Hae
Hannamaria

Elumen -hiusvärin parhaat ja huonot puolet

*Sisältää mainoslinkkejä

Mulla on Elumen ollut nyt melko tarkalleen vuoden se, millä mun hiukset on värjätty ja Elumen -hiusvärin parhaat ja huonot puolet on tulleet kyllä vahvasti esiin. Ihana Petra Viilankantolupa -blogista kirjoitti Elumen -hiusvärin ihmeellisyydestä oman ponitukkansa kanssa ja tuosta inspiroituneena jaan mietteeni nyt teidänkin kanssa! Ps. Tämä viikko on näköjään aika hiuspainotteinen, toivottavasti tykkäätte!

Pieni infopläjäys Elumenista alkuun; kyseessä on hyvin geelimäisen koostumuksen omaava hiusväri, joka kiinnittyy hiukseen sähkövarauksen avulla. Kyseessä ei siis ole poispeseytyvä suoraväri, muttei myöskään hapetteella värjättävä kestovärikään. Eniten Elumenia taidetaan käyttää juuri tälläisten erikoisempien värien kanssa. Sävy jota mun päässä yleensä on, on Goldwell Elumen VV@All (joskus myös ripaus sinistä).

Elumen -hiusvärin parhaat ja huonot puoletElumen -hiusvärin parhaat ja huonot puolet

Aloitetaan huonoimmista puolista, jotta päästään äkkiä kehumaan tätä elämän mullistanutta keksintöä.

1. Ensimmäisen n. 2vkoa värjäyksestä päänahka on violetti

Ja mun pesutahdilla tää tarkoittaa n. 3-4 pesua. Etenkin ylläolevat kuvat demonstroi tätä todella hyvin, sillä alemmassa varsinkin näyttää oma tukka jopa hiukan peruukkimaiselta. Hiusraja, niska ja korvat ovat myös yleensä hiukan violetit vaikka poistoainetta käytetäänkin.

Tähän värjäytymiseen kun on itse jo tottunut ei se haittaa juurikaan, mutta herättää vieläkin ihmetystä kanssaolijoissa. Pieni harmi isosta onnesta kuitenkin! Niin, ja kasvot ovat myös täynnä violettia hippusta kun päänahan iho uusiutuu ja nuo karisevat kasvoille.

Elumen -hiusvärin parhaat ja huonot puolet

2. Väri ei välttämättä tartu ensimmäisellä kertaa (vaalennettuun) hiukseen vahvasti

Ylläoleva kuva on viime kesältä, jolloin alla on muistaakseni vain yksi tai kaksi kertaa violettia Elumenia suoraan vaalennettuun hiukseen. Jonkin teorian mukaan Elumen nimittäin tarttuu paremmin ei-huokoiseen hiukseen ja kappas kummaa kun hiusta vaalennetaan, tulee siitä yleensä huokoisempaa.

Tätä tukee myös hyvin tuo, että lähempänä tyveä violetti on pysynyt paremmin kuin pituudessa. Useamman värjäyskerran jälkeen violetti on alkanut kyllä pysyä. Viimeisimmän vaalennus + värjäys -kerran aikaan mulle kävi niin, että hiuslaatu on muuttunut jonkin verran ja hius kyllä vaaleni, mutta väriä ei saatu tarttumaan useammankaan värjäyskerran avulla ohimoihin ja muutamaan hassuun suortuvantyveen otsassa. Olen siis harmaahapsi ohimoiltani, haha!

3. Tietyt väripigmentit hankala saada pois halutessaan

Tätä ei nyt voi yleistää pelkästään Elumeniin, mutta lisään sen silti listaan. Erityisen huomioitavaa on, että sininen pigmentti irtautuu paremmin poistaessa kuin punainen, ”normaalisti” asia kun on toisin päin ja sini-vihreät sävyt eivät lähde melkein millään ollessaan kestovärejä tai joissain tapauksissa edes suoravärinä päähän iskettyjä.

Elumen -hiusvärin parhaat ja huonot puoletKorkea nuttura ja otsatukka

Nyt kun on manattu Elumenin haittapuolet alimpaan hornan tuuttiin, on aika katsastaa parhaat puolet:

1. Tartuttuaan kunnolla väri pysyy kuin häkä!

Siis todella.  Kerroin juuri että poisto voi olla tuskaa (vaikka tehtävissä riippuen taas mitä roikkuu), mutta tälläiselle tyypille joka on välillä ihan patalaiska hiusten sävyttämisen kanssa, on tämä vain unelma. Ei tarvitse etenkään näin useamman kerroksen jälkeen hätäillä ettei väri pysyisi päässä (eri asia oli suoraan vaalennuksen päälle) ja siitäkös meikä nauttii. Sävyeroja muuten tulee tälläisessä värissä sietää, sillä niitä tulee lähes väistämättä olemaan (ellei kyseessä ole aivan käsittelemätön hius).

2. Värin ylläpidon tarve on todella, todella vähäinen

Tämä on yksi ihanimpia puolia koko asiassa. Ihmettelin miksi sävyttävät naamiot eivät tehneet tehtäväänsä vasta värjätyn Elumenin kanssa ja tässä vaiheessa Anni opetti meikäläistä, että tekniikka näissä kahdessa tuotteessa on eri joten vaikutusta ei välttämättä ole ollenkaan.

Onneksi kuitenkin useamman Elumen -kerroksen ollessa hiuksessa (tai 1-2 ollessa ei-huokoisessa hiuksessa) ei tätä tarvitse ylläpitää värin puolesta mitenkään. Ihan uskomaton tunne oli kyllä kun viimeisimmän puoli vuotta on voinut mennä ihan nollatoleranssilla kotisävytysten kanssa, punaisen kanssa kun kerkesi jatkuvaan maskeilla läträämiseen tottua.

3. Hiukset eivät haurastu ja päänahka ei kärsi

Jos käyttäisi vaan Elumenia. Koska Elumenin kanssa ei käytetä hapetteita ja se tarttuu kuitenkin kuin häkä, säästyy päänahka sekä hius itsessään pahimmalta vauriolta. Itsellänihän tämä ei toki päde, sillä yleensä haluan väristä hiukan kirkkaamman joka vaatii oman värin vaalennuksen ennen Elumenia.

Vaikka ei käyttäisikään Elumenia, voin vain suositella tätä *Elumen Care Color Mask -hiusnaamiota. Se sopii erityisesti paksuilla ja karheille hiuksille siloittaen niitä ja tehden niistä paremmin hallittavat. Myös muut *Eluminen hiustenhoitolinjaston tuotteet on hyviä!

*****

Lisää kuvia ja hiusaiheisia postauksia löytyy tuttuun tapaan Hiukset -tagin alta. Mua edelleen jaksaa innostaa tämä violetti hiusväri todella paljon eikä suunnitelmissa ole hetkeen vaihtaa pois. Ja jos vaihtaisin, olisi väri joko perinteinen ruskea tai joku muu räväkkä look!

Mun luottokampaaja tätä nykyä Sannan lähdettyä Floridaan nauttimaan elämästä on Loihtimon Anni Jyväskylässä, jolta saa muun Loihtimon väen tapaan opiskelija-alea 10% työn osuudesta!

Ps. Erittäin hyvää pääsiäistä! Meikä on taas Sokos-duuneissa pe-la mutta koitan muistaa myös lomailla. Ensi tiistaina onkin sitten mahtavan postauksen vuoro infopläjäyksineen, en malta odottaa!

Mitä kevät- / kesäuudistusta te teette hiuksillenne?

17 kommenttia

 1. Petra / Viilankantolupa kirjoitti:

  Kiitos linkkauksesta! ❤️ Elumen on mun elämään tullut jäädäkseen ja olen samaa mieltä hyödyistä ja haitoista. ?

 2. Iina / MouMou kirjoitti:

  Noi sun hiukset on niin kauniit! <3

  Itsellä jäi pieni trauma, kun kokeilin turkoosia eikä siitä päässytkään eroon, vaan se piti leikata pois: https://moumou.fi/2016/10/29/homehtunut-halloween-haahka/

  • hannamariav kirjoitti:

   Kiitos! Mä muistan tuon turkoosin keissin, se tosin taidettiin tehdä suoraväreillä mutta lopputulos oli silti hämmentävä – ei olis aloittaessa tuota varmasti odottanut 😀 Minen tämän takia just lähde muulla kun elumenilla turkoosiin ja siniseen, suoraväreillä sanon vaan ei kiitos 😀

 3. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

  Itse en ole Elumenia kokeillut – tosin viime vuosina hiuksiani on vain vaalennettu raitojen/balayage-käsittelyllä.. Tuota sun violettia kyllä jaksan edelleenkin ihastella <3

  • hannamariav kirjoitti:

   Kiitos! Mäkin joskus haaveilen neutraalista ruskeasta jossa on vaaleaa raitaa, mutta sitten muistan että se ei ainakaan tällä hetkellä ole mua vaikka muilla upeelta näyttääkin 😀

 4. satu kirjoitti:

  Hauska lukea miten hiuksista saa värjättyä ihanan erilaiset 🙂

 5. Katja kirjoitti:

  Elumella värjätty mun oranssi ja violetti nyt 8 vuotta ja väri irtoaa helposti edelleen ja pitää uudestaan värjätä usein. Hämmästyin todella, että kehuit pysyvyyttä!
  Katja
  http://Www.optimismiajaenergiaa.fi

  • hannamariav kirjoitti:

   Oon sun tukkaa ihastellut kyllä pitkään! Tähän tosiaan voi hyvin vaikuttaa hiuslaatu, mulla on luonnostaan melko karhea hiuslaatu ja ollessaan hyväkuntoinen, siihen tarttuu väri kuin häkä. Voi siis olla, että mikäli oma hius on jo valmiiksi vaalea ja liukas (vaikka olisikin hyväkuntoinen), ei siihen väri tartu. Opiskelukaverilla on nimittäin luonnostaan ihan todella, todella vaalea tukka ja siinä ei meinaa pysyä edes hapetteella tehdyt värit!

 6. Mari kirjoitti:

  Mä en ollut tuosta kuullutkaan, kuulostaa kiinnostavalta! Mä en kyllä edes värjää hiuksia, että sen puoleen ei ihme, että oli vieras juttu. Sun hiukset on kyllä upeat!

  • hannamariav kirjoitti:

   Kiitos! Jos värjäilyhommat ei ole tuttuja niin en kanssa ihmettele ettei tää ole tuttu 😀

 7. Marjut kirjoitti:

  Upea sävy sinulla hiuksissa <3 Olen aina ihaillut rohkeasti tehtyjä värjäyksiä. Itse tosin olen ollut lähes aina joko tumma tai vaalea. Tai molempia yhtäaikaa 🙂

  • hannamariav kirjoitti:

   Kiitos! Minen oo sen jälkeen ollut vaalea kun lapsena ollut blondi alkoi tummua ruskeammaksi 😀

 8. Mirella kirjoitti:

  Hei, kivat hiukset. Sain just neuvon tästä tuoteesta. Ja ei hajuakaan mitä pitäis tehdä. Ongelma on se et minulla on todella paljon harmaita, vaikka nuori vielä olen (36v). Olen varmaan itsekin syypää siihen, värjään aina kotona itse, ja vuosi sitten aloitin Hennan, mut se oli tosi huono juttu, nyt siihen ei tarttu värit vaan sain jonkun punertavan sävyn. Lisäksi kaveri kampaja laitoi minulle ”raidat” et menen nyt vaaleampaan suuntan. Elikka olen ihan kamalan näköinen. Onko mitään harmaiden hiuksien ratkaisu?Kiitos

  • hannamariav kirjoitti:

   Kiitos! Valitettavasti en osaa tarkemmin auttaa kyseisen tilanteen kanssa, sillä en ole kampaaja. Suosittelenkin siis jatkamaan kampaajalla käyntiä, hän varmasti löytää oikean ratkaisun juuri sinun hiuksille 🙂 Kiitos kuitenkiin kun jaoit tilanteesi!

 9. johanna kirjoitti:

  hei vaan! Mä oon värjäilly ellulla vsta 2013, käytän sävyä nb@4 eli tumma ,kastanjanruskea. väri tarttuu ihan hyvin suoriin, lasimaisiin hiuksiini mut hiusten kannattaa olla pestyt syväpuhdistavalla sampoolla ja puhtaan kuivat. jos ei tartu jostain syystä riittävän hyvin niin toinen kerta päälle ja sitten pysyy. — myös käsittelyn yhteydessä föönilämpö auttaa väriä pysymöän. (huokoisiin, karheisiin hiuksiin elumen tarttuu paremmin). — väri ei tartu hiusrajaan kun käsittelee alueet, myös korvalehdet vaseliinilla. — olen tilannu elumenia saksasta; onko kenellekään tuttu suom. ellukauppa.net, onko luotettava ? — ihana, hyvä väri!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *