Hae
Hannamaria

Syksy 2018 opiskelijavaihdossa Briteissä

Tästä syksystä tulee melko jännittävä, vaikkei ajatus vielä ihan sen ympärille olekaan kerennyt kietoutua. Tulen siis viettämään briteissä, Nottinghamissa tarkalleen, tulevan syksyn Syyskuun lopusta ainakin Joulukuun alkuun, ellen jopa tulevankin vuoden puolelle. Kaikki ei hakuprosessissa kuitenkaan mennyt putkeen, vaikka asia kääntyikin parhain päin.

Lindex dress Hanna Voutilainen Lindex dress Hanna Voutilainen

Erikoisempi hakuprosessi lyhykäisyydessään

Hain alkuvuodesta JAMKin hakuaikojen puitteissa ensimmäisenä vaihtoehtoja Hollantiin, toisena vasta Britteihin. Pääsin Hollantiin ja olin jo semi-innoissani kyseiseen paikkaan lähdössä. Ongelma tuli kuitenkin n. kuukausi tästä ensimmäisestä hyväksynnästä kun olin laittamassa itse Hollannin kouluun hakupapereita – hakemukseni tuli bumerangina takaisin. En voisi opiskella niitä Creative Business -linjan opintoja joita halusin, vaan pitäisi omalle listalle ottaa perinteisempää tradenomikurssia. En yllättäen tätä halunnut tehdä, joten hylkäsin koko asian ja tein valinnat JAMKiin tulevalle syksylle.

Kun Hollannin hakuaika oli lähestymässä, tuli heiltä muistutusmaili hakemukseni keskeneräisyydestä. Vastasin tuohon etten ole kiinnostunut opiskelupaikasta ja tähän vastaukseen oli Hollannin koulu liittänyt myös JAMKin vaihtotoimiston. Minulle oli aiemmin kerrottu vaihtokuraattorin toimesta, että haku muualle ei ole enää mahdollista – nyt sitten JAMK vaihtotoimisto väläyttikin mahdollisuutta kysyä vielä Briteistä opiskelupaikkaa.

Sanoin hell to the yes ja päivän-parin päästä sainkin suoraan Brittien koulusta hyväksymismailin, jossa oli ohjeet virallisen haun tekoon. Ja kas kummaa näin asia selvisi kun sitä selvitti useammalta kuin yhdeltä henkilöltä!

Lindex dress Hanna Voutilainen Lindex dress Hanna Voutilainen

Asioiden säätö kuntoon Briteissä – hakemus

No jotta elämä ei olisi liian tylsää, tulihan sitä hiukan säädettyä myös Brittien opintovalintojen kanssa. Täydellistä kokonaisuutta ei suoraan löytynyt, vaan parhain meikälle olisi kombinaatio kahdesta erilaisesta kokonaisuudesta. Tämän mahdollistuminen selviää vasta lähempänä syksyä, mutta opinnot joka tapauksessa vievät meikää eteenpäin kohti valmistumista enemmän kuin Hollannissa koskaan.

Muutoin hakemuksen toimittaminen ja kaikki onnistui kivutta Brittien päähän. Samalla hain myös Student Grand -rahaa JAMK:lta, jota varten tuli tehdä erikseen kielitestin (meikän englanninkieli C1!) ja lähetellä muutamat paperit. Tämän kanssa meikä itse sääti ihan urakalla hidastuttaen sen käsittelyä, huppista!

Lindex dress Hanna Voutilainen

Asioiden säätö kuntoon Britteissä – asuntolapaikka

Brittien hakemuksen ollessa hyväksytty, alkoi asuntolapaikan miettiminen. Olin jo onnellisena heidän ohjeidensa mukaan varaamassa omaa paikkaani Sandby Hallista ensi syksyksi, kun huomasin että paikkoja oli vain kokonaiselle vuodelle. Äkkiä mailia menemään asunnoista vastaavaan toimistoon Britteihin, jotten jää ilman. Olin alkuun liian myöhässä, sillä kaikki olivat menneet ja kerkesin jo muutaman päivän stressata miten ja missä sitten majoitun tulevan syksyn. Lisäsin itseni kuitenkin jonoon kyseisiä majoituspaikkoja varten.

Muutamasta päivästä viikkoon kerkesi aikaa vierähtää, kun sähköpostiin kilahti viesti että asuntolapaikoissa oli peruutus ja se olisi meikäläisen kun asian vahvistan. No äkkiä vahvistusmaili menemään ja asuntostressi laantui! (Tosin sitten aloin stressaamaan nykyisen JKL asunnon kohtaloa, mutta siitä myöhemmin). Maksoin asuntolapaikan ja onnellisena kuvasin kaiken vlogiin.

Jotta tuokaan ei olisi liian helppoa, sain vielä talousosastolta mailia jossa kerrottiin että olisi vielä 90 puntaa maksamatta. Laitoin liitteeksi vastaukseeni pankin screenshotin puntamäärästä sekä lapun, jossa kerrottiin minulle maksettava summa. Viestissäni kerroin myös, että pyysin summaa jo alun perin euroina tälläisen sekaannuksen välttämiseksi. Tuohon vastauksena sain, että voin joko maksaa summan saapuessani tai jo etukäteen, eikä heillä ole mahdollisuuksia summia antaa euroina. Noh meikähän ei luovuta ja terävästi ilmoitin että tarkistavat asian vielä, sillä summat täsmäävät enkä ole velvollinen huolehtimaan vaaluuttakurssien muutoksista. Vastauksena tuli että olisin 9 penniä velkaa (90 punnan sijaan), mutta antavat asian olla.

Summasummaarum, kannattaa olla kärppänä ja tarkistaa itse asiat.

————————–

Aikataulullisesti tämä kaikki tapahtui Helmikuu – Kesäkuun loppu -välillä. Vielä on matka sinnepäin hommaamatta lentolippuineen, mutta senkin hoidan tässä lähiaikoina vielä kun hinnat ovat edulliset. Aion muutenkin kirjoitella valmistautumisesta vaihtoon ja kaikesta mitä siihen kannattaa huomioida.

Blogi tulee syksyllä olemaan siis melko täynnä Briteistä juttua niin omien fiilisten kuin kauneusjuttujenkin osalta. Toivon myös ehtiväni kuvata vlogia ja vastaavaa todella paljon, sillä ne jäävät ihanaksi muistoksi myös itselle tuosta vaihtoajasta.

Oletteko te olleet vaihdossa tai oletteko menossa?

12 kommenttia

 1. Elisa-Maria kirjoitti:

  Aikamoinen rulianssi! Mutta hei, suoriuduit ja kunnialla. 😉 Ihan mahtavalta kuulostaa, onneksi olkoon vaihtopaikasta! Lähden itsekin Englantiin lyhyemmäksi aikaa nyt syyskuussa, ja jään innolla odottamaan sinun päivityksiäsi vaihdokkielämästä. 🙂

 2. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

  Odotan innolla sun postauksia vaihtokuukausista 🙂 Itse en vaihdossa tullut minkään koulutusohjelman myötä käyneeksi, harmi toisaalta mutta ehkä elämäntilanteetkin olivat sellaisia, että olisi aika säätämiseksi mennyt..

  • hannamaria kirjoitti:

   Mukava kuulla että kiinnostaa! Ymmärrän hyvin että säätämiseksi olisi mennyt, en tiedä olisinko itsekään lähtenyt jos elämäntilanne olisi ollut eri.

 3. Katta -https://arkipaskaruokaa.blogspot.fi kirjoitti:

  Onneksi kaikki kääntyi parhain päin. Opetan amk:ssa ja välillä opaikelijat käy tosiaan vaihdossa. On se opiskelijan etu, että saisi opiskella omaa tutkintoa hyödyttäviä kokonaisuuksia. Ei valmistuminenkaan viivästy sitten koti-Suomessa. Tsemppiä opintoihin! -Katta /Arki(paska)ruokaa

  • hannamaria kirjoitti:

   Kyllä vain, mieluummin valmistun ajoissa niin ei jää homma roikkumaan! Kiitos!

 4. Lilli kirjoitti:

  Huh! Onpa ollut kaikenlaista vaihdon kanssa! Mutta varmasti edessäsi on upea syksy!

 5. tuulanneli kirjoitti:

  Kiva lukea syksyllä kokemuksiasi vaihdosta. Täytyypä myöntää, että aikamoinen ruljanssi sinulla on ollut vaihdon kanssa! Tsemppiä syksyyn!

 6. Enni kirjoitti:

  Vau onnea ja tosi upeaa, että lähdet vaihtoon. Mulla olisi ollut opiskeluaikana mahdollisuus lähteä Jenkkeihin, mutta en sitten uskaltanut. Britit olis kyllä käynyt kans… 😀 Ulkomailla vietettyä aikaa arvostetaan tosi paljon työmarkkinoilla, joten kannattaa ilman muuta lähteä ja otta siitä kaikki irti!

  • hannamaria kirjoitti:

   Kiitos! Jenkit oli mullakin vähän mielessä yhessä vaiheessa (kuten Canada) mutta päätin pysyä ihan Euroopassa jossa tulevaisuudessa tod. näk. tulee kuitenkin työt tehtyä. Hyvä kuulla että sitä arvostetaan vielä nykyäänkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *