Hae
Hannamaria

122 – sisustusunelmia

Ihanaa kun saa viimeinkin oikein luvan kanssa rueta pohtimaan miten oman asunnon haluaa laittaa. Hirveästi ei tottakai ole rahaa laittaa ylimääräiseen, sillä jostain pitää ostaa (tai saada, vink vink!) sohva, ruokapöytä ja -tuolit, aterimet, kahvinkeitin, silitysrauta & -lauta… Lista ei vaan lopu. Silti olen onnellisessa tilanteessa siinä mielessä, että mulla on rahaa jonkin verran säästössä ja suurin osa astioista, pyyhkeistä, ruoanlaittovälineistä ja koriste-esineistä on ostettu. Myöskin sänky, työpöytä, parit lipastot ja peilipöytä löytyy jo. Tosin tuosta peilipöydästä en tiedä miten sille käy, jätetäänkö se säilöön vai vienkö sen mukanani. Mattoja en edes halua.

Silti kuitenkin, vaikka tiedän tarvitsevani paljon asioita joita ilman en pärjää, halusin hiukan haaveilla siitä, mitä ostaisin jos olisi rahaa ostaa sitä parasta. Ja kuka sen tietää, jos saan ruokaryhmän ja kaiken tarvittavan suhteellisen edullisesti, voin panostaa hiukan sitten jossain muussa mielessä siihen ylimääräiseen. + Kirpputorit kunniaan!


Ensimmäisenä listalla on – tottakai – ikioma Moccamaster. Niin kauan kun muistan, meillä on kotona ollut Moccamaster (eli ainakin sen 13 vuotta…) enkä ole varma osaisinko omassa kotonani keittää kahvia millään muulla kuin sillä. Meidän Mocca on kestänyt koko ajan ja ainoastaan kuluvat osat, kuten pannu ja osa kansista, on pitänyt vaihtaa. Rouva Mocca porskuttaa edelleen vahvasti. Maksaa kyllä itsensä takaisin. Kuten jo kerroin, tämän sain papaltani syntymäpäivälahjaksi! Olen niin ikionnellinen, tämä on tähän asti suurin tuote/laite jota omistan uuteen, omaan kotiin. En malta odottaa että saan keittää sillä ensimmäiset oma kahvit, ai nam!

(kuva)Seuraavana listalla on Electroluxin Ergorapido x OPI-imuri. Kyllä, imuri. Ottaisin mielelläni kyseisen imurin sävyssä ”Embarca-dare ya!”, mutta jokainen näistä on todella ihana. Myöskin ihan perus tämän mallinen imuri olisi todella kaunis, en pistäisi sitäkään yhtään pahakseni 🙂 OVH:ksi on annettu sellainen 200 euroa, joten taitaa mennä tosiaankin sille ”vielä joskus”-listalle. Ellei imuria löydy sitten jostakin todella hyvällä alennuksella… Nyt silmät tarkkana!

(kuva) Kolmantena löytyy tottakai Block-valaisin, mieluiten mustalla johdolla. Olen tätä valaisinta rakastanut jo vaikka miten pitkään ja kun sen näin ensimmäistä kertaa kunnolla käytössä, olin aivan myyty. Se on muotoilultaan aivan täydellinen valaisin ja koriste-esine. Tämä olisi kyllä ehkä jotenkin perusteltavissa oleva ”luksus-ostos”, sillä kukapa ei tarvitsisi a) valoa ja b) tykkäisi silmää hivelevästä koriste-esineestä. Pitää kuitenkin ehkä miettiä pariin kertaan…

Toki haaveilun kohteita on monia, mutta tässä on ne päällimmäiset. Ainahan sitä halua mahdollisimman hyvän sohvan, muut valaisimet, ruokapöydän jne, mutta ei perus duunarilla kaikkeen rahat riitä! 😀

Some things I’d buy if I had the cash….

8 kommenttia

 1. karo kirjoitti:

  Ah oon haaveillut samaisesta imurista (haha imurista haaveilu kyl kuulostaa hyvältä) ja ihan jo kokonsa puolesta ois niin oiva imuri, meidän jäätävä mötikkä kun ei meinaa mahtua siivouskomerossa asustamaan.. :–D

 2. Jiidamanda kirjoitti:

  Jep, mullaki hyvin pitkälti huonekalut ja astiat ja kaikki tuli sukulaisilta ja kavereilta, sen verran taisin shoppailla et kävin KIRPPARILLA 😀 tai tori.fistä löyty sohva. Kyllä mäki sen unelma-asunnon vielä joskus sisustan, mut tällä budjetilla on kivempi että ois ihan ruokaaki sitte niille hienoille astioille hienossa keittiönpöydässä 😀

 3. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Niimpä, ja olis varmasti tuplasti kevyempi kuin normi imuri! Ja on se niin siro, mutta kaikkea ei voi saada! 🙁

 4. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Mulla astiat on jo melkein kaikki, syvät lautaset ja aterimet vaan puuttuu. Kaikkea mahdollista sisustustavaraa etc on tullu ostettua jo monen vuoden ajan kun on ollut ylimääräistä, mutta tosiaan ne huonekalut puuttuupi 😀

 5. Sanni kirjoitti:

  Hei, mä oon pärjänny normipöydän kanssa silittäessä, ja siis silitän lähes kaikki vaatteet, vaikka ne ei näyttäs ryppysiltä. Sitten Moccamaster, kun sen kerran saa nii sitä ilman ei voi enään elää <3, MEE ÄKKIÄ OSTAA HACKMANIN KOVANAAMA!! Siis se paistin pannu, ne on nyt joka paikas alennuksessa: et halua laittaa ruokaa enää muulla pannulla, koska se on vaan paraspannu! Ja lisäks moni joka sisustaa omakotitaloakin tekee sen minimi budjetilla: käsitöitä, kirppiksii ja ideoita! Ei siihe loppujelopuks tarvii kovin suurta budjettia. Mulla on sohva, jonka äiti osti kirpparilta ja verhoilin sen nyt vähä aika sit, ja hyvin toimii! Tosin ollaa tultu siihe tuloksee, et varmaa ruvetaan ettimään pienempää sohvaa ja ostetaan söpö nojatuoli :3. Ikeassa on hauskoja huonekalu ratkasuja ja edullisia, meillä on tämmöne ikea koti haha. kahden/kolmen hengen ruokapöytä valkonen ja valkosetmetalli jalat oli 35e. Tietenki riippuu keittiön koosta aika paljo, et minkalaine pöytä mahtuu.. JA suosittelen ostamaan kerralla kunnon astiat. Esim iittalaa, hehe. Kerran se kirpasee ja se on sit siinä, siis ku ostaa jotku esim housen lautaset ei mee kauaaakaan ku ne on naarmuilla ja lohkeilee: kerää kauheesti bakteereja. Ja astioita on helppo ostaa vähitellen aina palkkapäivän tullen tai pyytää ruparilahjaks 😉 ps. mulla on electrolux ultra silence tummanpunanen: parasta, ok se one on vielä mun unelmaimuri. Mut electroluc toimiii!

 6. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Toi silitysvinkki tulee varmasti käyttöön, tänks! 🙂 Ja kovanaaman omistan jo, sain sellasen valmistujaislahjaks! Juu Ikea tulee varmasti hyvin tutuksi muuttaessa, sieltä löytyy halvalla melkein kaikki tarpeellinen. Astiat löytyy melkein kaikki, vaan jälkkärikulhot ja syvät lautaset puuttuu – muut onkin sitten Iittalaa, on tullut kerättyä astioita ja pidemmän aikaa 😉 Kirpparit on kanssa hyviä paikkoja, nekin tulee varmasti tutuksi tässä lähiaikoina. Kiitos hei vinkeistä! 🙂

 7. Katri kirjoitti:

  Ah, block ♥

 8. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Niinpä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.