Hae
Hannamaria

Kosmetiikkabrändit, joista en ole ennen kuullut

Mulla on aikaisemminkin ollut kosmetiikkabrändejä, jotka on olleet mulle ihan tuntemattomia ennen niiden pomppaamista esiin jonkin vaikuttajan esiintuomana tai minulle kohdennetun mainonnan kautta. Koska nämä olivat itsellenikin tuntemattomia, ajattelin ne teillekin listata! Suurin osa on saatavissa ulkomailta mutta bongasin pari kappaletta myös suomalaisia, jeij!

Botanics

BOTANICS

Brändi on saanut alkunsa vuonna 1995 UK:ssa ja sen ydinideana on saattaa markkinoille tehokkaita kasvipohjaisia ihonhoitotuotteita järkevään hintaan ja maapalloa säästellen. Heiltä löytyy erilaisia linjoja erilaisiin tarpeisiin; Brightenin ihon kirkastamiseen, Hydrating ihon entistä parempaan kosteuttamiseen, Organic lähentelee luonnonkosmetiikkaa muttei ole sitä aivan täysin, Early Aging taistelee varhaisia ikääntymisen merkkejä vastaan ja Mature skin sopii parhaiten jo ikääntymisen merkkejä antavalle iholle.

Ostin pari Brightening -sarjan tuotetta ja tykkäsin niistä kyllä. Ihoni on täällä kuitenkin reagoinut johonkin todella ikävästi enkä ole vielä varma oliko se tämä vai öljyt BeautyClenseristä (jota käytin siveltimieni puhdistamiseen), joten en voi kertoa täyttä mielipidettä tämän merkin tuotteista!

Botanics on ilmeisesti laajentunut suhteellisen hyvin, sillä jopa amerikkalainen Tati mainitsi merkin miselliveden tyhjät tuotteet -videollaan, mutta Englannissa tuotetta on saatavilla ainoastaan Bootseissa. Suomeen merkin tuotteita saa tilattua mm. Amazonista (mainoslinkki).

Bravura London

Bravura London

Jos olette koskaan kuulleet The Ordinarysta, on tämän brändin idea melkolailla sama. He tuottavat tuotteita täsmätarpeisiin joka on samalla nerokasta, mutta aloittelijalle hankalaa. Kaikkea ei nimittäin vain voi käyttää kosmetiikankaan kohdalla sekaisin (paitsi hyaluronihapon kohdalla voidaan sanoa että sitä voi käyttää kaiken kanssa). Yksi tuote joka erityisesti kiinnostaa on Dermaflannel®, joka on kemiallinen kuorinta kasvoille ja keholle.

Hintaluokka on myös mielestäni todella kohtuullinen ja tahdonkin kokeilla tämänkin merkin tuotteita verrattuna The Ordinaryyn. Näitä saa tilattua Suomeen suoraan heidän omilta sivuiltaan ja postit tulevat suoraan painon mukaan. Osa sarjan tuotteista on myös vegaanisia!

Beautonomy

Beautonomy

Ajatus brändin takana on koostaa oma paletti sävyjen sekä pakkauksen kuosin kanssa. Sävyt ovat tosin ennalta nimetty ja suunniteltu, mutta itse paletin ulkoasun ja asettelun saa koostaa miten haluaa! Aivan ihana lahjaidea! Koostumuksia on mattaisesta shimmereihin eivätkä ne rajoitu vain luomiväreihin! Valikoimasta löytyy myös mm. poskipunia sekä korostuspuutereita, joiden swatchit ainakin vaikuttavat kivoilta.

Tuotetta saa tilattua Suomeen, mutta sen tullessa jenkeistä saattaa tullimaksuja tulla. Itselläni ei ole minkäänlaista kokemusta näistä, mutta suuresti tekisi mieli testata ja kasata täysin oma sekapaletti valitsemillani kuoseilla!

Karity

Karity

Värikosmetiikkaan erikoistunut brändit, joka kokemustensa ja swatchien perusteella vakuuttaa ihan todella suuresti! Heiltä löytyy mm. todella ihania luomiväripaletteja, isohko sivellinvalikoima ja huulituotteita. Merkki ei ole täysin vegaaninen, mutta pyrkii tähän jatkuvasti tällä hetkellä suuren osan heidän tuotteista ollessa kuitenkin vegaanisia. Tuotteet ja merkki on myös cruelty free, josta se saa suuresti plussaa!

Hintaluokka on todella OK etenkin luomiväripaleteissa, yksi 21-nappinen paletti on normaalisti n. 29 USD. Tuotteita toimitetaan Suomeen $8.50 postikuluilla (ilmainen toimitus tilauksiin yli $149) ja jenkeistä kun tulee, tullit tuleepi maksella vielä päälle.

Senja Cosmetics

 

Senja Cosmetics

Ihanaa, uusi merkki luonnonkosmetiikan rintamalla suoraan Suomesta! Kyseinen merkki on vasta lanseerannut linjansa tuotteet ja en malta odottaa mihin tämä merkki päätyy. Tuotteet ovat  100% luonnollisia joiden ainesosina ovat mm. villejä marjoja ja yrttejä. Kaikki tuotteet ovat vegaanisia, eläinkokeettomia ja merkillä on FI-Natura sertifikaatti (joka tarkoittaa lähes samaa kuin suuremmat luonnonskosmen sertifikaatit jos olen oikein ymmärtänyt), joten niistä entistä enemmän vain plussaa! Hintaa toki on, mutta millä suomalaisella luonnonkosmemerkillä ei?

Vielä tällä hetkellä tuotetta taitaa saada vain heidän omasta verkkokaupastaan, mutta toivon merkin laajenevan vielä kivijalkamyymälöihinkin. Olisi nimittäin aika ihana päästä näitä kokeilemaan mm. kädelle ennen ostopäätöksen tekoa, sillä avattua tuotetta kun ei voi palauttaa.

Korento Cosmetics

Korento Cosmetics

Mikäli tunnette myös suomalaisen Flow Cosmeticsin, on teidän tutustuttava myös Korentoon! Kyseessä on saman firman uusi brändi, joka on keskittynyt värikosmetiikan tuottamiseen. Tuotevalikoimaan kuuluu tällä hetkellä mm. ihonhoitotuotteita, mineraali- sekä voidemaista meikkipohjaa ja seerumiposkipunaa. Heiltä voi myös tulevaisuudessa tilata näytteitä kuudella eurolla, mutta tuo ei ollut vielä kirjoitushetkellä käytössä.

Heidän tuotteitaan saa tällä hetkellä mm. oheisesta omasta verkkokaupasta, useemmasta Ruohonjuuren myymälästä sekä mm. Biodellyn verkkokaupasta (mainoslinkki). Hintaa näilläkin on, mutta esimerkiksi nyt Black Fridayn tullessa voi näitä löytää hiukan edullisimminkin valikoimista!

Havu Cosmetics

Havu Cosmetics

Merkki, josta kuulin vasta muutama kuukasi sitten ja josta haluan teidänkin kuulevan (vaikka tämä periaatteessa menee jo merkiksi josta olen kuullut)! Heidän ensimmäinen eränsä tuli myyntiin eräänä kauniina päivänä ja se myytiin loppuun melkein heti. Tällä hetkellä sarasta löytyy vain huulipunia, mutta ai että miten ihanalta ne näyttävätkään! Tämäkin on suomalaista luonnonkosmetiikkaa ja vie kyllä heittämällä ihanimman pakkauspalkinnon! Tuotteita voi ostaa heidän omasta verkkokaupastaan heti kun niitä lisää vain saadaan – toivon tuon päivän kyllä koittavan pian!

——————————

Sellaisia merkkejä! Aika moni päätyi loppupeleissä olemaan suomalainen, sillä vaikka täällä UK:ssa on merkkejä joista varmasti en ole kuullut, tahdon tuoda blogissani esille suurimmaksi osaa sellaisia merkkejä joiden tuotteita saa Suomeen (tässä on muuten yksi syy minkä takia lopetin Balean vaaleanpunaisen vaahtoputsarin käytön vaikka se onkin niin täydellinen).

HOX!! Mun perinteinen BLACK FRIDAY -postaus tulee heti klo 7 perjantai-aamuna, vaikka alennuksia onkin tällä hetkellä jo jossain menossa (kuten Bette Boxilla). Sieltä napatkaa ehdottomasti mun lempparikaupat ja -tuotteet joita kannattaa perjantaina hommailla – itse ostan ainakin lentoja sekä joululahjoja kun alet iskevät!

Onko mikään näistä merkeistä teille tuttu ja jos on, mitkä on teidän lempparituotteet?

11 kommenttia

 1. Terhi/Puikolta pudonnut kirjoitti:

  Hmm.. en oo näistä kuullut kuin Senjasta ja Korennosta.. Pitääpä tutustua näihin muihinkin! 🙂 Briteissä on kyllä ihan mielettömästi merkkejä, mitä Suomessa ei ole. Tulispa niitäkin enemmän tänne!

  • hannamaria kirjoitti:

   Joo siis sanopa muuta, oispa niitä enemmän saatavilla Suomesta! Tai edes saatavilla Suomeen, nyt varsinkin kun Boots lopetti Suomeen toimittamisen ei noita joitain merkkejä ole edes mahdollista saada.

 2. Viltsumari kirjoitti:

  Tässä tulikin useampi brändi, jotka täytyy päästä testaamaan. Nimenä on tuttu Korento, mutten ole sitä kokeillut vielä. Kiitos vinkeistä.

 3. MINI-blogi/Elina kirjoitti:

  En ole koskaan kuullutkaan näistä merkeistä.

 4. Senja kirjoitti:

  Moi, ihanaa että kirjoitit meistä! Senja tuotteet ovat tulossa tällä viikolla myyntiin House of Organic-verkkokauppaan, Biodellyn verkkokauppaan ja Turun-liikkeeseen 10.12. alkaen ja World of Tre liikkeisiin ja joulutoreille joulukuun alusta. 🙂

  • hannamaria kirjoitti:

   Mahtavaa kuulla että laajenette näihin paikkoihin! 🙂 Ja erittäin mukava kuulla että piditte 😉

 5. Senja kirjoitti:

  Vinkkaapa mistä kivijalkaliikkeestä yleensä ostat (luonnon)kosmetiikkasi? Yritämme saada valikoimaan, asiaa auttaa jos kyselet heiltä Senja tuotteita myyntiin 🙂

  • hannamaria kirjoitti:

   Luonnonkosmetiikkaa tulee yleensä ostettua ihan Sokokselta (siellä olen välillä töissä niin samalla nappaan tuotteet mukaan), mutta tuon lisäksi mm. Ruohonjuuri, Ekolo ja Ego YA (ja miksei Hehkukin jos heidän tarinansa vielä jatkuu) ovat hyviä paikkoja joista tälläistä tuotetta itse lähtisin hakemaan!

 6. Mira Rinne kirjoitti:

  Nimeltään osa tuttuja ja moonkin jo pidempään (korjaus: tai siis niin pitkään kuin ne ovat tulleet markkinoille :D) halunnut tutustua lähemmin noihin suomalaisiin! Kiitos ihanan inspiroivasta artikkelistasi! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.