Hae
Hannamaria

Sisustussunnuntai: Asuntolahuoneen esittely (Sandby Hall)

Hiukan erilainen sisustussunnuntai tähän väliin! Tänään ei poikkeuksellisesti tule videota, sillä huomenissa aukeaa ensimmäinen luukku tämän vuoden joulukalenterista, josta putkahtaa ilmoille yhteistyövideo. Tämä postaus tulee kuitenkin ihan omaksi muistoksi, sekä toki teillekin uteliaille (ja toki heille jotka haluavat nähdä millaista on Sandby Hall:in sisällä Nottinghamissa).

Sisustussunnuntai asuntola Sandby Hall Sisustussunnuntai asuntola Sandby Hall Sisustussunnuntai asuntola Sandby Hall Sisustussunnuntai asuntola Sandby Hall Sisustussunnuntai asuntola Sandby Hall

Oma huone & WC -tilat

Sanon jo tähän alkuun sen, että kaikilla ei tilanne todellakaan ole tämä – itselläni kävi vain huono tuuri. Mulla on nimittäin vessassa hometta, jonka vuoksi olen ollut koko ajan täällä kipeänä (kahta yksittäistä viikkoa lukuunottamatta). Saapumissetissä saat peiton, tyynyn, liinavaatesetin, pyyhkeet ja keittiövälineet, joilla kyllä pärjää melko hyvin (itse ostin vielä yhden pyyhkeen ja lisätyynyn Primarkista).

Sisustussunnuntai asuntola Sandby Hall Sisustussunnuntai asuntola Sandby Hall

Huone on sopivan kokoinen, suhteellisen hyvä pinnoiltaan, lämmitys löytyy, ikkunan saa kunnolla auki tuulettaakseen ja säilytystilaa on tarpeeksi työpöydän ohessa, sängyn allan sekä erillisessä henkarikaapissa. Sänky ei todellakaan ole retkipatjaa parempi ja olen kuullut ihan vain muutaman terveselkäisen sanovan selkä ja niskaongelmista joten voitte kuvitella miten jumissa oma selkäni on välillä ollut. Kaipaan omaa sänkyäni niin vahvasti ja en malta odottaa että pääsen sen syleilyyn.

Sisustussunnuntai asuntola Sandby Hall

Mutta sitten siihen paholaiseen, WC-tilaan. Mulla tosiaan kävi niin huono tuuri, että mun WC-tilan saumat (ja varmaan kaikki niiden takan9 on homeessa. Tajusin tuon joku pari-kolme viikkoa sitten kun mietin miksi oon jatkuvasti kipeä ja sitten hiffasin, että oon samaan tapaan ollut kipeä viimeksi kun aloitin koulun JAMKilla (joka siis on sisäilmaongelmainen koulu, mutta jota ei ylempi taho myönnä) ja laitoin pisteet yhteen. Tämä yksi lukukausi maksaa kuitenkin ihan huolella (n. 870€ kuussa) joten olisin toivonut homeetonta huonetta, joka samalla varjostaa koko vaihtoaikaa.

Tästä kävin sanomassa vastaanotossa ja sieltä pistettiin huoltopyyntö menemään. Ongelma ratkaistiin niin, että vanhoja saumoja käytiin rapsuttamassa hiukan pois ja päälle laitettiin uudet sauma-aineet. Altaan alaosaa ei edes korjattu (jossa pahin eli musta home on), joten täytyy siitä käydä vielä sanomassa. Pystyn myös vielä nähdä homepilkut uuden sauma-aineen alla, eli huoneeseen tehtiin todellinen pikakorjaus. Juuh elikkäs.

Sisustussunnuntai asuntola Sandby Hall Sisustussunnuntai asuntola Sandby Hall

Yhteiset tilat

Tämä on ehkä hämmentävin osa koko Sandbya. Meillä on ”yhteisinä tiloina” yksi Common room, josta löytyy kaksi pöytää, kaksi sohvaa, lisäjääkaappi sekä -pakastin, siivousvälineet, silityslauta ja -rauta. Toki tuo huone on esimerkiksi mahtava aloittelupaikka ennen pippaloihin lähtöä ja ensimmäisellä viikolla lukukaudesta siellä onkin kunnon pippalot menossa joka ikinen ilta (johon muuten kannattaa varautua korvatulpilla, sillä ihmiset huutavat vielä aamukuudenkin aikaan).

Muut yhteiset tilat ovat alakerrassa aulan luona sekä kellarissa, jossa on postilokero ja pyykkihuone (pesukoneineen ja kuivureineen). Missään ei ole TV:tä, mutta silti sinua ahdistellaan TV-lupalappusilla jos vaikka omassa huoneessasi läppäriltä jotain satutkin katsomaan. Yhteiset tilat pysyvät yleensä suhteellisen siistinä (parin ensimmäisen viikon jälkeen), joten niissä viitsii jopa hengailla välillä kun oma huone alkaa tympiä!

Sisustussunnuntai asuntola Sandby Hall Sisustussunnuntai asuntola Sandby Hall

Keittiö

Olen tyytyväinen siihen, että kodinkoneet ja perusjutut ovat suhteellisen uudet. Kaikkea on lisäksi kaksin kappalein, joten vielä ei ole tila loppunut useammankaan tyypin samaan aikaan kokkaillessa (johon toki auttaa se, että meillä on niin erilaiset rytmit). Majoituksen ostaessa Sandbysta saat pienen keittiösetin, johon kuuluu vain yhden henkilön välttämättömimmät asiat. Pannu on kuitenkin yksi susi ja kävinkin ostamassa heti uuden Wilkosta n. 13 punnan hintaan (ja on ihan älyhyvä pannu!), sillä saatu pannu paloi kanan paistosta. Huoh.

Keittiössä käy siivooja kerran viikossa, samoin kuin yleisissä tiloissa. Silti keittiö on jatkuvasti aivan kamalassa kunnossa, sillä ihmiset eivät a) vie roskia ulos tai b) siivoa edes omia jälkiään ruoanlaiton jälkeen (jopa siinä asteessa että pakastepizzan kääreet jää uunin viereen kun roskis olisi 2 metrin päässä). Paahtoleipää tehdessä ei murusia pyyhitä pöydältä, liedelle jotain lentäessä ei sitä pyyhitä ja astiat jätetään likaisena altaaseen ruoantähteiden täyttäessä putket.

Pakko kuitenkin muistaa, että keittiön jakaa n. 26 henkilöä. Se ei silti oikeuta toisten ruokien syömistä, sottaisuutta tai tavaroiden ottoa / lainaamista ja niiden joko rikkomista tai likaisena jättämistä altaan luokse. Todellinen wtf -tilanne, mutta onpahan jotain mistä puhua käytäväkavereiden kanssa heidän kärsiessä samoista jutuista.

Millaiset kokemukset teillä on asuntoloista?

13 kommenttia

 1. Minnea kirjoitti:

  Home on Englannissa usein pakollinen paha :/ Sitä taisi löytyä lähes jokaisesta asunnosta, jossa olen enkuissa asunut.
  Osaa taas arvostaa kotimaan asuntoja, joista ei löydy kokolattiamattoja eikä sitä ärsyttävää kosteutta. Ikkuinoistakaan ei vedä 😀

  • hannamaria kirjoitti:

   Sen mitä olen muiden tyyppien kanssa jutellut niin todellakin, näköjään sitä löytyy kaikkialta lukuunottamatta kalliimman ja upper classin asuntoja. Sanopa muuta, osaan todellakin! Nimimerkillä ihmettelin tänä aamuna minkä takia lattialla on vettä ja sehän oli tippunut ikkunan karmeista 😀

 2. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

  Mä en ole koskaan asuntolassa majoittunut, joten omakohtaisia kokemuksia ei ole. Tuo home ei kuullosta kyllä kivalta 🙁

  • hannamaria kirjoitti:

   En minäkään ennen tätä ja voin kyllä sanoa että olen liian vanha tähän hommaan! 😀

 3. Ida kirjoitti:

  26 henkilöä, hui 😀 Mä oon asunut asuntolassa (skotlannissa) vuoden mutta mulla oli siellä vaan yksi kämppis (vaikka oli about halvin mahdollinen asuntola), ja isoimmissakin asuntoloissa joita tiesin oli max ~10 henkilöä jakamassa tiloja.
  Kuulostaa aika mielenkiintoiselta siis!
  Mut toivottavasti viihdyt ja siellä on muuten huippua kuitenkin! 🙂

  • hannamaria kirjoitti:

   Hui oli munkin ensimmäinen reaktio kun tuon numeron kuulin / tajusin 😀 Aikaa on enää todella vähän jäljellä ja kyllä täältä joitakin asioita jää kaipaamaan!

 4. john kirjoitti:

  herrajumala miten onnekkaaksi tunnen itseni…. oon qmu (skotlanti) halls ja ei oo ollut mitään tän tasoista. suihkun helposti tukkeutuva viemäri ei kuulosta yhtään pahalta tohon homeeseen verrattuna. meillä ei saatu mitään huoneeseen paitsi 1 rulla vessapaperia ensimmäiseksi päiväksi ja mattress pad + vedenkeitin, mikro ja leivänpaahdin (+ astiankuivausteline). meillä myös jakaa keittiön vain 5 ihmistä minä mukaanlukien ja huone kaksoissängyllä(? double?) on vain £600 puntaa / kk.

  kivannäköiset noi lattiat! weiko on näppärä, jos et oo päässyt TK maxxiin tutustumaan vielä niin suosittelen lämpimästi etenkin noihin keittiövälineisiin.

  • hannamaria kirjoitti:

   Juma, siellä hintataso ja ihmismäärä hiukan eri 😀 Tässä paikassa myö lähinnä maksetaan sijainnista sekä siitä, että ei hommattu vaan yhden semesterin ajaksi muuta majoitusta (= voivat pyytää kun vaihtarit maksavat). TK Maxx on kyllä ihan mahtava mesta, harmitti oikeen kun piti kaikki sisustusromppeet ja keittiökamat jättää ostamatta kun ei vaan tarvitse eikä mahdu roudattavaksi suomeen 😀

   • Ida kirjoitti:

    Vinkkinä muuten jos löytyy kivoja juttuja jotka ei meinaa mahtua matkalaukkuun niin sieltä saa lähetettyä kyllä aika halvalla, esim parcel2go:sta saa verrattua hintoja ja sitten vaan maksaa, tulostaa pakettikortin ja heittää keruupisteeseen 🙂
    T. Joku jolle oli hieman ylimääräistä ihanaa kertynyt takaisinmuuttoon mennessä… 😀

 5. Oili-Maria kirjoitti:

  Näyttää suht viihtyisältä, hometta lukuunottamatta tietenkin. Etenkin tuo keittiö on aika ihana!
  Asuin aikoinaan ysärin lopulla asuntolassa ihan Suomessa, ja se oli yhden henkilön takia aika helvettiä. Tuli mulle kämppäkaveriksi, valitti aina ja kaikesta, oli syömässä toisten eväitä kun ei viittinyt ostaa omia, levitteli minusta ties mitä juoruja ja lopulta vielä lavasti suurieleisesti varkaaksi ilman mitään syytä. Juu, ei 9 vuoden ajan koulukiusatun herkän teinitytön psyyke ihan kestänyt ja koulu jäi kesken lähinnä tuon takia.

  • hannamaria kirjoitti:

   Voi apua tuota sun kämppistä! Mikä hanuri voikaan ihminen toiselle välillä olla, en ymmärrä. Meilläkin riittää noita varkaita ja sotkijoita ihan urakalla täällä, ne kyllä vievät välillä raivon partaalle (etenkin nälkäkiukun sattuessa).

 6. Mia Malmi kirjoitti:

  Viihtyisän näköistä – homeasiaa lukuunottamatta! Itsellä ei ole kuin yksi kokemus asuntoloista, se oli ysärillä, kun kävin ruotsinkielistä musiikkiopistoa Lärkkullassa. Aika ankeaa oli muistaakseni, joten tuo näyttää siihen verrattuna ihan luksukselta!

 7. Marjo kirjoitti:

  Asuntoloista ei ole kokemusta mutta asumisesta Lontoosta monelta reissulta. Ystäväni on asunut South Kensightonissa 10 vuotta ja joka kerta kun yövyn hänen luonaan tulen kipeäksi. Asunnossa on hometta mutta sen päälle vain laitetaan uutta maalia??? Tätä on todella vaikea käsittää mutta näin vain toimitaan. Ystäväni on jo niin tottu brittityyliin ettei hän edes enää haista hometta kotonaan. Ymmärrän tuskasi tuon kylppärin suhteen. Tsemppiä Hanna❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *