Hae
Hannamaria

91 – hobitti 2

Käytiin tuossa keskiviikkona viettämässä hiukan sisko-veli-aikaa uusimman Hobitin merkeissä (elokuvan koko nimihän on Hobitti – Smaugin autioittama maa). Reissusta sen verran että se oli mun joululahja tuolle pikkuiselle joten biffasin sekä leffan että eväät. Mun limsalle kävi hiukan hassusti – aivan viime minuuteilla neljä henkilöä päätti marssia vielä meidän ohi keskipaikoille joten potkasin siinä sitten limuni kumoon…. Olin kerennyt juoda siitä semmoisen desin verran ja kyllä ketutti. Murh.

Elokuva oli aivan mahtava ja vastasi täysin odotuksia – olisin ollut pettynyt jollei vuoden odotuksen jälkeen elokuva olisikaan ollut mielenkiintoinen. Tarina jatkui siitä mihin jäi ja loppui niin jännittävään kohtaan että ärsytti – toinen kolmisen tuntia olisi mennyt kyllä putkeen vaikka heti! Saatiin liput vielä puoli kuuden 3D HFR -näytökseen. Alkuun tuo HFR tuntui siltä että olisi katsonut erittäin hyvin animoitua peliä sillä kaikki liikkui niin sulavasti!

Miljööt ja kaikki olivat taattua Lotr & Hobitti-laatua, samoin puvustukset ja meikkaukset. Animoinnit ja erikoistehosteet olivat kyllä vailla vertaansa ja 3D toi aivan oman lisänsä koko kokemukseen – muutaman kerran tuli hätkähdettyä oikein kunnolla kun tuntui että jokin lentää kohti… 😀 Tätä elokuvaa ei pidä alkaa ajatella liian syvällisesti, sillä siinä kohdassa menee metsään. Nauttii vaan hyvästä fantasiatarinasta ja hehkuttaa elokuvan ulkonäköä 😉

Tiedättekö muuten että Martin Freeman on aivan aliarvostettu näyttelijä! Ihmettelin asiaa jo ensimmäisen Hobitin kohdalla ja nyt se ihmetys vain jatkuu. Hänhän ei ole tälläisiä ”suuren luokan elokuvia” tehnyt juuri ollenkaan ja jos onkin, ei ole kovin isoon rooliin päässyt. Häneen törmäsin ensimmäisen kerran elokuvassa ”Love Actually” (2003) jonka katsoin nelisen vuotta sitten ensimmäisen kerran. Tosin hänen roolinsa tuossa elokuvassa ei ollut maailman imartelevin… Siltikin, erittäin hyvä näyttelijä joka ansaitsisi isomman luokan elokuvarooleja. Ja nyt varmasti niitä saakin jos vain haluaa ottaa vastaan – ainakin toivon! 🙂

Last Wednesday we spent some brother-sister-time and went to see the new Hobbit-movie (Desolation of Smaug). This was my Christmas present to my little brother so I payed the movie tickets and our snacks. Though my Pepsi max decided rather to get familiar with the floor than me but well, that’s life. And it was the very first time…! Some guys who sat in the middle of the row came just in the last minute to the theater so I had to move aside and kicked my soda to the floor. Damn. What a waste of good soda!

The movie was everything we had expected it to be. Well we had waited for it for over an year so it would have been a massive disappointment if it would have been bad. Luckily the movie great! The plot continued where it left last time and ended to the most annoying and exciting scene. I hate this, now I have to wait for another year for the next part! Also all of the costumes etc were guaranteed Lotr & Hobbit -quality so of course they were amazing.

By the way, Martin Freeman is such an undervalued actor! I though this during the first Hobbit movie and wondered why he’s not more known to common people. I don’t think he has done many of this kind of ”great budget movies” before or if he has, he didn’t have a mature part in them. I first saw his film about four years ago when I watched a movie called ”Love Actually” (2003). Though his role in that movie wasn’t very flattering… But still, I hope that he finally gets his chance now to prove to the big audiences that he has what it takes to do this type of movies. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.