaamioita!)

Oletteko te sheet mask / kangasnaamio -faneja?

 

16 kommenttia

 1. JonnaH. kirjoitti:

  Tykkään, mulla on myös käytössä geelinaamioita, joissa tuo kasvojen päälle asetettava ”kangas” on sellaisen geelimäisen hyllyvää. 😀

 2. Noora Rantala kirjoitti:

  Pakko tulla sanoon, että sun blogi on tosi mielenkiintonen ja oot hyvä kirjottaan! Vaikutat myös ihmisenä tosi kivalta tyypiltä! Oon aiemminkin tänne eksynyt kuitenkaan jättämättä kommenttia. 😀

  <3 Noora Emilia

 3. MINI-blogi kirjoitti:

  En ole aiemmin kuullut kangasnaamioista. Aika harvoin tulee naamioita käyettyä, liiankin harvoin.

  • hannamaria kirjoitti:

   Näillä on helppo aloittaa edes joka toiselle viikolle uloittuva rutiini!

 4. Sini kirjoitti:

  Ihanat pakkaukset noilla naamioilla! Itse en ole kokeillut kangasnaamioita, mutta kiinnostusta olisi 🙂

  • hannamaria kirjoitti:

   No eikö, miten söpöjä! Kannattaa kokeilla, vaikka Sokkarilla on ny hyvät alet!

 5. Minna M kirjoitti:

  Mun äiti toi noita minulle jo vuosia sitten tuliaisiksi ulkomailta. Yllätyin, kun kirjoitit että nämä on nyt (vasta) trendikkäitä. Ihanan helppoja, vaikka en tykkää roskan määrästä, mitä yksittäispakatuista naamioista tulee.

  • hannamaria kirjoitti:

   Joo, Suomeen nää on alkaneet tulla vasta ihan lähiaikoina! Ja samaa mieltä siitä että tuo roskan määrä joka näistä tulee on se ärsyttävä osuus, mutta muuten ne on niin käteviä!

 6. Outi / Pisteitä Ruudulla kirjoitti:

  Kangasnaamiot ovat ihan huippuja, mutta ärsyttää Suomen hintataso!! Ihan jo tilatessaan ulkomailta (E-K:sta esim) saa samaa tavaraa huomattavasti järkevämpään hintaan…

  • hannamaria kirjoitti:

   Joo elä! Laitankin kaverin tuomaan muutamat Garnierit varastoon Saksasta ja muutenkin kattelen aina koreasivut eka läpi missä ois edullisemmin samaa kamaa!

 7. Ninni / Visions kirjoitti:

  Noi on mun mielestä niin hassun näköisiä! 😀 En oo itse kyllä vielä tuollaisia kokeillut, mutta ehkä joskus 🙂

  • hannamaria kirjoitti:

   Haha, kyllähän niissä näyttää vähän murhaajalta jo aikuistenkin mielestä! 😀 Kannattaa, ihan Sokkarilta löytyy!

 8. Mari kirjoitti:

  Mä oon kanssa ihan koukussa kangasnaamioihin, en vaan malta käyttää niitä niin usein kun haluisin ettei lopu kesken :DD Mulla on nämä laivalta ostetut vielä testaamatta, mutta seuraavaksi vuorossa!

  • hannamaria kirjoitti:

   Haha, tuttu juttu! Mä sain just postipatelta lisää muutamat uudet testiin niin ei ihan heti lopu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *