Hae
Hannamaria

TOP 3+1 x Punakuparin hiusvärin ylläpito

*Sisältää mainoslinkkejä

Olen jo pidempään halunnut tehdä tälläisen postauksen hiusvärin ylläpito -postauksen, jossa kerron nykyisen mitkä itse koen parhaiksi tuotteiksi ja parhaiksi tavoiksi ylläpitää omaa väriäni. Vaikka tässä esittelenkin käyttämäni ja parhaaksi kokemani tuotteet, on nämä ohjeet sovellettavissa lähes mille tahansa värille ruskeasta hopeaan. Olen punaiselle hiukselle tehnyt tämän saman useampi vuosi sitten ja ajattelin päivityksen olevan paikallaan.

KC Professional Color Mask Biozell Color Mask Shampoo

Osa postauksen kuvissa näkyvistä tuotteista on saatuja ja tahdon painottaa, että nämä tuotteet näissä sävyissä toimii mulla – jollain muulla ja erityyppisen pohjavärin omaavalla nämä voivat käyttäytyä eri tavalla kuin minulla! Tällä hetkellä latvasta löytyy blondattua ja vaaleaa väriä, sitten täysin punaisella värjättyä ja nyt viimeisimpänä L’Orealin 7.4 -sävyisellä kuparipurkilla värjättyä tukkaa. Myös tarkemmat kuvat hiushistoriasta ja nykytilanteesta kannattaa katsoa läpi!

Sulfaatittomat, väripigmenttiä sisältävät shampoot

Jo vuosia vanha kikka, mutta jota silti yllättävän moni kirkkaamman hiusvärin omaava ei tiedä. Näinkin vahvasti värjätylle hiukselle kuin punakupari, on erittäin hyvä hiusvärin kulumista estämään käyttää sulfaatittomia shampoita, jotka eivät kuivata hiusta pahasti tai muutoin vauriota sen pintaa. Väripigmentit itsessään lisäävät hiuksen kiiltoa ja luovat hehkuvan hiusvärin tuomalla siihen lisäpigmenttiä, joka hiuksesta on melko varmasti lähtenyt kävelemään.

Käytän värishampoita ns. kaksoisvaahdouksen toisena osana ja ensimmäisellä vaahdotuskerralla käytän mitä tahansa shampoota sattuukaan olemaan käytössä (lemppareita Redken All Soft*– sekä Unique Hair Color Care -shampoot) tai jos tuntuu että päänahka ja hius tarvitsee suuremman puhdistuksen, käytän syväpuhdistavaa shampoota ennen värishampoota.

KC Professional Color Mask Shampoo

Panosta – KC Professional Color Mask Shampoo (250ml, alk. 12€) (kuva)

Lempparituotte värishampoista on tämä Maria Nila Colour Refresh sävyssä Bright Copper* on tällä hetkellä on mulle se parhain puhtaan punaisen Color Mask Shampoo Red:in*, ollessa hiukan liian punainen makuuni (eli täysin kirkkaan punainen). Tällä mun aiemmin punaiseksi värjättyyn latvaan saan kauniin kuparin hehkun ja kirkastaa sekä latvaa, että tyven tummempaa osaa kauniisti ja saa aikaan hiukan lämpöisemmän hehkun. Varsinaista kuparia tai oranssia tällä ei saa aikaiseksi. Koostumus on todella hyvä eikä jätä hiuksia natisevan puhtaiksi.

Biozell Color Mask Shampoo

Pihistä – Biozell Color Mask Shampoo (150ml, alk 4,50€)

Biozellin Color Mask Shampoo (150ml) on oma pihistystuotteeni hintansa sekä kokonsa vuoksi. Tosin nyt, kun olen enemmän oranssiin ja kupariin kallellaan kuin puhtaasti punaiseen, ei Biozellin shampoovalikoimasta löydy itselleni sopivaa sävyä. Tämä muutenkin jättää hiukseni todella karheiksi ja natiseviksi, joka liukkaammalla hiuslaadulla toki voi olla suotavaa. Tämän jälkeen tunnen aina tarvitsevani tehohoidon jotta hiukset eivät jää kuivan karheaksi.

Muita Suosikkeja

KC Professional Color Mask Shampoo*
Lakmé Teknia Rrefresh Shampoo, Saffron Copper*
Lakmé Teknia Rrefresh Shampoo, Red*

Väriä ylläpitävät naamiot

Nämä naamiot ovat ehdottomasti omat lempparit hiusvärin ylläpito -hommiin! Niin helppoja ja käteviä, mutta kuten todettu, näilläkin voi mokata ja saadaan aikaan laikukkaan lopputuloksen. Suurinta osaa näistä naamioista voi käyttää sekä pyyhekuivaan, että kuivaan tukkaan mutta itse tykkään käyttää näitä hyvin pyyhekuivatussa tukassa. Vaikutusaikoihin voi itse toki vaikuttaa, mutta itse pidän näitä naamioita n. 10-15 minuuttia hiuksessa jotta kerkeän siinä välissä esimerkiksi kuorian kropan ja kasvojen ihon. Jo näidenkin kanssa kannattaa muistaa käyttää suojakäsineitä, sillä etenkin KC:n naamio värjää kädet todella tehokkaasti!

KC Professional Color Mask Biozell Color Mask

Panosta – KC Professional Color Mask Shampoo (250ml, alk. 12€)

KC Professional Color Mask -naamio sävyssä Copper* on tällä hetkellä on mulle se parhain. Sillä mun aiemmin punaiseksi värjättyyn latvaan saan kauniin punaoranssin ilmeen ja aivan latva vetää todella oranssiksi. Tyvestä tulee kuparioranssi ja pienoinen jopa tahaton liukuväriefekti on taattu. Tämä on ihan superpigmenttinen ja tuotetta tarvitsee todella vähän kauniin sävyn aikaansaamiseksi. KC:n Color maskin levityksen kanssa kannattaa kuitenkin olla extrahuolellinen ja tehdä se kamman kera, sillä tämä jämähtää hiukseen parin pesun ajaksi ja jos väri on epätasainen, niin oh well. Nimimerkillä kokemusta on…

Pihistä – Biozell Color Mask Shampoo (150ml, alk 4,50€)

Biozellin Mandarine on hyvä ja hiukan edullisempi vaihtoehto, mutta ei yhtä pigmenttinen ja sillä kannattaakin ehkä aloittaa mikäli väriä ylläpitävät hoitonaamiot ovat uusi juttu. Itse en koe saavani tätä yhtä kosteuttavaa vaikutusta kuin KC:n vastaavasta, mutta tähän hintaan en sitä juuri odotakaan. Saatan tähän naamioon sekoittaa jotakin erittäin kosteuttavaa tai jopa siloittavaa hoitoainetta, kuten tällä hetkellä käytössä olevaa Redken All Soft -hoitoainetta.*

Naamioissa on se hyvää, että nämä jo yksistään ovat erittäin pigmenttisiä ja käyttö onnistuu kätevästi suihkun yhteydessä. Levityksen kanssa ei myöskään tarvitse olla niin pikkutarkka kuin esimerkiksi suoravärien, mutta tarkka kannattaa silti olla ja harjata hiukset ennen, sekä jälkeen naamion levityksen jotta väri levittyy tasaisesti. Suosikkini KC Professionalin ja Biozellin versiot molemmat ovat kostettavia ja tekevät hiuksista mukavan pehmeän ja sileän tuntuiset, KC:n viedessä hiukan voiton kuitenkin.

Muita hiusvärin ylläpito -suosikkeja:

Joico Color Butter, Red*
Maria Nila Colour Care Colour Refresh, Bright Copper*
Evo Fabuloso, Copper* 
Evo Fabuloso, Red*
REF Colour Boost Masque, Intense Copper*
REF Colour Boost Masque, Radiant Red*
Revlon Professional 45 Days Shampoo And Conditioner, Intense Coppers*
Revlon Professional 45 Days Shampoo And Conditioner, Brave Reds*
Grazette Colour Mask, Ruby Red*
Grazette Colour Mask, Foxy Copper*

Suoravärit (etenkin laimennettuina)

Biozell Ink KC Professional Color Mask Paint

(kuva, kuva, kuva)

Kategoria, jonka tuotteista minulla ei vielä ole yhtä paljon kokemusta kuin kahdesta aiemmasta. Koska puhe on kuitenkin hankalasta väristä jota ylläpitää, ovat suoravärit joskus tarpeen varsinaisten värjäyskertojen välillä. Blondaamattomaan ja värjäämättömään omaan tyveen suoravärit eivät todennäköisesti kovin tartu, mutta jo värjätyn latvan värin freesaamiseen ne toimivat ja kestävät n. 5-30 pesua riippuen hiusten kunnosta. Levitys kannattaa tehdä joko pyyhekuivaan tai puhtaaseen kuivaan hiukseen ja antaa tuotteen vaikuttaa n. 15-30 minuuttia jonka jälkeen vain huuhdella hiukset, ei vaahdottaa shampoolla (myös hoitoainetta voi jälkikäteen käyttää mikäli hiukset tuntuvat kuivalta).

Tämä on tekniikka, jota olen kaikista laiskin käyttämään. Kun itse värjään suoraväreillä, laimennan yleensä Biozell INK Fire Orange -suoravärin joko omalla hoitoaineella tai heiltä löytyvällä Neutral Tonerilla. Tällöin sävystä ei tule aivan kirkkaanoranssi, vaan kaunis ja hiukan haaleampi oranssi joka sekoittuu omaan kupariin ja punaiseen. KC Professionalilla ei edes ole sävyä jota tällä hetkellä itse käyttäisin, mutta aiemmin täysin punaiseen hiukseen käytin KC Professional Color Mask Paintia sävyssä Cherry Bomb. Muista suoravärienkin kanssa käyttää suojakäsineitä!

Muita suosikkeja:

Schwarzkopf Professional Igora Professional Color Worx, Red Red*
HERMAN’S PROFESSIONAL Amazing Direct Hair Color, Fiona Fire*
Manic Panic Classic Electric, Tiger Lily*

+ Kiiltoa öljyillä

hannamaria_punakupari_oranssi_yllapito_7_2017_oljy

(kuva, kuva)

Rakastan hiusöljyjä yli kaiken. Olen jo vuosia käyttänyt näitä ihmeaineita ja en tiedä miten hiukseni selvisivät ennen niitä. Koska oma hiuslaatuni on paksu ja karhea, ovat öljyt ehdottomia sekä hoitamaan hiusta, että tuomaan siihen omalta osaltaan kiiltoa. Käytän tällä hetkellä lahjaksi saamaa Kérastasen Elixir Ultime Colored Hair -hiusöljyä*, joka on tarkoitettu nimen omaan hiukan paksummalle hiuslaadulle ja on siksi runsaampaa kuin esimerkiksi Morroccanoilin perus- tai Light -versio. Kyseinen öljy sisältää myös UV-suojan, mutta onkin erittäin hintava vaikka tämä 125ml pullo on kestänyt minulla jo yli vuoden.

Toinen hyvä vaihtoehto hieman halvemmasta kategoriasta on Maria Nilan True Soft Argan Oil*, joka sekin antaa kiiltoa sekä vähentää hiusten pörröisyyttä. Itse olen melko paksujen öljyjen ystävä ja tämä oli juuri siinä rajoilla oliko se tarpeeksi paksua, mutta kesällä menee kevyempikin. Ylipäätään öljyn käyttö kuitenkin on kiillon ja värin hienoisen kirkastamisen puolesta mielestäni tärkeää,  myös korvaavat ja kosteuttavat vaikutukset ovat vain plussaa viimeistellessä.

Siinäpä erittäin suuri koontipostaus aiheena hiusvärin ylläpito! Mietin myös tekeväni postauksen siitä, miten hiustenhoidolla ja muulla toiminnalla saa hiusen värin pysymään parhaana pisimpään näiden tuotteiden lisäksi. Myös näiden tuotteiden yksityiskohtaisesta käytöstä olisi mukava tehdä postausta. Kertokaa kaipaatteko tälläisiä lisää!

Mitä tuotteita te käytätte hiusvärin ylläpito -tuotteina?

12 kommenttia

 1. marja liljeström kirjoitti:

  Hiusnaamiot on loisto juttu. Minkälaisille hiuksille tahansa. Hiusöljyt ei sovi kaikille hiustyypeille..Tarkka ja monipuolinen postaus.

  • hannamaria kirjoitti:

   Kiitoksia! Toki öljyjäkin on erilaisia, jokaisen vaan täytyy löytää ne itselleen sopivat tuotteet!

 2. Justus Hämäläinen kirjoitti:

  Tuo KC:n värimaski on ihan ehdoton suosikkini. Löytyy useampaa väriä omalta hyllyltä, eihän sitä tiedä mikä väri on päässä ensi kuussa. 😉

  • hannamaria kirjoitti:

   Se on kyllä hyvä – ja varastoa pitää tottakai olla 😉

 3. Minnea kirjoitti:

  Hei, kiitti tästä! Tämähän on kuin minulle tehty! Itse käytän tällä hetkellä vain color maskia värin ylläpitoon, mutta pitääpä ehdottomasti ottaa myös tuo asiaan tarkoitettu shampookin käyttöön. En ole Biozellin ystävä, ne ei oikein toimi mulla. Suoravärejä olen myös testannut, en vain kuollaksenikaan muista merkkiä 😀

  • hannamaria kirjoitti:

   Eipä mitään, hyvä että tästä on jollekin hyötyä! Shampoo on kyllä kiva tehoste vielä maskien lisäksi!

 4. Jane / Yhtä kuin kolme - blogi kirjoitti:

  Hyvältä vaikuttaa! Pitäis kans koittaa jotain räväkkää latvoihin =)

 5. Mysterious M kirjoitti:

  Jonkin veran minulla on noita samoja kokemuksia ja tuotteita tullut testattua, sillä täällä on myös yksi punapää, joka mielii enemmän kuparioranssia:) Maskeista sen verran, että oli hankala saada sitten kampaajan pois tuota punaisempaa sävyä, kun yritys oli saada oranssimpi. Kehotti olemaan käyttämättä sellaista, jos mielii oranssia:) Tuo Biozell ink suoraväri oranssina vielä odottaa, sillä en vain uskalla sitä kokeilla, jotten näytä appelsiinilta:D Taidan ottaa sen kampaajalle mukaan ja kysyä vielä häneltä. Nyt on pakko tilata kampaajalle aika, sillä kesälookki on hiukan räjähtänyt!!!:)

  • hannamaria kirjoitti:

   Juu tottakai pitää käyttää sitä, mikä itselle tuntuu parhaalta ja millaista tavoittelee. Kyllähän suoraväritkin kuluvat pois, etenkin jos lopputulos ei miellytä ja peset hiukset vaikka hetimmiten syväpuhdistavalla shampoolla (tällöin tosin kannattaa hiukset hoitaa jollain naamiolla pesun jälkeen).

 6. Aikku kirjoitti:

  Kiva postaus! Itse olen tykästynyt cutrinin väriä ylläpitäviin tuotteisiin. Sekä shampoo että hiusnaamio ovat käytössä, tosin hopea tuotteina. Myös Sim:n sensido värihoitoaine on ollut itselle todella hyvä, se on täysin hajuton ja saakin siitä itseltäni ison peukun.

  • hannamaria kirjoitti:

   Nuo simit unohdin ihan kokonaan listasta, niistä ei tosin muistaakseni itselle tainnut sopivaa sävyä vaan löytyä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.