Hae
Hannamaria

Uudistunut Jalo Kitchen & Lounge

Jalo Kitchen & Lounge kutsui kourallisen Jyväskyläläisiä bloggaajia vierailemaan uudistuneessa ravintolassa ja tutustumaan sekä uudistettuun miljööseen, että itse ravintolan valikoimaan. Meille tarjottiinkin illan aikana kaikki ruoat alkumaljasta jälkiruokaan, joista jokainen nautittiin ihan toden teolla – ilta oli erittäin onnistunut ja Jalo on taas aavistuksen verran tutumpi ja mun pääsi jälleen mun lemppariravintoloiden listalle! Varautukaa aikamoiseen kuvapommitukseen!

Jalo Kitchen & Lounge Jalo Kitchen & Lounge

Uudistuksen myötä Jalo sai muutti sekä nimensä, että ilmeensä pubimaisesta moderniksi ja moniosaiseksi ruoka- ja hengailupaikaksi. Jalo Kitchen & Lounge onkin ihan nimensä veroinen, sillä ravintola on jaettu useampaan osaan – loungeen, ruokatilaan, takaosan vuokrattavaan ja tummempaan ruokatilaan sekä terassiin (sisä- sekä ulkoterassiin).

Entinen takka säilytettiin  sellaisenaan ja sitä ei alettu muokkaamaan mitenkään. Tuo elementti kuitenkin tuli muuten vaalennettuja pintoja vasten aivan uudella tavalla esiin ja vaaleat pöydät sekä upeakuosiset sohvat kruunaavat hengailupaikan. Lounge -osasta löytyy myös lautapelejä sekä uutta, että vanhaa sohvaa ja istuskelutuolia. Helppo paikka mennä vaikka työpäivän jälkeen oluelle! Baaritiskin on myös aivan omaa luokkaansa.

Jalo Kitchen & Lounge Jalo Kitchen & LoungeJalo Kitchen & Lounge

Missä ennen sijaitsi baaritiskin sekä useampi ”loossi”, on nyt aukaistu ja vaalennettu oivasti. Baaritiskin tilalle on tullut avokeittiö sekä lihakaappi, jossa lihoja kuivatellaan ja kypsytellään käytettäväksi keittiössä. Vasemmalta ikkunoiden vierestä pääsee myös katetulle terassille, joka on tarkoitus pitää käytössä myös talviaikaan. Ulkoa tosin löytyy vielä ihan rehellinen kesäterassi tupakkakuppeineen.

Missä ennen oli korokkeella vielä hämyisempi osasto ja mahdollisuus vuokrata tilaa yksityiskäyttöön, on nyt avointa oleskelutilaa sekä lisää ruokapaikkoja. Alueella on myös oma baaritiski, joten ruuhkaa ei pitäisi päästä vain yhteen osaan kertymään. Tässä osassa olen nyt uudistuksen jälkeen käynytkin kerran Mandyn kanssa syömässä ja oli mukavan hämärä ja utuinen paikka silti. Osa tästä ravintolanurkkauksesta on edelleen vuokrattavissa yksityistilaisuuksille.

Jalo Kitchen & Lounge Jalo Kitchen & Lounge Jalo Kitchen & Lounge Jalo Kitchen & Lounge

Meidät otettiin vastaan heti aulassa ja alkumaljaksi tarjottiin Nicolas Feuillatte Brut –samppanjaa, joka oli erittäin, erittäin hyvää. Tässä samalla meille kerrottiin sekä uudistuksesta että ruokalistoista. Kun pääsimme siirtymään lopun esittelykierroksen jälkeen terassille ja saimme alkupalalautasia eteemme, oli tunnelma ihan katossa! Niin paljon kaikkea upeiden juomien kanssa ettei mitään rajaa.

Jalo Kitchen & Lounge Jalo Kitchen & Lounge

Saimme maisteltavaksi paljon erilaisia alkuruokia, joista jokaiselle löytyi syötävää mukana ollessa myös yhden gluteenittoman ja minun ollessa laktoositon. Jokainen sai oman Jalon Skagen -leivän, jossa on Jyväs Pakarin saaristolaisleivällä rapu-kylmäsavulohismetanaa, tilliä ja limemarinoitua punasipulia. Koska rakastan mereneläviä, oli tämä sekä kalalautanen ehdottomia suosikkejani.

Lautasilla ja kipoissa löytyy jo mainitsemani kalalautanen (friteerattua rapua, savumuikkua, kylmäsavulohta, avocadomoussea, perunakroketti ja siemennäkkäriä), lihalautanen (Roinilan karpalomerguez- ja juusto-chilimakkaraa, paahtopaistia, limemarinoitua punasipulia, paahtovalkosipuli-majoneesi ja siemennäkkäriä) ja kolmessa kulhossa pöydän päädyssä oli Omena-fenkolisalaattia, Kurkku-omenasalaattia ja Sitruuna-persiljakroketteja.

Jalo Kitchen & Lounge Jalo Kitchen & Lounge

Juomana meillä oli vettä sekä menun mukaan suositeltuja alkoholijuomia – suurin osa päätyi ottamaan Itävaltalaista Rabl Gryner Veltliner -valkoviiniä joka ei ollut itselleni ollenkaa liian kuiva ja sopi erinomaisesti näiden tarjoamisten kera. Oluita oli saatavilla kahta erilaista suositusta Kemut Mosaic Pils (Kemut -kauppaversion isoveli) ja Ahvenanmaalainen Stallhagen Blanche Witbier.

Jalo Kitchen & LoungeJalo Kitchen & Lounge

Pääruoka meille tarjottiin isokokoisemmista tarjoiluastioista suoraan lautaselle. Meille oli tarjolla Jalon lihakaapissa (se josta aiemmin mainitsin) mureutettua naudan fileeselkää sekä kauden kasviksia, jotka tässä tapauksessa olivat mm. lehtikaalia, retiisiä ja punasipulia. Tuon seurana söimme kuvassa taka-alalla näkyvän Vuohenjuusto flatbreadin, jossa on vaalealla leivällä aiolia, grillattua vuohenjuustoa, mansikkaa ja rosmariinipaahdettuja tomaatteja. Voin kertoa että jos tuo edellinen annos ei tehnyt avopuolisoa kateelliseksi, niin tämä viimeistään!

Juomana meille tarjottiin Espanjalaista Barón de Ley Reserva -punaviiniä ja koska en tunnetusti ole punaviinien ystävä (päänsäryt etc), otin Jyväskyläläisen Hiisin valmistaman Spar Ipan pääruoan kaveriksi. Se sopi aivan törkeän hyvin yhteen etenkin lihan kanssa ja sopi omaan makuuni.

Jalo Kitchen & Lounge Jalo Kitchen & Lounge Jalo Kitchen & Lounge

Jälkiruoka kruunasi koko paketin, mutta hämmenti samalla! Oletteko koskaan kuulleet pekonista jälkiruoassa? No en ollut minäkään ennen tätä hetkeä. Useammassa lautasessa Jalon suklaamoussea oli vaniljakermaa, paahdettua pähkinää ja karamellisoitua pekonia – näistä saimme jokainen napata hiukan itsellemme Appelsiinisorbetin ja marinoitujen marjojen viereen. Huomion tässä jälkiruokasetissä vei ehdottomasti karamellisoitu pekoni (SIKAHYVÄÄ, pun intented) sekä itse oikean appelsiinin sisällä ollut sorbetti.

Tuo sorbetti oli jotain mitä en ole koskaan ennen maistanut. Niin voimakas maku, että sitä ei voi edes sanoin kuvailla. Kuvittelin tämän sorbetin maistuvan hiukan kiskasorbetilta ja olen vaan ihan ok, mutta se olikin jotain aivan muuta. Annos oli myös hyvällä tavalla niin makea, että sitä ei olisi enempää voinut edes syödä. Nam, vahva suositus.

Jälkiruokajuomana oli valittavissa Saksalainen Barth Fructus Riesling (mun valinta!), Hiisipanimon Hulluus Mustikka Sour (tehty yhteistyössä K-S -alueella kuvatun korpikaupuleffan kanssa jossa kaveri näyttelee!) sekä Pyynikin Papan Vanillastout. Koska minulla oli pääruoalta vielä olutta jäljellä, kaipasin taasen viiniä ja herranjumala tuo Riesling – en ole tottunut että nämä ovat niin makeita vaikka Rieslingit ovatkin lempparivalkkareita, mutta tämän puolikuivan Rieslingin makeus oli erittäin hämmentävä ja vahvisti vain sorbetin makeutta entisestään. Tätä onneksi löytyy Alkon valikoimista, mutta täytynee Saksadiileriltä kysyä olisiko laukussa tilaa tälle 😉

Ilta oli erittäin onnistunut tämän ruokailun osalta. Minulle jäi positiivinen kuva Jalo Kithcen & Lounge:sta ja aion varmasti vierailla heillä useamminkin. Isot kiitokset meidän kestittämisestä! Ainut vaan, että avopuoliso ei ollut omalla visiitillään listasta vakuuttunut, mutta onneksi lista elää ja sille voi antaa mahdollisuuden myöhemmin uudelleen! Varsinkin jos meikä maksaa. Ilta itsessään päättyi melko ikävästi, sillä tulin kotiin huomatakseni että fillari oli varastettu – seuraaja on kuitenkin jo hankittu joten  no hätä. Ja koska Valvira, ei alkoholista keskustelua kommenttiboksissa 🙂

Oletteko te käyneet uusitetussa Jalossa?

14 kommenttia

 1. MINI-blogi kirjoitti:

  Onpas teillä ollut kiva ilta! Olen käynyt yhdesti uudistuneessa Jalossa ja ruoka oli hieman pettymys.

  • hannamaria kirjoitti:

   Harmi kuulla! Luin tän kommentin jo aikaa sitten ja sen jälkeen olen miettinyt, että mm. poikakaveri sanoi samaa. Toki sekin riippuu siitä mitä söi ja miten mätsäili mm. juomat, mutta Jalokin on vienut listaansa suuntaan jossa esimerkiksi burgerit eivät tuo enää Amarillo-ähkyä joka taas ainakin poikakaverilla oli se ongelma. Toki lista varmasti tulee päivittymään hetkittäin, joten toivotaan että tulevaisuudessa sieltä löytyy jokaiselle jotakin!

 2. marja liljeström kirjoitti:

  En ole käynyt Jalossa, kun on niin kaukana. Upeat, kauniit puitteet hyvälle ruualle ja juomalle. Mitä muuta voisi enää vaatia?

 3. Minnea kirjoitti:

  Harmittaa tosi paljon, että olin reissussa, enkä päässyt mukaan! Näyttää ihan superhyvältä ja herkulliselta! Nam!
  Nyt täytyy kyllä mennä tutustumaan uusittuun Jaloon asap!

  • hannamaria kirjoitti:

   Mietinkin että varmasti aika iso osa oli reissussa, sillä meitä oli melko vähän paikalla ja yksi mukaan ilmoittautunutkaan ei ilmestynyt paikalle… Ja kannattaa oikein pitkän kaavan mukaan mikäli siihen on mahollisuus!

 4. JonnaH. kirjoitti:

  En ole, mutta kivan näköinen paikka ja herkullisen näköisiä ruokia.

 5. Anniina kirjoitti:

  Mä katselinkin somen kautta tätä teidän iltaa vähän kateellisena, ruoat näytti niin hyviltä 😀 En ole ehtinyt käymään uudistetussa Jalossa, mutta täytyy varmaan syksyllä käydä.

  • hannamaria kirjoitti:

   Ja tuo Skagen oli kyllä ihan ultimaattinen lemppari! Ja kannattaa, het kun vaan tänne takaisin kotiudut!

 6. Minttu-Maaria kirjoitti:

  Näyttääpäs kivalta ja ruoatkin vaikuttavat hyviltä. Entinen Jalo ei vakuuttanut ruoillaan, palvelullaan eikä oikein millään ja siksi valitsin aina jonkin toisen ravintolan, mut nyt täytyy käydä testaamassa uudistunut menu ?

 7. Anniina kirjoitti:

  En ole käynyt Jalossa, mutta tuolla täytyy kyllä piipahtaa kunhan liikkuu siellä suunnilla. 🙂 Tämän postauksen kuvat ovat niin kauniita että♥ Aivan ihana sisustus Jalossa ja myös noi tarjoiluastiat miellyttävät mun silmää <3 😛

  • hannamaria kirjoitti:

   Kiitos! Ja sanopa muuta, tarjoiluun käytettävät astiat oli oikein silmää hiveleviä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.