Hae
Hannamaria

6 – kustavin käsityökylä

Kuten jo aikaisemmin kerroin, käytiin porukoiden kanssa Turun saaristossa viime viikolla. Yövyimme ensimmäisen yön Kustavissa, jossa oli myöskin Käsityökylä. Nykyään tämä paikka on ”kylä”, ennen sama paikka kulki nimellä Kustavin Savipaja. Tästä kesästä lähtien tontilta löytyy myöskin keramiikkapajan ja -myymälän lisäksi Paratiisipajan iso kynttilä- ja sisustusmyymälä, sepänpaja, hopeapaja, tekstiilitupa ja kahvio. Myöskin pupuja sekä lampaita löytyy meidän ikuisten lapsien iloksi 🙂

Täällä käydessämme kiersimme kaikki pajat, ja olihan niissä vaikka mitä ihanaa. Ihanin juttu löytyi kuitenkin hopeapajasta, josta sain porukoiden kustantamana itselleni allaolevan nimpparilahjasormuksen, josta kerroin jo aikaisemmin. Ihmiset, jotka eivät aikasempaa postausta lukeneet niin tiedoksi, että sormus koottiin justiinsa mulle kun sopivaa ei jo valmiista löytynyt.

Hopeapajassa työskentelee yhden miehen yritys, joka kantaa nimeä Nämäkädet Tmi. Hänellä on myynnissä mm. erilaisia sormuksia, korvakoruja ja riipuksia. Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa, on tosi kauniita ja uniikkeja koruja 🙂

Laitetaan tähän nyt hiukan kuvaa muustakin käsityökylän toiminnasta. Varautukaa kuvatulvaan.

Tämä paikka oli kyllä tosi mukava. Jos joskus eksytte tuonne suunnalle niin kannattaa ehdottomasti käydä, osoite taitaa olla Iniöntie 411 B, 23360 Kustavi.

As I told before, last week me and my parents travelled to the coast of Finland to visit the archipelago in southern Finland. We stayed our first night at Kustavi, where was also a Käsityökylä, in English maybe the ”Craftvillage”. They have many different kind of smiths and shops there, a cafe and some bunnies and sheeps to keep kids enterntained. 

Once we were over there we of course had to visit every single shop and smithy. My favorite was of course the silversmith, who made me a special ring. My parents got this for me for my name day that was last Sunday. There’s only one man working in that silver shop, and the company is called Nämäkädet Tmi. You can also read everything from their website in English. He makes the most amazing rings, earrings and necklaces. Please check the website out if you’re in the look for some unique and beautiful jewelerry! 🙂

There’s also a huge amount of photos from that ”Käsityökylä”, feel free to enjoy 🙂 And if you want to visit this place the address is Iniöntie 411 B, 23360 Kustavi, Finland.

2 kommenttia

  1. Tilda kirjoitti:

    Pakko vielä kerran kommentoida. Ihana ihana Kustavi, mun kotipaikka <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.