Hae
Hannamaria

10 x Lokakuun arki- ja reissujuttuja Englannista opiskelijavaihdosta

Vimeisen parin kolmen viikon aikan on tapahtunut ihan hirveästi ja vaikka Instagramin tarinoita seuraavat tyypit näistä varmasti tietääkin, haluan tuoda nämä myös esillä tänne blogin pariin! Jos vielä mun Insta ei ole hallussa, kannattaa @hannamariaw pistää seurantaa pysyäksesi entistä enemmän ajan tasalla! Ohessa kuitenkin kuvien kera mun matkailuista, arjesta sekä opiskeluista täällä Englannissa!

London Eye lontooNotting Hill Portobello Market

1.  Reissu Lontooseen 19.-21. Lokakuuta! Kirjoittelin tästä ihan oman postauksensa, mutta ai että miten ihana olikin päästä tuohon kaupunkiin jälleen. Tämä oli nyt mun kolmas reissu kyseiseen paikkaan (ja tajusin postausta tehdessä että jokainen reissu on ajoittunut syksyyn / talveen). Vielä jäi nähtävää ja voin paljastaa, että tulen käymään vielä ennen lähtöä Suomeen Londonissa uudelleen.

2. Flunssa meinasi nujertaa meikäläisen. Olin alkukuun ihan samperinmoisessa flunssassa, täällä tunnettuna nimityksellä Freshers Flu (eli koulunaloitusflunssa jeij). Ja koska olen outo enkä harrasta kuumeilua, kesti tuo flunssa sellaisen 3-4 viikkoa ennen paranemistaan. Onneksi olo on viimein parempi ja olen jopa pääsy urheiluun käsiksi! Fiilis oli tälläinen tasan yhden päivän ja tänään 7.11. kävin lääkärillä saaden antibioottikuurin postkiontelon tulehdukseen. Joskohan tämä tästä!

3.  Työharjoittelujuttuja olen vienyt jonkin verran eteenpäin. Mulla on tällä hetkellä yksi haastattelu kalenterissa seuraavalle päivälle Suomeen saapumisesta ja niin toivon että tuon paikan kanssa tärppää. Olen aloittanut harjoittelupaikan hakemisen jo kesällä, mutta markkinoinnin ja brändinhallinnan parista palkallinen harjoittelupaikka meinaa olla kiven alla (vaikka kokemusta löytyy ja olisin mielestäni yritykselle ennemmin resurssi jolla tehdä tulosta kuin harjoittelija jota opettaa nollasta). Noh, ei saa masentua vaan kohti uusia pettymyksiä (huomatkaa sarkasmi).

4. Harry Potter -aiheinen päiväreissu 14.10. tuli heitettyä! Meinasin kirjoittaa että tästähän on jo videokin tehty mutta kappas vain ei olekaan! Se on kuitenkin tulossa tämän viikon sunnuntaina, joten kannattaa sekin tsiikailla vielä tarkemmin. Reissu oli kuitenkin Nottingham City Lifen järjestämä ja kävimme suosituilla paikoilla joissa Harry Potter -elokuvia on kuvattu (etenkin 1-2 -elokuvia). Reissu kokonaisuudessaan oli kyllä kiva, vaikka päivä oli pitkä ja hiukan tiukka aikataulultaan.

5. Kosmetiikkaa on täällä saatavilla ihan hirveä määrä ja monessa hintaluokassa. Tämän jo osaltaan tiesinkin, mutta kyllä se silti joka kerta ihan markettiinkin mennessä yllättää. Jotkin tuotteet ovat täällä sellaisia mitä ei Suomessa osannut edes kaivata, osaa tuotteista taas kaipaan Suomesta (mm. edullinen Lumene, täältä jos ostaisi olisi se lähes kaksinkertainen hinnaltaan sekä korealainen kosmetiikka joka ei ole täällä niin iso juttu). Brändejä on myös ihan hirveä määrä ja suuri osa vielä sellaisia joista en ole koskaan kuullutkaan!

6. Kaipaan Suomesta yllättävän paljon pieniä juttuja joita en todellakaan osannut kaivata. Fazerin sininen, oikea ruisleipä, oma koti ja etenkin se ettei jatkuvasti tule konflikteja kulttuurin kanssa. Täällä olo on varmasti helpompaa kuin monessa muussa paikassa sillä kulttuuri on edes jokseenkin samanlaista, mutta etenkin kursseilla huomaa hyvin sen miten olet ainut vaihtari joukossa – muut tietävät brittibrändit, niiden historian ja vastaavan, itse kun istut tunnilla yrittäen samalla opiskella mm. Guy Fawkes -päivästä, Poppy Ribbonista ja hyväntekeväisyysjärjestöistä. Jepulista.

7. Tiputin yhden opiskelukurssin pois päiväjärjestyksestä. PARAS päätökseni ikinä. Kyseessä oli Markkinointitutkimuksen kurssi, joka sai aikaan ihan hirveän määrän ressiä. Periaatteessa tuota asiaa tehtiin koko viime kevät brändikärjen porukan kanssa ja silloin se tehtiin oikealle yritykselle alusta loppuun asti. Nyt kyseessä olisi ollut hyväntekeväisyysyhdistys, tutkimuksesta ei olisi saanut tehdä validia ja kukaan ei olisi siitä hyötynyt (en edes minä, sillä teoria on jo halussa aikasta hyvin). Lisäksi kaikki olisi ollut englanniksi, joka hankaloitti asiaa vielä entisestään. Koska en kurssia tarvinnut, oli siitä erittäin hyvä päästää irti. Sain myös yhden tämän syksyn verkkokursseista jo pakettiin, jeij!

