Hae
Hannamaria

10 x Suomipop Festivaali 2017 -fiiliksiä

Hitsi mitkä festarit! Viime viikolla oli vuoro Suomipop Festivaali 2017 -juttujen, joista kokosinkin nyt kymmenen päällimmäistä ajatusta kuvitusten kera. Akkreditoiduin kyseisille festareille ja sain kolmen päivän rannekkeen, jolla pääsin normaalin festarikansan tapaan jorailemaan ja pitämään hauskaa puhelimellani kuvaillen.

Suomipop Festivaali 2017Suomipop Festivaali 2017 Suomipop Festivaali 2017

1. Jalat on POIKKI. Olin jokaisena päivän lähes koko festariajan sekä paikalla, että jaloillani ja tälläiselle istumatyötä tekevälle se on todella paljon. Kenkinä oli vaihtelevasti Converset sekä jo useissa kuvissa näkyneet Loafer -tyyliset ihanuudet, joten kenkien laadusta ei jalkapohjat ja jalat kipeytyneet – seisominen sekä jorailu teki todellakin tehtävänsä.

2. Tulin, näin ja koin kaiken jota lähdin näiltä festareilta hakemaan. Tajusin, että näinkin lyhyt voi mennä ihan lavan eteen katsomaan ja kuuntelemaan kun etsii sopivan kohdan ja valtaa oman tilansa. Paras oivallus tänä vuonna. Tuo oivallus tulee pelastamaan niin monet keikat ja festarit ettei nimeksikään niskajumeineen kaikkineen.

Suomipop Festivaali 2017 Suomipop Festivaali 2017

3. Väkeä oli ihan järkyttävän paljon. Olen ennenkin käynyt Suomipop -festareilla ja en koskaan ole nähnyt Lutakonaukiolla näin paljon porukkaa kuin tänä vuonna. Torstaina meno oli vielä ihan ok ja väkeä ei ollut ihan pipoksi asti, mutta perjantai ja lauantai oli ihan tupaten täynnä! Popin virallisten kanavien mukaan 31 000 ihmistä valloitti tuon aukion ja sen kyllä huomasi, mutta pääosin positiivisella tavalla.

4. Väsynyt ja pääosin onnellinen on ollut viikonlopun kantava teema. Vaikka lauantai loppuikin festarien osalta lyhyeen lähdettyäni kesken Dingon händläämään rikkoutunutta pyörätilannetta ja joutumaan vaivaamaan erittäin avuliasta pariskuntaa Kadettin virransaannin kanssa, olivat festarit onnistuneet. Toisin sanoen Robin ja Profeetat jäi näkemättä josta enemmän haittasi Robin, sillä en kyseistä nuorta miestä ole koskaan nähnyt esiintymässä.

Suomipop Festivaali 2017 Suomipop Festivaali 2017

5. Bajamajat olivat yllättävän siistejä, samoin koko muu alue. Toki tölkki- ja pulloroskaa tulee suhteellisen paljon, mutta oksennuksia tai muita eritteitä ei niille kuulumattomilla alueilla nähty. Myöskin roskien keruu pelasi hyvin ja roskiksia, sekä bajamajoja, oli tarpeeksi. Tästä alueesta tykkään siksi, että alue on pääosin asfalttia joten kengätkin pysyvät suhteellisen siistinä (ellei joku teinityttö hypi varpaille…)

6. Artistikattaus oli ihan jotain omaa luokkaansa; jokaiselle päivälle löytyi useampi artisi, joita mielelläni katsoi ja kuunteli. Vaikka jokaisena päivänä osan skippasinkin, ei tullut sellainen ”pakko katsoa ja harmittaa kun jäi välistä” -morkkis, vaan sain niin kaivatun lepotauon kuin juttutuokion kaverinkin kanssa sujautettua noihin väleihin. Sellaisetkin artistit kuin Jenni Vartiainen ja Lauri Tähkä olivat ihan jees, kun taas Dingo ja Popeda olivat vähän pettymyksiä vaikka molempien esityksien ympärille oli kerrytetty lihaa ja perunaa ja biisit olivat hyviä ikivihreitä – fiilis vain oli hukuksissa. Ainut jonka missaaminen oikeasti harmittaa on Suvi Teräsniska.

Suomipop Festivaali 2017 Suomipop Festivaali 2017

7. Lemppariesiintyjien TOP 5 menee näin; Eppu Normaali (aina best), Juha Tapio, Teflon Brothers, Antti Tuisku ja Arttu Wiskari (vaikka olikin flunssassa). Itselleni yllättäjänä oli kyllä Teflon Brothers joilta luulin tietäväni vain biisin tai kaksi, mutta joka nousikin ihan mitalisijoille esiintyjälistassa heti kahden ikilempparin perään – heidän esiintymisensä oli mukaansatempaavan vaivatonta ja huomasin etten heidänkään keikalla ollut ainut, joka osaa melkein kaikkien biisien sanat.

8. Mukavampaa olisi ollut, jos olisi ollut seuraa festareilla. Tiedän tuttuja olleen samoilla hoodeilla reilustikin, mutten tuntenut että kehtaisin mennä joko pariskuntien, tai jo valmiiden kaveriporukoiden mukaan sekoittamaan pakkaa. Vaikka viihdyn paljon yksin ja nytkään itsekseen meno ja jorailu ei ollut ongelma, on näidenkin juttujen jakaminen toisen kanssa aina vaan niin paljon parempaa.

Suomipop Festivaali 2017 Suomipop Festivaali 2017

9. Otan toisen kohdan ylistääkseni Eppu Normaalia sekä Juha Tapiota. Molemmat jos mitkä on mun ehdottomia suosikkeja, joista eput silti kyllä vie voiton – niiden biisien parissa on kasvettu, sillä muistan lapsuudesta 80-luvun rockin, Eput sekä Popedan kaikista kirkkaimmin. Eput ovat biiseineen jotenkin päässeet juurtumaan syvälle ytimeen ja olin ihan haltioissani kun nyt pääsin toiseen riviin näitä katsomaan ja aiemmin keväällä synttäreiden aikaan käytiin Jullin kanssa katsomassa Kosketuksissa -konserttisalikeikkaa Paviljongilla – nyt Suomipop Festivaali 2017 -keikka oli kuitenkin ihan jotain muuta. Juha Tapio sen sijaan säilyttää toisen sijan lemppariartisin virassa meikä sydämmessä vuodesta toiseen biiseillään sekä live-esiintymisellään. #kyynel kun Ohikiitävää soi.

10. Onnekseni huomasin, että jokainen sai olla sitä mitä oli. En törmännyt kertaakaan syyttäviin, arvosteleviin tai koppaviin katseisiin vaan meininki oli rentoa, tuntemattomienkin kanssa pystyi naureskelemaan samoille jutuille ja vaikka viina muilla virtasikin, mukaan vahtui vain pari erittäin ärsyttävää tapausta joiden takia ei kannattanut kyllä malttiaan edes menettää.  All and all, Suomipop Festivaali 2017 kohteli minua hyvin ja oli kiva kokemus!

Millä festareilla te olette käyneet / tulette käymään tänä kesänä?

12 kommenttia

 1. Jane / Yhtä kuin kolme - blogi kirjoitti:

  Moni ystävä oli tuolla myös! Perjantaina menen Tammerfesteille itse =)

 2. Elli kirjoitti:

  Tosi kivasti toteutettu postaus! En oo itse ollut kertaakaan Suomipop festareilla, mutta mua pyydettiin kyllä tänä vuonna mukaan. Silloin ei ollut rahaa niin jäi lippu ostamatta ja kieltämättä vähän harmittaa nyt 😀

  • hannamaria kirjoitti:

   Oli kyllä varsinkin esiintyjäkattaus ihan huikea tänä vuonna ja kahden lavan taktiikka toimi tosi hyvin. Itsekin venytin todella pitkään lipun ostoa ja onneksi sain tuon rannekkeen pressilahjana, muuten olis varmaan jäänyt menemättä!

 3. Idsu / Huulipunamania-blogi kirjoitti:

  Popit oli kyllä kovat tänä vuonna! Hitsi kun ei törmätty (tai varmaan törmättiin mut enhän mä ketään tunnista ikinä..), olis ollu kiva jutskailla! Ja Jyväskylä oli taas kerran erittäin jees meille <3 Pieni sadekaan ei torstaina haitannut, kun glitter myi kivoja vähän paksumpia sadeviittoja. Ja sieltä sai vitosella myös ne festarilasit (aika moni näytti valinneen ne oranssi-pinkit pyörylät) ja ruoka oli superhyvää (etenkin American Platter ja Härkäkebab). Robin oli ihana, muuten mun lemppareita oli Sanni, JVG ja Anatude. Ja Popeda, Tuure Kilpeläinen & KK sekä Apulanta oli yllättävän kivoja! Ja Vesala on aina söpö ❤️

  • hannamaria kirjoitti:

   Haha, mullakin on _aina_ vaikeuksia tunnistaa porukkaa väkijoukosta vaikka kyseessä ois omat vanhemmat 😀 Mua harmittaa etten voi tolleen ostaa vaan aurinkolaseja, ilman voimakkuuksia olen ihan sokea joten ne jäi välistä! Joo ai että olin niin tyytyväinen ruokaan, viimeinkin jotain muutakin kun ainaisia makkaraperunoita!

 4. Krissu H kirjoitti:

  Isommille festareille enä tänä kesänä pääse ollenkaan. Tänä viikonloppuna menen pienille paikallisille festareille toimittajana juttua tekemään. 🙂 Tosi kivasti olit toteuttanut tämän postauksen! 🙂 Harmi, että jouduit festaroimaan yksin!

  • hannamaria kirjoitti:

   Pienetkin on todella hyviä ja niissä on useimmiten eri fiilis kun näissä isoissa! Ja joo, kyllähän se fiilis ois ollu vähän eri jos olis ollut kavereita messissä!

 5. HeidiKaroliinaA. kirjoitti:

  Tosi kiva postaus! Itse olen menossa ensi viikolla KuopioRockiin 🙂

  https://heidi-karoliina-a.blogspot.fi

 6. Minnea/Minnean muruja kirjoitti:

  Mua vähän harmitti, etten mennyt. En oikein osannut päättää, menenkö vai en, ja sitten lopulta jäi menemättä :/ Ehkä ensi vuonna sitten!

  • hannamaria kirjoitti:

   Mitä muitakin on kuunnellut olivat he siinä paikkeilla ja kun liput loppuunmyytiin, tehtiin päätös heidän puolestaan! :/ Ehkä sitten tosiaan ensivuonna!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.