Hae
Hannamaria

59 – glo hotel art

Helsingin reissulla yövyttiin meille aivan uudenlaisessa majapaikassa. Tai no, oli tämäkin hotelli mutta tällä kertaa hiukan erilaisempi kuin missä normaalisti yövymme. Nyt on muuten tarjolla Hotels.com-alennuskoodi, klikkailkaapa sinne!

Yövyttiin nimittäin GLO Hotel Artissa Lönnrotinkadulla Helsingissä. Hotelli on hieman syrjässä keskustasta, mutta kuitenkin hyvin lyhyen kävelymatkan päässä. Meillä meni päivästä riippuen sellaiset 5-10 minuuttia kävellä keskustaan tuolta hotellilta. Hotelli oli kokonaisuutena todella ihana ja sympaattinen paikka. Paikassa oli vanhan ajan tunnelmaa ja oli muuten ensimmäinen hotelli jossa oli sisäpiha! Auto vietiin parkkiin hyvin pieneen ja matalaan parkkihalliin hotellin alle, jossa päivä maksoi 25 euron pintaan (hullua…). Sunnuntaina auton olisi voinut viedä kadunvarsiparkkiin joka on ilmainen, mutta Misteri halusi suojella uljasta Auristaan ja pitää sen sisätiloissa.

Huoneita oli sekä rakennuksen pääosassa että hieman kauempana vastaanotosta, ns. talon toisella puolella. Meillä oli huone juurikin tuolla toisella puolella ja sinne reitti oli hiukan jännittävä – mentiin ensiksi sisäkautta, sitten avattiin kortilla ovi jotta päästiin hyppäämään ulkokautta juuri sen porttikongin ohitse josta juuri ajettiin auto sisään, vastapäisestä ovesta takaisin sisälle, käveltiin kolmanteen kerrokseen ja vielä ennen kuin päästiin portaikosta käytäviin piti vinguttaa korttia.

Huone sinällään oli todella moderni ja kaunis ja tuo suihkujuttu herätti harvinaisen paljon hilpeyttä.
Suihku oli muutenkin erilainen, sillä tuo kuvassa näkyvä harmaa mötikkä on lasia ja siinä on suihkun paikka. Suihkuun siis näki sisälle, toki arimmat kohdat jäivät piiloon. En tykännyt yhtään, yöh. Oon kuullut että Sokos Hotel Tornissa on samanlaisia… Mikä ihmisiä on vaivannut näitä suunnitellessa? Sänky oli pehmoinen ja tyynyt sekä täkin aitoa hotellilaatua.

Myöskin check-inniä tehtäessä piti jättää 50 euron pantti vastaanottoon ellei omista luottokorttia. Check-outissa taas piti odottaa hiukan jotta kerrossiivooja käy tarkistamassa huoneen jotta siellä ei ole juomia juotu etc. Huoneissa ei myöskään ollut minibaaria (ainakaan siinä missä me oltiin), joka kyllä hiukan ihmetytti. Yleensä sellainen on ja jos ei omista luottokorttia se käydään sulkemassa. Oli myöskin ensimmäinen hotelli jossa pitää maksaa pantti pakolla eikä asiaa saa valita. 

Parkkijuttukaan ei ollut aivan niin yksinkertainen. Toki mukana oli meidän omaa tietämättömyyttä, mutta oli se silti tehty jotenkin hankalasti. Check-innin jälkeen vietiin siis ensiksi tavarat huoneeseen ja käytiin hakemassa rahat panttia varten. Mentiin takaisin hotelliin ja maksettiin pantti aulaan. Kysyttiin siinä samalla siitä parkista ja aluksi aulahenkilö pisti meidät täyttämään pienen pysäköintilapun ja maksamaan parkin. Tästä kun lähdettiin niin Misteri tajusi että auton avaimet on huoneessa ja eikun takaisin kaikkien mahdollisten nurkkien kautta (meidän huone oli siis kolmannessa kerroksessa aivan hotellin perällä jonne piti mennä ulkokautta, kuten kerroin) hakemaan niitä. Sitten taas alas ja viemään lappua autoon, sillä tuolla parkkihallissa oli ihan automaatti josta muut kuin hotellin vieraat ostavat pysäköintilipukkeen (eli sisään tullessa ei oteta mitään lipuketta niin kuin normaalissa hallissa) ja meidän piti viedä hotellin antama lappu autoon. Tämän jälkeen piti vielä ravata viemään avaimet takaisin hotellihuoneeseen.

Ei tekstissä kuulosta hirveän pahalta, mutta koko rumbaan meni yllättävän paljon aikaa. Yleensä parkki on maksettu suoraan hotellin kassalle joka on antanut parkkilipukkeen jolla päästään sitten hallista pois lähtöpäivänä. Olisi pitänyt ottaa asiasta selvää eikä olettaa että homma menee normaalisti.

Sitten tärkeimpään eli aamupalaan! Olin hieman pettynyt sillä tarjolla ei ollut pekonia eikä KALAA! Mulle hotelliaamupalaan kuuluu ehdottomasti kala leivän päälle ja se puuttui kokonaan. Myöskin kunnon rehellinen ruisleipä puuttui ja tarjolla oli vain vaaleaa tai täysjyväleipää. Jogurtti ja maidot oli onnekseni laktoositonta, pisteet siitä! Kahvikin oli tällä kertaa juotavaa, kerman kanssa oikeastaan jopa hyvää. Myöskin appelsiinimehu oli kunnon appelsiinimehua, ei mitään konelitkua. Pisteet myöskin kauniista paikasta – aamupala oli ns. kellarissa, joten paikassa oli tunnelmaa.

Sama lyhyesti – ihan mukava paikka 🙂

Mikä on muuten teidän lempparihotelli Helsingissä tai Tampereella?

Translation: The hotel we stayed at Helsinki was great! It was a bit hard to figure out the parking things though but we managed to get by 🙂 The rooms were pretty and the location was good – it took us 5 to 10 mins to walk to the center depending on the day. The breakfast was good, all of thei dairy products were lactose-free 🙂 All and all a very nice (and pretty!) place 🙂

Hotels.comin linkistä saatetaan hyötyä rahallisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.