Hae
Hannamaria

VIDEO + Terkut Nottinghamista (vieläkin vähän jännittää)!

Ensimmäinen viikko opiskelijavaihtoa taputeltu! Lähdin tosiaan 21.9. perjantaina kotoa ensin kohti Helsinkiä, josta lauantaina sitten kohti Brittejä ja Nottinghamia. Tämä ensimmäinen viikko on ollut täynnä sekä koulun aloitukseen liittyviä orientaatiohommia, kuin ihan pelkästään hauskanpitoakin. Kuvailin teille (sekä itselle muistoksi) tästä ensimmäisestä viikosta vlogipätkää, jonka löydät postauksen lopusta.

Opiskelijavaihto Britannia

Vaikka täällä onkin tällä hetkellä aika ihanaa, ei tänne lähtö ollut millään tavalla helppoa. Oon todella paha jännittäjä etenkin tälläisiä pidempiä reissuja ennen, joka eskaloitua viimeisen Suomi-viikon aikana siihen että itkin melkein jokainen ilta ja epäilin jo hetken, että pitäisikö sitä lähteä ollenkaan.

Viimoisena parina päivänä Suomessa mulla oli jatkuvasti vatsassa sellainen ”kipeä” tunne ja olin alakuloinen. Perjantaina lähtiessäni matkaan oli olo jo hiukan parempi (ja oli pakko skarpata haastattelun takia), mutta illalla hotellissa Helsingissä oli kyllä melko yksinäinen olo. Lauantaiaamuna en saanut aamupalalla alas melkein mitään, samoin kuin koko päivänä ennen iltaa.

Opiskelijavaihto Britannia

Jännitin mm. että kerkeänkö ajoissa klo 16 olleeseen lentokenttäkuljetukseen (lennon piti olla kentällä 15.10, mutta kone oli myöhässä yli puoli tuntia – kerkesin sitten kuitenkin ja lähdettiin kentältä bussin myöhästymisen takia klo 17), saanko täältä kavereita (mulle kavereiden saanti ei ole koskaan ollut helppoa varsinkaan kun en vieraassa kaupungissa tykkää bilettää JA olen n. 4 vuotta vanhempi kuin suurin osa täällä olevista), opinko uudenlaiseen opiskelutyyliin vai rupeaako se maistumaan puulta sekä ärsyttämään, miten arki täällä lähtee sujumaan ja kaikkea muuta vastaavaa.

Nyt kun täällä on hetken ollut on tajunnut, että pistin ihan hirveän paljon liikaa stressiä näihin aiheisiin. Oon silti aina ennen lähtöä ollut ihan hirveä jännittäjä, joten toisaalta osasin varautua tähän mutta toisaalta en sitten ollenkaan. Eniten mua harmitti jättää läheiset ja kaverit Suomeen, mutta kyllähän ne siellä säilyy!

Opiskelijavaihto Britannia

Arki ei vielä oikeestaan ole kerennyt alkaa, vaan ensimmäinen viikko on mennyt orientaation parissa. Alkuviikosta oli tutustumista koulun järjestelmiin, käytänteisiin sekä muuhun vastaavaan ja loppuviikon on saanut täyttää omalla (ja opiskelijayhdistyksen täyttämällä) ohjelmalla.

Oon käynyt mm. kolmella kaupunkikierroksella (keskustan kampuskierros, Robin Hood -kierros sekä Ghost Walk) sekä osallistumassa vaihto-opiskelijoiden päiväpippaloihin. Käytiin keskiviikkona myös pikkuisen yöelämässä, mutta oltiin takaisin kämpillä jo melko aikaiseen – hyvä ulkoilu suoritettu! Perjantaina oli tuo Ghost Walk, joka yhdistettiin Ye Olde Tour Of Nottinghamiin – kierrettiin periaatteessa vanhoja pubeja sekä niiden alla olevia luolia oppaiden kanssa).

Lauantaina opiskelijayhdistys järjesti reissun Birminghamiin Cadburyn tehtaalle (josta mm. Jali ja suklaatehdas on saanut inspiraationsa ja joka on hiukan makeisten osalta kuin Suomen Fazer), sunnuntaina taasen agendalla oli reissu Chatsworthin kartanoon (jossa on kuvattu mm. Pride & Prejudice -elokuva).

Opiskelijavaihto Britannia

Koulu myös sponssasi meille hupparit, jeij! Tämä on vielä oikeasti hyvännäköinen ja sovitettavissa omaan vaatekaappiin!

Tuosta alta muuten kannattaa katsoa videon muodossa reissusta materiaalia, saa paljon enemmän meikän viikosta irti sitä kautta! Samoten Instagramiin (@hannamariaw) päivitän joka päivä jotakin.Tällä hetkellä odotan eniten sitä, että arki pääsee alkamaan. Sain lauantaina pienen flunssan alun kurkkukivun muodossa, mutta toivon että se jatkaa matkaansa hiljalleen jonkun muun luokse.

Mulla on täällä tavoitteena kävellä täyteen vähintään se 10 000 askelta hyötyliikunnan puolesta, joka on tähän mennessä täyttynyt joka päivä. Kävin hommaamassa myös salijäsenyyden, joten pääsen sielläkin käymään heti tämän flunssan loputtua. Tämä sali sijaitsee suoraan tuossa viereisessä rakennuksessa joten ei ole mitään tekosyytä olla siellä käymättä.

Millainen on ollut teidän syyskuu?

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

  Voisin kuvitella, että olisin jännittäjänä ollut itsekin tuollaisessa tilanteessa ihan palasina, mutta onneksi se yleensä helpottaa kun varsinaiseen tilanteeseen pääsee. Odotan innolla sun jatkopostauksia siitä kuinka elo siellä etenee 🙂

  • hannamaria kirjoitti:

   Todellakin, taasen tuli huomattua että helpottaa nimenomaan sitten kun tilanteeseen pääsee. Tulossa on! 🙂

 2. Heidi kirjoitti:

  Ensimmäinen viikko kuulostaa menneen alkustresseistä huolimatta hyvin. Tsemppiä arkeen!

 3. Mira Rinne kirjoitti:

  Jännittäviä aikoja sulla niin takana kuin edessäkin! Kokemuksia rikkaampana takaisin 🙂 Jännittäminen on muuten pirullista -itsekin aina stressannut mahallani, joka on sitten ihan vääränä, kun tulee joku uusi tilanne, oli se sitten positiivinen tai negatiivinen sellainen. Mutta onneksi sekin on iän kertyessä vähän muuttanut muotoaan eikä kaikki samat asiat saa enää olotilaa ihan niin mahdottomaksi.

  Mun syyskuu meni ihan liian hektisesti kuten näyttää menevän tämä kuluva kuukausikin. Kun yrittää tasapainolla opiskeluiden loppuhuipennuksen, ammattibloggaamisen, juuri perustaman sosiaalisen median toimistoni ja lapsiperhearjen keskellä, niin väkisinkin hengästyy -vielä, kun yrittää pitää myös itsestään huolta. Noh, eipähän ainakaan tarvitse miettiä, että mitä sitä tekisi seuraavaksi, kun ei ole aikaa tylsille hetkille 😀

  Paljon tsemppiä sulle sinne ja NAUTI uusista kokemuksista vaikka erilainen arki siellä onkin 🙂

  • hannamaria kirjoitti:

   Todellakin koitan nauttia täällä! 🙂 Sullakin riittää kyllä hirveästi tekemistä, tsemppiä suuresti sinnekin!

 4. Tia kirjoitti:

  Aika jännittävää! Itsekin olisin varmasti jännittänyt todella paljon. Tsemmpiä uuteen arkeen!

  https://itserakkausjuttui.blogspot.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.