8. Budjetti on koitettu pitää kurissa, mutta etenkin kosmetiikan osalta se on lähtenyt välillä lapasesta. Otin käyttöön taas Pivo -apin josta näkee mihin on massit menneet kuun aikana. Noh voin kertoa että kosmetiikka- (sekä matkailu-) -kategoriat ovat aika suuret! Mutta hei, harrastus on harrastus ja matkailu nyt vaan on pakollista kun on tänne asti tullut. Aika paljon on mennyt myös ns. kotijuttuihin, eli mm. uuteen paistinpannuun, lautaseen ja muuhun vastaavaan. Niin ja budjettia vielä heittää se, että olen ollut Matkustaminen -kategorian juttuissa se joka maksaa kolmen tyypin liput kortilla ja muut antavat sitten käteisenä rahat takaisin.

9. Perjantaina 26.10. juhlittiin Halloweenia! Moni juhli kyseistä juhlaa ilmeisesti myös viikolla sekä viimeviikonloppuna, mutta itse koen että juhlaa pitää juhlia aina lokakuun puolella. Viikolla taasen ei kinosta hirveästi lähteä juhlimaan, sillä etenkin torstaisin on sellaisen kurssin seminaarit heti aamuysiltä ettei niitä halua missata – muuten jää todella helposti ikävästi jälkeen.

10. Mietin että kuinka viettäisi uudenvuoden & loppuajan Tammikuusta. Vaihtoehdot ovat todella auki tällä hetkellä ja pyrin saamaan tuon yhden ainoan tenttini tehtyä Suomessa tammikuun lopussa joka tarkoittaisi sitä, että voisin uuden vuoden viettää täällä Nottinghamissa juhlien kavereiden kanssa, jonka jälkeen pakata kimpsut ja kampsut suunnaten  joskus 6-7.1. takaisin Suomeen opiskelemaan, töihin ja valmistautumaan mahdolliseen harjoittelun alkuun (jos sellainen nyt itselleni suodaan).

———————————-

Lokakuu oli tosiaan ensimmäinen kokonainen kuukausi jonka täällä vietin. Kokonaisia kuukausia on vielä marraskuu, joka todennäköisesti jää viimeiseksi kokonaiseksi; tulen jouluksi tosiaan takaisin Suomeen ja kuten kerroin, on vuodenvaihteen jälkeinen aika epävarmaa.

Millainen oli teidän lokakuu?

8 kommenttia

  1. Venla kirjoitti:

    Kiva postaus! Minunkin olisi tämä vuosi pitänyt olla vaihdossa Itävallassa, ja toki minä siellä olinkin- kuukauden. :’D Lokakuun alussa palasin itku kurkussa takaisin Suomeen, koska minulla oli yksinkertaisesti niin kova ikävä kotiin ja yksinäinen olo. Lokakuu menikin sitten lähinnä lomaillessa (ihan vain vanhempien luona) Suomeen paluun jälkeen, koska pääsin aloittamaan Suomen opinnot vasta 29.10. jakson vaihdon takia. Itsekin haluaisin ehdottomasti käydä Lontoossa!

    • hannamaria kirjoitti:

      Tiedän niin hyvin tuon tunteen kun kaipaa kotia. Täällä ollessa on koti-ikävä konkretisoitunut ihan erilaisella tavalla ja odotan kyllä jo sitä, että pääsen omaan kotiin vaikka täällä pääosin kivaa onkin 🙂 Tsemppiä suuresti sinne!

  2. Eveliina kirjoitti:

    Ihana ihana Lontoo ja Englanti. Mitä opiskelet?

    • hannamaria kirjoitti:

      Olen itsekin aika ihastunut! Opiskelen tällä hetkellä liiketaloutta JAMKissa erikoistuen markkinointiin ja brändinhallintaan. Tällä hetkellä tosiaan vietän syyslukukauden Englannissa 🙂

  3. souliina kirjoitti:

    Siis kuulostaa niin mielenkiintoiselta ja ihanalta, vaikka varmasti haasteita löytyy.
    Voih kun pääsisikin noita kosmetiikkavalikoimia käymään läpi 🙂

    • hannamaria kirjoitti:

      Sanopa muuta, tässä oikein pieni ihminen hämmentyy tästä kaiken kosmetiikan määrästä!

  4. Henna kirjoitti:

    Sillai himpun verran rupes just tekemään mieli lähteä Lontooseen 😀 Kerran siellä kerennyt päivän verran poiketa, mutta ei siitä ihan hirveitä kyllä vajaassa vuorokaudessa kerennyt saada irti 🙂

    • hannamaria kirjoitti:

      Haha, himpun verran vaan 😀 Mulla riittää tosiaan näkemistä vielä useammankin reissun jälkeen niin ymmärrän hyvin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *