Hae
Hannamaria

26 – saturday night dinner

Kokkailtiin hiukan Misterin kanssa lauantai-iltana. Päivällä pyörähdettiin kaupungilla ja ostettiin illalle ruokatarpeet sekä mulle hiukan uusia treenivaatteita. Tällä kertaa listalta löytyi possun sisäfilettä Dijon-kastikkeessa, sekä kasviksia cashwe-pähkinöiden kera. Juomana oli rose-viiniä, päätettiin kokeilla jotain uutta ja päädyttiin maistamaan Rémy Pannier Rosé d’Anjou -nimistä viiniä. Tämä on puolimakea viini, ja Alkon sivuilla tätä luonnehditaan hapokkaaksi, sitruksiseksi, mansikkaiseksi ja kevyen vadelmaiseksi. Ohje Dijon-possuun löytyy kotoisasti Pirkan sivuilta.

Kuten mainitsin, korvasimme perunamuussin hieman kevyemmällä vaihtoehdolla, tiedettiin kellon olevan siinä vaiheessa jo niin paljon kun päästäisiin syömään että oli parempi pysyä kevyemmällä puolella. Eikä ollut yhtään huono vaihtoehto! Pilkottiin siis vuokaan 1 kesäkurpitsa, rasia luumutomaatteja sekä kaksi paprikaa, punainen ja keltainen – taisi sinne kastikkeesta ylitse jääneet sipulitkin eksyä. Ennen uuniin päätymistä sekaan kaadettiin oliiviöljy-mausteseospussi ja paiston puolivälissä kasvikset käänneltiin ja sekaan heitettiin cashew-pähkinät, jonka jälkeen vuoka takaisin uuniin. Tämä on muuten hyvä lisä vaikka kanan kanssa jos vierastaa perunaa tai vastaavaa raskaampaa ruokaa.

Lisänä syötiin sitten Elosen Ruispellavasämpylöitä söpösti pieniä palasina voin kera. Ja kastike oli niin mahtavaa, että sen viimeisetkin rippeet oli leivän avulla lautaselta poimittava 😉 Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan mikäli kiinnostusta kokkaamiseen löytyy!

Translation: We decided to try a new dinner alternative last Saturday night. We ended up cooking pork in Dijon-sauce served with vegetables, bred and rose wine. You can see the result from above, also the receipt is also linked in the beginning of this post (it’s only in Finnish but I’m sure you can find a receipt for it somewhere in English too). The whole dinner was amazing, I have nothing bad to say about it. It was nice to get to spend some time cooking with Mister, we haven’t done that in a while 🙂

4 kommenttia

  1. Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti:

    Namm…kuullostaa hyvältä…:)

  2. Hanna Voutilainen kirjoitti:

    Eikö 🙂 Suosittelen kyllä, oli aivan törkeän hyvää!

  3. Kertu Paulus kirjoitti:

    Oi nams!! Näyttää tosi herkulliselta.:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.