Hae
Hannamaria

Syksyn viikonloppureissu Lontooseen

Tyttöjen kanssa lähdettiin pari viikonloppua sitten (19.-21.10.) käymään pikareissulla Lontoossa, edullisesti! Olen tämän syksyn aikana ollut jo välillä melko naatti kaikkeen, vaikka Englannissa on tullut oltua vasta vähän reilu kuukausi (kirjoittelen näistä jutuista myöhemmin). Pieni kunnon irtiotto arjesta tuli siis todella hyvään saumaan ja kun sen sai tehtyä vielä suhteellisen edullisesti, oli keissi varma. Uusille lukijoille tiedoksi, että tämä oli mun kolmas kerta Lontoossa!

Matka- & majoituskustannukset

Lontoossa kävimme siis 19.-21.10. välisen ajan ja reissu tehtiin täysin bussia ja Airbnb:tä apuna käyttäen. Matkaan lähdettiin perjantaina klo 15 kun seminaarimme oli saatu päätökseen tuolta päivältä. Bussimatkan piti kestää sellainen 3,5 tuntia mutta Lontoon liikenteen tietäen oltiin lähemmäs 50 minuuttia myöhässä. Note to self: seuraavalla kerralla ehdottomasti junalla jos hintaero ei ole suuri, sillä matka-aika on vain n. 1,5 tuntia ja meno jouhevampaa. Bussimatka oli kuitenkin edullinen, sillä meno-paluu maksoi per nuppi vain n. 23 puntaa (n. 25 euroa).

Yöpyminen tehtiinkin sitten Airbnb:ssä ja se ei mennyt ihan nappiin. Löydettiin hyvällä sijainnilla Pimlicosta edullinen neljän hengen huone isommasta asunnosta, johon samalla kuului aamupala sekä wifi. Matkaa lähimmälle metroasemalle 800 metriä, lähikauppa suoraan naapurissa, Westiminster Abbey oli 40 minuutin kävelymatkan päässä ja Victoria Station n. 20 minuutin kävelymtatkan päässä.

Varattiin huone kolmelle ja oletuksena oli että saataisiin koko huone itselle (hinta oli sama varasit sitten kolmelle tai neljälle huoneen) niinkuin kuvauksessa annettiin ymmärtää. Paikalle päästyä henkilö joka otti meidät vastaan ilmoitti kuitenkin asuvansa meidän kanssa samassa huoneessa yhdessä kahden kerrossängyn sängyistä. Juuh elikkäs… Onneksi tyyppi oli kuitenkin mukava ja teki heti selväksi ettei välitä siitä, että lähdemme aikaisin ja tulemme iltamyöhään kotiin. Homma loppupeleissä OK, vaikka wifi pätki ja aamupalatarpeet loppuivat kesken niin että sunnuntaille ei meille riittänyt aamupalaa. OK jos haluaa vaan nukkua muttei esimerkiksi hengailla. Majoituksella hintaa oli koko viikonlopulta 39 puntaa per pää (n. 44 euroa)!

Oyster card piti ostaa vielä Lontoossa ollessa ja itse ostin kortin sekä yhteensä £20 krediittiä, joka riitti hyvin. Seuraavan kerran kun menee Lontooseen täytyy muistaa ottaa oma kortti mukaan niin ei tarvitse taas maksaa erikseen kortista. Kyseinen kortti veloittaa max £6,80 per päivä kulkemisesta ja käy niin metroon kuin maanpäälliseenkin kulkemiseen. Taximatkoja tuli heitettyä pari lyhyttä kiireen vuoksi ja jos voitte niitä välttää suosittelen vahvasti!

Westminster Abbey Lontoo Westminster Abbey Lontoo

Westminster Abbey

Lauantai aloitettiin käppäilemällä n. 40 minuutin kävelymatka majapaikalta Pimlicosta Westminsterin alueelle. Vaikka herätys olikin melkoisen aikainen, oli todella kiva huomata että hyvä sää, kävely ja seura sai ihan positiivisen fiiliksen päälle jo aamusta! Olin Westminster Abbeyn ohitse kävelly uutena vuotena pienessä sievässä ja pieni nostalgiamatka tuli aiheen suhteen heitettyä, mutta kyllä sisäpuolelle pääseminen oli ihan oma lukunsa. Matkakaverilla oli kuulema pala kurkussa jatkuvasti kaiken sen historian ympäröimänä.

Lipun hintaan kuului audio-opas ja oli todella ihana huomata miten hyvin se oli toteutettu (kieliä oli myös valittavissa monia). Jokaisesta kohteesta kivasti tietoa ja sai valita itse kierroksen pituuden. Paikassa ei saanu valokuvata mikä oli toisaalta vain hyvä, sillä oli ihana tutustua kaikkeen aivan rauhassa ilman sen suurempaa sometusta tai kameran kanssa leikkimistä. Todella, todella vaikuttava paikka jota ei voi kuin suositella. Niin ja kannattaa mennä heti 9 jälkeen paikanpäälle niin vältyt jonoilta!

Notting Hill Blue door Notting Hill Portobello Market

Notting Hill & Portobello Market

Seuraavana suunnattiin Notting Hilliin sekä markkinoille jotka järjestetään aina lauantaisin. Paikka on niiin ihana etten kestä ja vaikka tämä oli toinen kerta Notting Hillissä, palaan sinne aivan varmasti vielä uudelleen. Porukkaa oli ihan tajuton määrä ja bongasin seasta muutamat suomalaiset (mutta suomalaisen en tietenkään sanonut mitään), välillä oli jopa hankaluuksia päästä eteenpäin ja joillekin kojuille ei ollut puhettakaan edes yrittää päästä käymään.

Kävimme toki moikkaamassa Notting Hill -elokuvassa näkynyttä ”sinistä ovea”, jonka edessä piti taasen kerran poseerata ihan kunnolla! Oli ihana huomata miten reissukaverit bongailivat jatkuvasti kaikkea tuosta elokuvasta, itse kun sen oli tehnyt jo aiemmin!

Notting Hill Mr & Mrs Headless Notting Hill Portobello Market

Päädyttiin myös syömään alueella, sillä aamupalasta oli jo hetki. Perinteinen fish & chips olisi ollut vielä parempaa jos olisi tajunnut ottaa kojusta mukaan edes ketsuppia tai majoneesia (ai mitenniin laho pää kesät talvet?), mutta tuo perunatikkuhässäkkä oli kyllä ihan mahtava!

Oltiin juuri pidetty pienet kuvaussessiot viereisellä kadulla ja lähdössä pois pääkatua pitkin kun matkakaverit halusivat vielä muutamat kuvat yllä näkyvän Mr & Mrs Headless -performanssipariskunnan kanssa. Nakkasin heille vielä lahjoituksen lähtiessämme ja he periaatteessa repivät meikäläisen vielä kuvaan! Tuli kyllä ihan hauska fiilis tuosta pariskunnasta ja heidän performanssistaan!

Lontoo Big Ben puhelinkoppi London Eye lontoo

London Eye & Big Ben

Big Ben oli todella ikävästi kyllä rempassa. Olisi luullut että sillä budjetilla mitä tähän käytetään olisi varaa pistää myös painettu suojakangas rakennelman ympärille niin yleisfiilis olisi parempi, mutta onneksi samassa kopissa on ennenkin tullut poseerattua ja tuolloin vuonna 2014 Big Ben oli vielä kunnossa!

Tällä kertaa pääsin myös London Eyen kokemaan! Meinattiin olla hiukan myöhässä (lippujen kanssa olisi pitänyt paikalla olla n. 30 minuuttia ennen) mitä ei kukaan meistä huomannut, mutta vaikka paikalle päästiin taxin kanssa n. 10 minuuttia ennen ei asiassa ollut ongelmaa. Liput tarkistukseen, jonoon ja palluraan pyörimään. Tämä oli kyllä ihan todella kiva aloitus sunnuntaille! Myöhässä meinattiin olla siksi että annoin muiden suunnistaa ja käveltiin periaatteessa hanurikartan takia lähes kaksinkertainen matka, huppista!

Tower of London Lontoo Tower of London Lontoo Tower of London Lontoo

Tower of London & Tower Bridge

Olin kattonut niin monet dokumentit Tower of Londonista että oli aivan mahtavaa viimeinkin päästä käymään paikanpäällä! Olisin voinut viettää tuolla vaikka kuinka paljon aikaa enemmän, mutta meillä oli aikaa kierrellä vain parin tunnin ajan. Mikäli olisi halunnut, olisi alueella voinut syödä sekä käydä joka ikisessä kaupassa. Myynnissä oli myös äudio-oppaita mutta olisin toivonut että ne olisi kuuluneet hintaan samaan tapaan kuten Westminster Abbeyssa. Pääsin kuitenkin käymään ja mikäli mesta kiinnostaa, on sinne helppo ostaa verkosta päivälippu sekä Netflixistä katsoa dokumentti paikan historiasta.

Yksi isoimmista syistä miksi mentiin (monivaiheisen historian takia toki) oli kruununjalokivien kopiot. Jossain vaiheessa käsitykseni mukaan Towerissa oli säilössä ne ihka aidot kruununjalokivet, mutta nykyään esillä ovat vain kopiot (joita silti jonottelee katsomaan jatkuvasti suuri määrä ihmisiä). Pääsin myös poseeraamaan paikan yhden ”Beefeaterin” kanssa!

Lontoo Tower Bridge Lontoo Tower Bridge

Oheisissa kuvissa loistaakin sitten Tower Bridge joka löytyy aivan Tower of Londonin kupeesta! Olen kyseisen sillan ohitse lipunut viime uutena vuotena osana lauttamatkaa, jossa olimme silloisen poikakaverini kanssa viettämässä uutta vuotta. Itse sillalle ei tälläkään kertaa menty, mutta sanon kyllä että näkymä on täältä vierestä paljon parempi.

Lontoo Harrods

Shoppailut, of course

Perjantai-iltana kerittiin käymään vielä nopea kierros Selfridges -tavaratalossa, jossa mun piti käydä näyttämässä viime joulukuussa ostamaa Bvlgarin lompakkoani. Se on alkanut takasaumasta hiukan repsottaa ja se jos mikä ärsyttää ihan urakalla. Mailia ei muuten ole vielä tuolta paikasta tullut asian etenemisestä joten täytyy sen puolesta soitella uudelleen.

Pääsin myös nopeasti käymään Harrodsilla. Olisin halunnut paikassa pyöriä vielä enemmän, mutta kaveri oli niin puhki että kerettiin ollan paikanpäällä ehkä n. parisenkymmentä minuuttia ennenkö lähdettiin muualle. Olen todennäköisesti menossa uudelleen Lontooseen tänä syksynä, joten pitää käydä vielä itsekseen kiertelemässä sekä Harrodsilla että ylipäätään koko alueella.

Suuremmin ostoksia (muita kuin tuliaisia) ei tullut osteltua. Olen erikoistunut postikortteihin, magneetteihin sekä kirjanmerkkeihin tällä reissulla kyllä ihan kunnolla ja niitä onkin tullut hankittua paljonkin. Postikortit pitäisi vielä saada lähetettyä tuolta Westminsteristä, huppista!

—————————————-

Kuvat on muuten kaikki otettu mun Huawei P20 -puhelimella joka on täällä vaihdossa melkeen syrjäyttänyt kokonaan mun kameran! Olisihan osa näistä kuvista onnistunut paremmin jos olisi kunnon kamera ollut mukana, mutta matkustusmukavuus ei olisi ollut yhtä hyvä. Vartalon mittasuhteet myös välillä heittää ihan huolella, etenkin tuossa Westminster Abbeyn kuvassa. Good enough!

Mutta kokonaisuudessaan sellainen reissu! Lyhyen ytimekäs ja tulipahan koettua bussilla reissaaminen Englannissa – ruuhkaa ruuhkan perään, myöhästymisiä ja ärsyyntyneitä matkustajia. Seuraavalla kerralla matkustan nopeasti (1,5h) junalla enkä istu enää yli kolmea ja puolta tuntia bussissa (paitsi mennessä suoraa lentokentälle suoralla yhteydellä, muuten pitäisi vaihtaa useamman kerran).

Missä kohteessa Lontoossa te haluatte käydä?

16 kommenttia

 1. Laura kirjoitti:

  Kauhee ikävä tuli Lontooseen, kun katseli näitä sun kuvia :). Se on sellainen kaupunki, johon ei ikinä kyllästy.

 2. Ohmy kirjoitti:

  Todellakin alkaa mieli halajamaan Lontoon sykkeeseen! On tuttu kaupunki, pitkillä viikonloppureissuilla ehtii tosin rajallisen määrän vaan nähtävyyksiä kerrallaan. Selfridgesillä täytyy käydä uudelleen ja uudelleen, samoin British Museumissa. Paikka jossa en ole vielä käynyt, mutta joulun alla pääsen käymään, on Victoria & Albert, se on kuulema näkemisen arvoinen, samoin Camden. Piccadillyn läheisyydessä sijaitsevalla Heddon Streetilla Suosittelen käymään syömässä, se on aivan viehättävä ravintolakatu, keidas keskellä Lontoota. Gordon Ramsaylla on myös ravintola siellä, ei pahan hintainen kuitenkaan! ?

  • hannamaria kirjoitti:

   Oi hitsi seuraavana käyn kyllä tuon Heddon Streetin sekä tarkistan mikä tuo Victoria & Albert oikeen on! Kiitos vinkeistä!

 3. NelliL kirjoitti:

  Lontoo on kyllä sellainen paikka minkä haluaisin nähdä. Meidän porukasta Briteissä ei ole käynyt kuin mieheni sekä vanhempi poikani. Lontoossa kiinnostaisi kirppikset ja Harry Potter 🙂 Tietty…Toki paljon muutkin mutta nuo ainakin.
  Ihania kuvia ja lämpöisen näköistä siellä ollut?

  • hannamaria kirjoitti:

   Lontoossa kyllä kannattaa käydä (ja vielä mahd. pian kun Brexit ei ole voimassa). On kyllä ollut lämpöistä, vasta tällä viikolla on asteet tippuneet niin että on pitänyt kaivaa huivi ja hanskat kaapista!

 4. Marjo kirjoitti:

  Katsoessani kuviasi tuli valtava halu matkustaa taas Lontooseen. Edellisestä reissustani onkin jo kulunut muutamia vuosia. Varmasti nyt haluaisin mennä Camden Towniin ja totta kai myös Nottinghilliin. Iltapäiväteetä haluaisin nauttia jossain ihanassa teehuoneessa ja käydä hypistelemässä kaikkea ihanaa kaupoissa. British Museum pitäisi myös ottaa vihdoin haltuun.
  Lontoon liikenne voi tehdä yllätyksiä. Ainoa paikka missä olen myöhästynyt lennolta on ollut Lontoon. Ydinkeskustasta ei kuusi tuntia riittänyt siirtymiseen Standstedin kentälle. Kaikki meni tällä lentokenttäreissulla pieleen…ja tuli kallis paluulento Suomeen

  • hannamaria kirjoitti:

   Oi että kuulostaa kyllä kivalle suunnitelmalle! Herranjumala miten venähti tuo matka!!! Otin varmuuden vuoksi bussin niin että mulla on check-inin sulkeutumiseen ainakin 2-3h aikaa mutta koputan silti puuta että ollaan edes suhteellisen ajoissa!

 5. JonnaH. kirjoitti:

  Jos nyt menisin takaisin Lontooseen, menisin ehdottomasti uudestaan London Dungeoniin, että onko se yhtä creepy paikka, mitä muistan että se teini-ikäisenä oli. 😀 Selkäpiitä karmi vielä monta tuntia sieltä ulos tultua.

  • hannamaria kirjoitti:

   Ai että tuosta oon kyllä kuullut mutta en todellakaan uskalla mennä 😀

 6. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

  Itse en ole Lontoossa käynyt, joten haluaisin nähdä toki kaiken xD Yksi mielenkiintoinen kohde voisi historiasta kiinnostuneelle olla British Museum..?

  • hannamaria kirjoitti:

   Kyllä vaan, tuo museo on historian ystävälle ihan kultakaivos. Itse olen käynyt jo kahdesti joten skippasin ihan mielelläni tällä kertaa 😀

 7. MINI-blogi kirjoitti:

  Itse en ole Lontoossa käynyt, mutta varmasti Westminster Abbey ja Big Ben olisi ainakin listalla nähtävyyksistä.

  • hannamaria kirjoitti:

   Ehdottomasti kannattaa (ja kannattaa Big Ben käydä moikkaamassa silloin kun se on valmis!) 😀

 8. Susanna kirjoitti:

  Heathrowlta pääsee junalla 15min Paddingtonin asemalle ?.

  • hannamaria kirjoitti:

   Niinhän sitä pääsee, sillä mentiin uutena vuotena Heathrowlta Lontoon keskustaan XD Jos nopeammin haluaisin päästä kentälle täältä Nottinghamista niin menisin junalla St. Pancrasiin ja siitä metrolla / junalla Heahtrowlle, mutta ennemmin otan suoran yhteyden ovelta ovelle bussilla kuin alan laukkujen kanssa hääriä pitkin eri asemia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *