Hae
Hannamaria

Kaksi kesäihon pelastajaa by ACO

Oon löytänyt tälle kesälle kaksi ultimaattista suosikkia: ACO Rescue Mist -kasvosuihke ja ACO Sun Face Fluid Mattifying SPF50+ -aurinkosuoja. Nämä ovat erinomainen kombo sekä suojaamaan kasvojen ihoa auringolta että freesaamaan kasvoja kuumina kesäpäivinä. Sain tuotteet testiin PR-toimistossa käydessäni kesäkuun alussa ja nyt kun kunnolliset testit on tehty, pääsen näistä sanasen sanomaan.

Aco Sun Face Fluid Mattifying Rescue Mist Aco Sun Face Fluid Mattifying Rescue Mist

*ACO Rescue Mist -suihke (75ml, n. 12€) toimii hiukan samalla tavalla kuin BetteBox -postauksessa esittelemäni Lumenen LÄHDE- ja muiden sarjojen kasvosuihkeet, mutta on kuitenkin hiukan erilainen ja omasta mielestäni jopa hiukan parempi. Tätäkin voi käyttää sekä meikittömälle iholle, että meikin päälle ja tuoksu on huomattavasti parempi, sekä hiukan voimakkaampi, kuin kilpailijassaan Lumenessa. Tuottetta on 75 milliä ja sitä onkin vähemmän tässä myyntipakkauksessa kuin Lumenessa (100ml, n.20€). Käyttäisinkin tätä ennemmin ihon rauhoittamiseen ja meikin freesaamiseen, kun taas Lumenea kasvoveden kaverina ja kosteusvoiteen alla.

Antioksidantit (eli ihoa suojaavat ja tuotteen säilyvyyttä parantavat ainesosat) ja C-vitamiini auttavat tuomaan iholle upean pinnan ja mikäli meikkiä löytyy, tekemään pinnasta jällein tasaisen ja omasta mielestäni jopa häivyttämään hiukan niitä kuivia kohtia.

Meikinkiinnityssuihkeeksi en sitä silti kutsuisi, sillä vaikka pinta hiukan muuttuukin, ei se silti kestoa pidennä. Pelkästään meikittömällekin iholle tämä on erittäin raikastava ja freesi tuote, sillä varsinkin auringossa olon jälkeen saattaa iho kuumotella ja ennen aftersunia tykkään suihkutella tätä menemään.

Aco Sun Face Fluid Mattifying Rescue Mist

*ACO Sun Face Fluid Mattifying SPF50+ (40ml, n. 19€) -aurinkosuoja on tarkoitettu nimen omaan kasvoille ja hoitaakin tuon duuninsa erittäin hyvin. Koostumus on todella, todella nestemäistä sekä ohutta ja levittyy kasvoille täysin värittömänä. Etenkin näin kesällä kun oma ihoni meinaa olla T-alueelta erityisen rasvoittuva, on tämän mattaisempaa ilmettä tuova ominaisuus erittäin toivottu. Tämä myös imeytyy nopeasti (jopa nopeammin kuin jotkin kosteusvoiteeni), joten meikin levittämisen voi aloittaa nopeammin. Kerrotaan sopiva herkälle, normaalille ja sekaiholle ja komppaan kyllä ihan täysin! Tuote on myös hajusteeton, josta plussaa, samointen pumpusta joka pitää tuotteen hygieenisenä.

Suojakerroin 50+ on myös erittäin hyvä, vaikkakaan yksinään noinkaan korkea suojakerroin ei takaa palaamisvapaata varmuutta (oikeaoppisestihan aurinkosuojaa tulisi lisätä useaan kertaan päivässä jotta suojakerroin pysyy koko ajan noin korkeana, mielellään etenkin aurinkoa oikein ottaessa puolen tunnin tai tunnin välein).

Itse käytän kuitenkin kesäisin lähes väistämättä tuotteita, joissa on vielä uudelleen suojakerroin kasvoille ja jo meikkien itsessään suojatessa kasvojen ihoa, olen kokenut tämän tarpeelliseksi. Tottakai herkemmin palavalle iholle kannattaa tätäkin lisätä useamman kerran päivässä jos aiot olla suorassa auringonpaisteessa pidempään. Oma maalaisjärki ja itsensä tuntemus on tässäkin eduksi.

Aco Sun Face Fluid Mattifying Rescue MistAco Sun Face Fluid Mattifying Rescue Mist

ACO Rescue Mist & Sun Face Fluid Mattifying SPF50+

Nämä kombona ovat olleet tämän kesän juttu. Myös Aco:n muut tuotteet, kuten herkän ihon linja, koko kropan aurinkovoide sekä aftersun, muutenkin ovat apteekkikosmetiikasta mun henk. koht. lemppareita eivätkä nämä tuotteet ainakaan tuota ihastusta laimenna.

Vaikka muun kropan aurinkosuojan kanssa on omalla kohdalla vieläkin petrattavaa, olen käyttänyt tätä Sun Face Fluid Mattifying SPF50+ -kasvoille, kaulalle ja dekolteelle tarkoitettua voidetta erittäin suurella huolella. Myös Rescue Mist kulkee käsilaukussa lähes päivittäin ja on erittäin hyvä meikin freesaaja.

Mitkä on teidän tän kesän lempparituotteet ihon suojaamiseen?

10 kommenttia

 1. Jusu kirjoitti:

  Acon Rescue Mist ihastutti muakin ja siinä on edelleen hienojakoisin sumu, mitä olen kosteusuihkeita kokeillut 🙂

 2. Hanna-Mari kirjoitti:

  ACO Rescue Mist -suihke vaikuttaisi oikein hyvältä tuotteelta tämän luettuani. Olen miettinyt tuon Lumenen ostamista, mutta tämä kuulostaa vielä paremmalta 🙂

  http://lifewithhannamari.blogspot.fi/?m=1

 3. Annukka kirjoitti:

  Käytän itse luonnonkosmetiikkaa ja vaikka valikoimat on jo tänä päivänä todella laajat, aurinkotuotteita on suhteellisen vähän. Kaipaisin juuri todella vahvaa suojaa kasvoille.

  • hannamaria kirjoitti:

   Luonnonkosmetiikassa onkin tuo juuri ongelmana että vaikka valikoimaa on laajasti, puuttuu sieltä joitain todella oleellisia juttuja. Itse olen ”sekakäyttäjä”, joten en ole luonnonkosmetiikan aurinkosuojiin hirveämmin tutustunut. Tiedän LAveralta kuitenkin jotain löytyvän ihan perus Sokoksestakin, mutta en ole sitä testannut.

 4. Mari kirjoitti:

  Molemmat vaikuttaa tosi kivoilta tuotteilta, olen muutenkin ollut tyytyväinen ACOon viimeaikoina 🙂 Kaikki suihkeet ja aurinkosuojajutut on muutenkin mun heikkous 😀

  • hannamaria kirjoitti:

   Haha, sittenhän nääkin varmasti kolahtaa! 😀 Ja nää on molemmat kyllä todellakin hintansa väärti.

 5. Johanna / P.S. Never Stop Smiling kirjoitti:

  Sait mut vakuuttuneeksi, nämä kuulostaa molemmat ihan mahtituotteilta! Terveisin vähän myöhäisherännäinen (valitettavasti) tämän ihon suojaamisen kanssa 😀 Ehdottomasti pitää alkaa panostamaan siihen enemmän.

  • hannamaria kirjoitti:

   Joo kannattaa ihan ehottomasti, myöhäisheränneenäkin on parempi kun ei ollenkaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.