Hae
Hannamaria

3 x Nopea arkikampaus hiusklipsillä

Oon aika iloinen, että hiusklipsit ovat tehneet paluun! Arkikampaus hiusklipsillä on ehkä maailman helpoimpia asioita ja sellaisia, joiden tekoon menee oikeasti vain muutama minuutti. Hiusklipsejä on nykyään (pinnien ohessa) ihan hurjat määrät erilaisia ja tämän kuvassa näkyvän olen itse ostanut Bijou Birgittestä, mutta näitä löytyy ihan todella paljon erilaisia mistä vain (mm. *Glitteristä, Cailapilta ja H&M:ltä).

arkikampaus hiusklipsillä arkikampaus hiusklipsillä arkikampaus hiusklipsillä

Kierrolla kiinni niskassa

Tämä on ehkä mun suosikki näistä kaikista. Pohjana mulla on näissä kuvissa muutaman päivän vanha kihara, joka auttaa ”boheemin” lookin aikaansaamisessa.

Kampauksen saa aikaan keräämällä hiukset niskan alaosaan, pyörittämällä sen itsensä ympärillä ja vetämällä nutturaksi niskaan. Tuohon päälle vain kilpsu, etuhiukset esiin ja homma on valmis. Toinen vaihtoehto on pyörittää hiukset itsensä ympärille ja ns. jättää hiukset kohti kattoa, mutta tuosta en itse niin syty.

arkikampaus hiusklipsillä arkikampaus hiusklipsillä

Hiukset puoliksi kiinni + otsahiukset

Toisena arkikampauksena olen pitänyt tätä half-up-do:ta, jossa hiukset on puoliksi kiinni ja puoliksi auki. Olen ennen tehnyt tämän perusponnareilla, mutta klipsut on paljon kätevämpiä. Tässä ei ole twistiä, vaan olen kerännyt päällisosan hiusta ja kiinnittänyt sen klipsillä niskan alaosaan. Fiilis muuttuu sitä mukaan onkon pohjana kiharrettu vai suoristettu hius, itselläni on kevyesti suoristettu.

Kun klipsi oli kiinni, nyin päällisosaa ja sivuja hiukan jotta suurin kireys katoaa. Sen päälle pieni määrä hiuslakkaa pitämään kaikki paikallaan. Oksahiuksista jätin osan alas ja osan pistin kiinni, mutta tästäkin olen tehnyt erilaisia variaatioita.

arkikampaus hiusklipsillä arkikampaus hiusklipsillä arkikampaus hiusklipsillä

Hiukset puoliksi kiinni kiertämällä

Varoituksen sanana otsahiukset omaaville; tämä vaatii jonkin verran hiuslakkaa pysyäkseen paikallaan. Pohjalla tässä on pari päivää vanha, suoristettu hius jota ei ole laitettu muuten ollenkaan.

Keräsin kuitenkin kaikki hiukset lähes korkeimpaan osaan takaraivoa, kieritin pariin kertaan jotta ne pysyvät paikallaan ja laitoin klipsillä kiinni. Tätäkin hiukan löysytin nykimällä päällisosaa sekä sivuja, jotta suurin kireys häipyy.

Ps. Nämä Pride-hengessä tehdyt Sateenkaari-kulmakarvat esittelin tiistaina, käy lukemassa postaus jos kiinnostaa! 

————————–

Näistä voi tehdä variaatioita vaikka millä mitalla. Ylipäätään arkikampaus hiusklipsillä on olemassa vaikka ja kuinka paljon, jonka vuoksi otinkin mukaan vain kolme. Näistä saa pinneillä, kiharalla ja vaikka millä entistä juhlavampia kuin näissä kuvissa, joiden kampaukset on tarkoitettu arkeen.

Käytättekö te hiusklipsejä kampauksissa?

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Melko vähille on jäänyt sen vuoksi, että mun hiukset on liian paksut mahtuakseen oikeastaan mihinkään klipsiin kokonaan – toki noita puolikkaita voisi enemmän itsekin käyttää 😀

  • hannamariav kirjoitti:

   Puolikkaita toki ja ainahan kampausta voi tukea hiukan mm. ponnarilla tai muulla vastaavalla. Myös suuremmat klipsit ovi auttaa, mutta en sitten tiedä mistä löytyy suurimmat 😀

 2. Satu - Tsajut kirjoitti:

  Hiusklipsit ovat näppäriä. Täytyy taas kaivaa omat esille 🙂

 3. Mia Malmi kirjoitti:

  Kiitos vinkeistä! Klipseillä on kiva vaihdella lookkia, pitääkin kaivaa taas omat esiin. 🙂

 4. Mari kirjoitti:

  Täytyykin mennä bongailemaan näitä klipsejä, tälläisistä kampauksista voisin itsekin suoriutua ja olisi kivaa vaihtelua jatkuvalle poninhännälle :D.

  • hannamariav kirjoitti:

   Sillä näihin itekin hurahdin taas, on niin kiva kun voi vaihdella perinteisen ponnarin ja nutturan lisäksi muutakin 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *