Hae
Hannamaria

Fiilikset herkkulakon jälkeen

Herkkulakko + toukokuu = ajatuksia täynnä oleva pääkoppa. Tai no, kenties ajatuksiltaan selkiytynyt pääkoppa, jos näin voi sanoa. Olin tosiaan koko toukokuun herkkulakossa äitienpäivää sekä Green Eggissä ollutta vaikuttajailtaa lukuunottamatta (sielläkin herkkuna oli grillattu persikka + jäätelöpalleroinen). Tajusin samalla yhden jutun.

Hanna Voutilainen herkkulakko Hanna Voutilainen herkkulakko

Hiffasin, miten suoraan sanottuna shaiba, schaisse ja paska suhde mulla on herkkuihin ja ylipäätään herkutteluun. Oon ylipäätään enemmän suolaisen perään kuin makean ja jäätelöt on ylipäätään mun ”salainen pahe” ympäri vuoden. Tajusin kuitenkin miten paljon sitä loppupeleissä tuli syötyä ihan viikollakin ”noh yksi purkki tälläistä Lohilon jäätelöä nyt tässä” -tyylisesti. Herkut ei kuuluneet mihinkään erityishetkiin, vaan niistä oli tullut taas ”arkipäivää”.

Tämä jos mikä mua ärsyttää, koska en todellakaan ole ollut aina tuollainen. Homma eskaloitui jossain vaiheessa todella pahaksi selän menon jälkeen ja kuten pidempään seuranneet on huomanneet, on kiloja kertynyt eikä se ole mikään salaisuus.

Pääsin toukokuussa käymään kuitenkin fyssarilla joka antoi oikean jalan jumiutuneisiin kalvoihin sekä iskias-oireisiin uutta jumppaohjetta ja niin, kustomoidut pohjallisetkin on olleet käytössä ja helpottaneet oloa jonkin verran.

Hanna Voutilainen herkkulakko

Kokonaisuutena herkkulakko toimi siis mun kohdalla hyvin. Oli hyvä huomata, että se ei tuota lähes ollenkaan ”tuskaa”. Etenkin aktiivisempina lentopalloilija-aikoina tuli herkkulakossa oltua useamminkin ja silloin kiitti niin kroppa, kuin naamakin. Nyt pahin ja melkeen jatkuva turvotus on kadonnut (naamakin on nyt kesäkuun alussa paljon solakampi kuin näissä kuvissa) ja ylipäätään painoa tippui ihan vaan herkkujen lopettamisella ja muuten normaalilla ololla parisen kiloa toukokuussa (eli n. 0,5kg viikossa).

Hanna Voutilainen herkkulakko

Kuvat: Juulia Sallinen, huhtikuu 2019

Nyt kun olen kuukauden ajan päässyt niin hyvään vauhtiin herkuttomuuden kanssa, aion sitä jatkaa. En täysillä ja 100%, mutta pidän herkut sellaisena ”juhlan juttuna” kieltäytymättä kuitenkaan vaikka kutsusta lähteä terassille tai muuta vastaavaa. Herkkulakonkin aikaan korvasin pahimpaan himoon herkkuja pienillä määrillä hedelmiä (ai että muuten miten hyvä viinirypälekausi on tänä keväänä ollut!) ja sillä voisi jatkaa.

Tasapainoa, sitä haen nyt kun totaalilakko on taas ohitse.

Toimiiko teillä herkkulakko?

10 kommenttia

 1. Melissa kirjoitti:

  Itse myös aloitin herkkulakon tuossa tammikuussa. Homma lähti hyvin käyntiin mutta nyt ei oikein homma toimi taas. Koko ajan on herkkuja esillä 🙁

  • hannamariav kirjoitti:

   Tuo on kyllä paha kun on jatkuvasti herkkuja esillä! Siinä on tahdonvoima jatkuvasti kyllä koetuksella :/

 2. Asta B. kirjoitti:

  Mä en pystyisi kyllä ihan täyteen herkkulakkoon, mutta vhh-ruokavalio on toiminut tosi kivasti. Vähän kaikkea muttei liikaa 🙂 Mä saan helposti syötyä ihan yksinkin vaikka kokonaisen suklaalevynkin… Haha! 🙂 Mieletöntö kuitenkin, että sä uskalsit lähteä tähän mukaan, hatunnosto! Hyvää kesää <3

  • hannamariav kirjoitti:

   Mulla on tuohon vielä matkaa että kohtuudella kaikkea, sillä etenkin suolasen kanssa meinaa lähteä mopo välillä ihan käsistä. Hyvää kesää sinnekin!

 3. Henna kirjoitti:

  Oon harkinnut myös vastaavaa herkkulakkoa! Mulla ongelma ei oo niinkään määrä, mut se et joka päivä pitää ottaa se keksi tai kaksi tai suklaalevystä rivi tai pari. Niin mun pitäis saada itselle joku herkkupäivä systeemi ja aloittaa se just jollain kuukauden tms kokonaan kieltäytymisellä! Tästä sai hyviä ajatuksia siihen 🙂

  • hannamariav kirjoitti:

   Hyvä että sait apuja tästä! Ja tuo kuulostaa kyllä hyvälle, että pitäisi ihan herkkupäivän. Pitäisi kokeilla miten se itsellä toimisi!

 4. Mari kirjoitti:

  Mulla ei koskaan ole herkkulakko oikeen toiminut, enemmänkin sitten sellainen ”kaikkea kohtuudella”, jos siihen pystyy :D. Nyt pari kuukautta on mennyt tosi kivasti sen kanssa.

  • hannamariav kirjoitti:

   Hyvä että sujuu! Mulle tuo taas ei meinaa oikein toimia, kaikki tai ei mitään 😀 No ei onneksi ihan noin mustavalkoisesti, mutta melko lähelle.

 5. Ansku kirjoitti:

  En ole pitänyt koskaan varsinaista herkkulakkoa, mutta kiinnitän huomiota herkkujen määrään. Ja siihen ettei niitä tulisi joka päivä syötyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.