Hae
Hannamaria

Tuoksutorstai: Burberry Her EdP

*Sisältää mainoslinkkejä

Virallinen tämän kesän kesätuoksuni, Burberry Her EdP, on kulkenut matkassani nyt parit reissut, ollut käytössä lähes päivittäin ja kerännyt kehuja useampaan otteeseen. Mulla vaihtelee tuoksumaku kausittain ja näköjään tänä kesänä sitruksen sijaan olen hurahtanut tähän hiukan marjaisempaan ja todella erilaiseen tuoksuun.

TUOKSUTORSTAISSA sukelletaan tuoksujen maailmaan ja kohelletaan nuottien kanssa tutustuen milloin millaiseenkin tuoksuun. Klassikot, uudet tulokkaat ja villaisella painetut hajuvedet pääsevät framille esittelyjen ja arvioiden kera.

Burberry Her EdP

Brändi – Burberry

Burberry on alun perin brittiläinen muotitalo, jonka ehkä ikonisimpia vaatteita ovat vaaleat trenssitakit. 21 -vuotias Thomas Burberry perusti merkin Lontooseen vuonna 1856 ja pian se olikin tunnettu ulkovaatetuksestaan. Vuosien mittaan ikoninen trenssitakki sekä Burberry-kuosi etenkin huiveissa ovat jääneet monien mieleen. Interbrand asetti Burberry brändinä sijalle 94 pitäen sitä hiukan auki viiden miljoonan arvoisena (brändin huippuarvio heidän mukaansa oli vuonna 2015 n. 6milj€).

Kosmetiikka ja etenkin hajuvedet ovat uudistuneet viimeisen vuoden aikana suuresti. Aiemmin julkaistuja hajuvesiä jää pois uusien tullessa tilalle, kuten niin monella muullakin brändillä. Ensimmäinen hajuvesi on merkille ilmestynyt vasta 1981, joten hajuvesitalona merkki ei ole hirveän vanha (toki jos verrataan Tiffanyyn, joka toi ensimmäisen hajuvetensä markkinoille vasta 2018, on tämä jo kokenut brändi). Yhteensä erilaisia tuoksuja on ollut yli 80. Merkillä on joitakin kausituoksuja ollut, mutta nyt niitä ei ole lähiaikoina nähty.

Burberry Her EdP

Tuoksun tarina –

Lokakuussa 2018 julkistettu Burberry Her EdP on brändin uusi ”tukipilarituoksu” ja on ensimmäinen tuoksu brändin uudella logolla. Tämä tuoksu on tehty heille, jotka tuntevat vetoa Lontoon sykkeeseen ja tuntevat olevansa aidosti Lontoolaisia; rohkeita, seikkailunhaluisia ja täynnä elämää. 

Tuoksun on kehittänyt Francis Kurkdjian ja sen mainoskasvona on esiintynyt Cara Delavigne edustaen hänen kotikaupunkiaan, Lontoota. Tämä jos mikä on aito ”signature” -tuoksu, sillä tuoksun tietäessään, sen tunnistaa jätetystä tuoksumuistosta.

Burberry Her EdP

Nuotit ja kestävyys

Latvatuoksussa esiintyy vadelmaa, mansikkaa, mustaherukkaa, viinirypäleitä, sitruunaa sekä mandariinia, joista omaan nenääni eniten tuoksuu vadelman sekä mustaherukan yhdistelmä. Sydäntuoksu on jasmiinia sekä orvokkia, pohjatuoksu puisia nuotteja, amberia, patsulia, myskiä, vaniljaa ja kasmiria.

Kyseessä on EdP, eli Eau de Parfum -tuoksu, jolloin tuote sisältää enintään n. 15% tuoksuöljyä ja pysyy iholla n. 2-4 tuntia riippuen olosuhteista (tämä tuoksu kestää itselläni sellaisen kolmisen tuntia vahvana, jonka jälkeen se on haihtunut melko huomaamattomaksi). VINKKI: Pidennä tuoksun kestoa levittämällä sitä hiukan hiuksiin ja vaatteisiin!

Burberry Her EdP

Kokonaisuus

Miellän tämän itse ympärivuotiseen päiväkäyttöön ja koen sen olevan hiukan ns. ”puuterinen” tuoksu, joka mukautuu omaani sekä yllättäen myös parin ystäväni ihoon todella kauniisti. Minulla tämä lämpiää jonkin verran, jolloin etenkin mustaherukka ja vadelma pääsevät entisestään esiin – toisenlaisen pH:n omaavalla äidilläni tässä erottuu paremmin mansikka sekä vanilja.

Olen tästä saanut parit kehut sitä minulla ollessa käytössä, joten ei kai voi kuin itse jatkaa samalla linjalla. On sitäpaitsi ihana kun tuoksun kuvaus osuu omaan mielikuvaan itsestä noinkin napakasti jatkuen pullon muotokielen ja pakkauksen kautta yhdeksi sopivaksi kokonaisuudeksi.

Myytävät koot ja ostopaikat

Suomessa suurimmasta osaa kivijaloista löytyy koot 30ml (n. 65€) ja 50ml (n. 85€), mutta saatavilla on myös 100ml (n. 119€) kokoa esimerkiksi *Nordicfeelin verkkokaupasta. *KICKS.fi- & *Bangerhead.fi -verkkokaupat (jälkimmäisessä se on muuten hyvässä alessa tätä postausta julkaistessa!). Oman 50ml kappaleeni ostin talvella Sokoksen poistoista, sillä Jyväskylän valikoimiin jäi vain 30ml.

Tänä vuonna julkaistiin myös kukkaisempi ja kevyempi versio tästä tuoksusta, nimeltään *Burberry Her Blossom EdT. Tuokin on mieleeni ja olen sitä useamman kappaleen erinäisille asiakkaille myynyt, mutta mielestäni se on hiukan liian perinteinen kukkaistuoksu päästäkseen Tuoksutorstaihin asti esittelyyn.

Onko teillä kesäsuosikkia hajuvesistä?

8 kommenttia

 1. ROSE kirjoitti:

  Ihana HannaMaria kuin sinulla on tämä Tuoksu-Torstai josta tykkään tosi paljon ! Francis Kurkdjianin suunnittelemaan tuoksuun tutustuin ensimmäisen kerran vuonna 2011 jolloin hänen taivaallinen tuoksu Elie Saabin Le Parfym tuli markkinoille ja tähän rakastuin ikiajoiksi. Luotan häneen muissakin tuoksuissa ja hän on Maisonin talon suunnittelija myöskin. Nyt tuli niin hieno vinkki hyvästä tuoksusta että tämä olisi pikku pakko hankkia. Mietin vaan että sopiiko tämä tuoksu myöskin talveksi vai onko tämä kovin kesäinen tuoksu? Mansikan tuoksu on tässä ilmeisesti aika voimakas ja vadelmankin. Tätä tuoksua verrataan paljon Ariana Granden Cloud tuoksuun josta itse en taas pitänyt ollenkaan. Tämän tyyppisiä FK ei tavallisesti suunnittele mutta pakko olisi kokeilla !

  • hannamariav kirjoitti:

   Ihana kuulla että pidät sarjasta <3 Eheeei ei ole ollenkaan kuten Ariana Granden tuoksu! Näen tämän sopivan ihon pH:sta riippuen myös talveen, ei ole todellakaan mitenkään liian makea tai kevyt vaikka nuotit melko makeita pääosin onkin. Itselleni nenään tuoksuu enemmän tuo mustaherukka ja vadelma kuin mansikka. Tuo Elie Saabin Le Parfum on kyllä kiva tuoksu myös, sitäkin on tullut töissä nuuhkittua!

 2. Sinni kirjoitti:

  Laivalla nuuhkin Burberryn Her Blossom tuoksua ja se jäi mieltä kaihihertamaan. Sitä pitää vielä käydä testailemassa, jos sitä olisi Sokoksella…

 3. Marleena kirjoitti:

  Ei oo suosikkia, mutta toi näyttää ihanalta hajuvedeltä! Tosi kauniisti oot ottanu noi kuvat?❤️

 4. villananna kirjoitti:

  Itselläni on todella voimakas makean tuoksuinen iho ja siksi todella monet tuoksut muuttuu ihollani aivan toisen tuotkuisiksi, harvoin kovin hyvältä tuoksuvaksi. Siksi yleensä käytän tuoksuja, jotka ovat mietoja ja korostaa makean tuoksuista ihoani.
  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

 5. Marjo kirjoitti:

  Hauska yhteensattuma, että pari viikkoa sitten tehdyllä Riian reissullani kun kävin nuuhkimassa tuoksuja tax freessä osui tämä pullo käsiini. Olen aina pitänyt Burberryn tuoksuja jotenkin ”tylsinä” mutta tästä pidin ja oikeastaan yllätyin. Olisin melkein voinut ostaa sen itselleni!

 6. Minna kirjoitti:

  Vaikuttaa hyvältä tuo tuoksu, varsinkin, jos siinä on hiukan ripaus itämaisia mausteita. Pitäö käydä testaamassa.

 7. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Minä olen niin jämähtänyt DG:n Light Bluehun, että ehkä pitäisi joskus katsoa jotain muitakin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *