Hae
Hannamaria

4 – turun saaristo

Lähdettiin porukoiden kanssa käymään ja kiertelemään Turun saaristoa pariksi päiväksi. Käytiin reilu kolmisen vuotta sitten peruskoulun luokan kanssa luokkaretkellä saaristossa ja Ahvenanmaalla, joten alue on jokseenkin tuttu – tai sanotaanko että tiedän millaiset maisemat siellä on, en muista siitäkään reissusta paikannimiä ollenkaan… Hyvä nimimuisti ja silleen!

Jos muuten haluatte tietää noista saaristo ihan sitä perus ’faktatietoa’, niin MONDOn sivuilta löytyy tosi kattavasti tietoa koko alueesta. Linkitän artikkelin tähän. Ajeltiin pääasiassa Turun saariston rengastietä eteenpäin ja aloitettiin ”yläpuolelta”, eli tuolta Kustavin alueelta.

Eka (ja vika palatessa takaisin) pysähdys tehtiin Naantalissa, jossa on tullut käytyä joskus ihan pikkuisena Muumimaassa viimeksi. Nyt ei tosin käyty Muumimaailmassa, mutta käytiin syömässä ja ihan vaan oleilemassa ja kävelemässä. Muumikauppa on kyllä tosi ihana, mutta siellä on kaikki niin hirveän hintaista ettei oikein mitään viitsi ostaa kun ei oikeasti tarvitse.

Ihastuin kyllä yllä olevaan Muurlan Muumipapan hattuun oikein urakalla. Pienempi versio maksoi n. parikymppiä ja isompi hiukan reilut 30 euroa… Ei kumpikaan paha hinta noin ihanasta asiasta, muttah… Ehkä ostan sen sitten omaan kotiin jollen lahjana tässä välillä tule sitä saamaan 😉

Naanalista jatkettiin sitten Kustaviin, jossa vietettiin ensimmäinen yö. Huomasi tuolla saaristossa muuten sijainnin merkityksen – tämä ensimmäinen paikka oli kuin uusi ja aivan rivitalokaksion näköinen, niin siisti ja hyvän kokoinen. Sijainti vain oli hiukan syrjässä. Kun taas mentiin tiistaina eteenpäin saaristossa ja yövyttiin meren rannalla Mossalassa, huomasi kyllä että ne mökit oli rakennettu joskus vuonna kuokka ja kirves (ja haisivat ummehtuneelle), mutta olivat kuitenkin saman hintaisia… Mieluummin tingin sijainnista kuin nukun sängyssä, joka on sama kuin nukkuisi muhkuraisella lattialla.

Losseja ja lauttoja kyllä riitti, ja niihin odottelu kyllä kyllästytti huomattavasti. Jos saaristoon lähtee niin pitää varautua siihen odotteluun ja jumalattomaan tuuleen. Vaikka tiesin että siellä tuulee, en muistanut että se on NOIN kylmä ja kova… Onneksi matkalukemisena toimi Dekon uusin numero, jossa esitellään Hyvinkään asuntomessujen satoa, joista suurin osa on muuten aivan herkkuja!

Kerron tärppejä käytävistä paikoista ja ostoksista seuraavissa postauksissa, tälläinen pikapäivitys vain tähän väliin 🙂

So I’m back from Turku. We were there from Monday to Wednesday driving around the Archipelago Trail that goes around the archipelago in Southern Finland. It’s really beautiful out there, very different from what I’m used to see here in Central Finland. 

It was a fun three-day trip, but waiting for the ferries was annoying – luckily we always made it to the ferry on the first time and didn’t need to wait for it to go to the opposite shore and come back again 🙂

I also discovered an amazing vase in the Moomin shop in Naantali – the Moominpappa hat vase, which costs about 30 euros (larger) or 20 euros (smaller). I decided not to buy it even though I had the money –  let’s see if someone wants to spoil me or if I end up buying it to my first home myself 🙂

This was just a quick update, I’ll be back with some useful tips – places to see and things to try 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.