Hae
Hannamaria

Kapselivaatekaappi syntyi sattumalta

Postaus sisältää mainoslinkkejä

Täällä Englannissa on kyllä tullut tulokseen, että ihminen voi selviytyä ihan vain muutamalla vaatteella. Kapselivaatekaappi syntyikin ihan vahingossa, kun matkalaukkuun mahtui vain n. kolmasosa Suomen vaatekaapin vaatteista. Mulla on koti-Suomessa se ongelma, että etenkin mekkoja ja erikoisempia paitoja (sekä housuja) on kertynyt sen verran, että ne ei kaikki käy yksiin toisten kanssa. Olen kuitenkin Suomessakin siinä onnellisessa tilanteessa, että suurin osa mun vaatekaapista toimii yksiin.

Kapselivaatekaappi

Mikä on kapselivaatekaappi?

Kapselivaatekaapin tarkoitus on se, että kaikki vaatteet sekä asusteet sopivat saumassatomasti yhteen. Olen jopa kuullut, että umpimähkään silmät kiinni valittuna asu kapselivaatekaapista olisi yhteensopiva eri osiensa kanssa. Tiedä sitten onko tämä koskaan mahdollista, mutta lähellä ollaan! Tällä hetkellä lasken tähän myös asusteet ja kengät, sillä niitäkään ei täällä Englannissa ole juuri ollenkaan ollut mukana.

Kapselivaatekaappi

Mulla lähti Englantiin mukaan:

 • Kolmet kengät (Converset, nilkkurit sekä lenkkikengät)
 • Kolme laukkua (reppu, pieni vihreä laukku sekä musta Lonchamp)
 • Pari kaulakorua sekä parit korvakorut (juhlavammat ja arkisemmat)
 • Pipo, sailorhattu, lapaset sekä huivi
 • Yövaatteet (parit pökät & paidat) sekä alusvaatteita
 • Kolme takkia (kevyt syksyinen arkitakki, parempi trenssi sekä kevytuntuvatakki)
 • Neljät housut (yhdet farkut, yhdet siistimmät housut, yhdet collegehousut ja yhdet joggerit)
 • Salikamppeet (kaksi paitaa, uhreiluliivit, urheiluhousut x2 sekä salikengät)
 • Neljä mekkoa (Lindexin perusmekko mustana ja kuviollisena, siistimpi tummansini-kuviollinen mekko ja pitkä paitamekko)
 • Kolme neuletta (Lindexin viininpunainen sekä tummanvihreä, M&S kirkas vihreä)
 • Kolme pitkähihaista peruspaitaa
 • Kaksi ohutta neuletakkia
 • Viisi siistimpää kaulus-/juhlapaitaa, joita osaa käytän arkenakin (ps. kaikki Lindexin, mitenniin fani?)
 • Läjä T-paitoja sekä toppeja (näitä en ala erikseen laskemaan, mutta ehkä yhteensä n. 10 erilaista)

Mulla on ainoastaan noi siistimmät housut sekä ybersiisti kauluspaita jäänyt tästä vaatekaapista käyttämättä, muutoin kaikki on olleet käytössä vuorollaan enemmän tai vähemmän. Asusteitakin on tullut hyvin vaihdettua, sillä täällä ne ovat helposti ja siististi saatavilla (toisin kuin kotona, jossa ne ovat laatikon uumenissa, pitäisi ehkä korjata asia). Olen niin tyytyväinen kun olen tälläisen saanut aikaiseksi!

hannamaria Hanna Voutilainen hannamaria Hanna Voutilainenhannamaria Hanna Voutilainen Lindex Adtraction

Päävärinä mulla tosiaan on sekä mustaa, vaaleaa ja tummansinistä. Tehosteväreinä on pääosin vihreää sekä violettia / viininpunaista, jotka sopii meikäläiselle omasta mielestäni aikasta hyvin. Kuvioitakin löytyy vaatekaapista jonkin verran, vaikka pääosin mennään raidoilla ja palloilla perus tasaisen lisäksi.

Hanna Voutilainen hannamaria Lindex dress Hanna Voutilainen

Näiden mukana tuomieni kamppeiden lisäksi olen toki täältä hiukan ostoksia tehnyt, jotka on kerryttäneet vaatekaappia ja sain yhden hupparin (koulun promohuppari). Olen ostanut mm. yhden mekon lisää, collegehousut, jakun, Timberlandit (viinipunaiset, AH!), mustan crossbody-laukun ja ballerinat.

Mitä sitten tarvitsen lisää?

No, mulla ei ensinnäkään ole yksiäkään peruskorkkareita. Löytyy erikoisempia ja kesään sopivia versioita, mutta perus mustat avokkaat puuttuu tälläiselle lättäjalalle. Toinen mitä tarvitsen lisää, on farkut. Omistan ylipäätään kahdet farkut, joista toiset on kotona ja toiset täällä mukana. Mun on pakko vierailla M&S:llä täällä kun variaatiota on ihan himona ja hinnat on siinä 15-20 puntaa per pari.

Siinä on oikeastaan kaikki mitä tarvitsen. Kävin kesällä aikamoisen vaatekaapin tyhjennyksen myös lävitse, jolloin hankkiuduin eroon kamppeista joita en tarvitse, jotka eivät enää miellyttäneet tai jotka olivat jo niin huonossa kunnossa. Kotikotona ei siis mitään hirveän turhia juttuja odottele, vain sellaisia jotka odottelee hoikempia aikoja tai joita en voi kapselivaatekaappimaisesti yhdistellä.

————————————

Ps. Elekää unohtako seurata mun ja Kosmetiikkabloggaajien joulukalentereita! Mulla on auennut luukut jo 3.12. sekä 10.12. (tässä vielä arvonta käynnissä!), seuraava aukeaa ensi maanantaina 17.12. ja mun Kosmetiikkabloggaajien joulukalenterin luukku 21.12.!

Mitä mieltä te olette kapselivaatekaapista?

9 kommenttia

 1. Mirja Weckman kirjoitti:

  Olen viime aikoina törmännyt monessa osoitteessa tähän ”kapselivaatekaappi” ideaan. Itse olen huomannutkin, että niitä tiettyjä vaatteita tulee käytettyä enemmän. JOtenkin joitain vaatteita oudosti säästelee ja lopulta ne eivät enää sitten kiinnostakaan. Myyn paljon vaatteitani eteenpäin ja myös ihan annan pois mutta kuitenkin niitä vaatteita on kun on sitä vaatekaappi tilaakin on. Pitääkin miettiä tämä asia uudestaan… Inspiroiduin. Päädyin muuten sivustollesi Unique Haircare postauksen siivittämänä. Itsekin kirjoitan blogia osoitteessa https://luonnonkosmetiikkawithdeli.wordpress.com/ ja kohta tulossa juttua myös Uniquen muotovaahdosta.

 2. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

  Pidempi reissukin on varmaan tosiaan hyvä sauma katsoa mitä juttuja reissussa jäi kotoa kaipaamaan ja mitkä suorastaan unohti 😀

 3. Jasu kirjoitti:

  Kapselivaatekkaapit on niin inspiroivia! Pitäisi itsekin käydä vaatekaapi kunnolla läpi ja vaikka se pitää tällä hetkellä sisällään vain vaatteita, joita oikeasti käytän, olisi siistiä testata, että kuinka vähällä tulisi oikeasti toimeen. 🙂

  • hannamariav kirjoitti:

   Sanopa muuta! Itse kävin läpi vielä vaatekaapin ennenkö reissuun lähdin ja mukaan lähti tosiaan vain ne tarvittavat jutut 🙂

 4. NelliL kirjoitti:

  Jo ennen kuin tätä kapselivaatekaappi ideaa on ollut olemassa, niin meillä koulussa siitä puhuttiin. Itse en vaan pystyny tuohon vaikka silloin opintojen aikana sitä kokeilin. Ja hei, ihan valtavasti onnea ja menestystä sinulle 🙂
  https://villananna.blogspot.fi

  • hannamariav kirjoitti:

   Kapselivaatekaappi ei ole jokaiselle (en tätä toki nyt kotona ihan täysin noudata, sillä tykkään omistaa tiettyjä erikoisempia vaatteita!) Ja kiitos!

 5. liinakoo kirjoitti:

  Kuulen oikeastaan nyt ensimmäistä kertaa tuosta kapselivaatekaapista :’D mutta aina voi selvästikin oppia jotain uutta. Ei kuulosta lainkaan huonolta, koska siinä myös vaatteet sopivat yhteen yms.
  Itselläni on menossa nyt älä osta mitään uutta – vuosi, eikä taatusti tule olemaan helppoa, koska nyt on viikko vasta mennyt.

  • hannamariav kirjoitti:

   Mukava että pystyin tuomaan sinulle uutta tietoa, tavoite saavutettu 😀 ITse en uskalla luvata ”älä osta vuotta” sillä ostan nykyään melko harvoinkaan vaatteita, mutta vähennän ehdottomasti edelleen sekä vaatteiden että kosmetiikan parissa turhia ostoksia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *