Hae
Hannamaria

127 – resepti: intialainen pähkinäsalaatti ja broilerin sisäfilee sekä lempeän tulinen mangokastike

Ajattelin tällä kertaa heittäytyä ihan kokkipuuhiin ja jakaa teille viime perjantaina tehdyn ruoan ohjeen! Tarjolla oli siis Intialainen pähkinäsalaatti mangokastikkeella, ruokajuomana toimi viini. Toivottavasti joku nauttii tästä yhtä paljon kuin me. Ohjeen löytää myöskin uusimmasta Glorian ruoka ja viini-lehdestä jos jotakuta saattuu kiinnostamaan hiukan ammattimaisemmat ruokakuvat.

Intialainen pähkinäsalaatti (4 annosta) 
1/2 kurkkua, 7 retiisiä, 1 punasipuli, 3 porkkanaa, 1dl korianteria, 1dl minttua, 2 pikku- eli sydänsalaattia tai 1 pss lehtisalaattia, 1dl suolapähkinöitä. LISÄKSI: naanleipää

Mangokastike
1 pieni punainen chili, 1dl mangososetta, 1/2 limetin mehu, 1/2 dl oliiviöljyä, 1/4-1/2 tl suolaa, 1/4 tl mustapippuria.

1. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chilipalko.
2. Sekoita mangosose (VIHJE: Lasten mangopiltti käy oikein hyvin!), öljy, limetin mehu ja chili kupissa. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

1. Tee alkuun mangokastike! Kuori ja halkaise kurkku pituussuunnassa ja koverra pehmeä sisus pois lusikalla. Viipaloi kurkku. Pese retiisit ja leikkaa ne erittäin ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi sipuli ohueksi. Kuori porkkanat ja raasta ne karkealla terällä.

2. Irrota korianterin- ja mintunlehdet jättäen lehdet kokonaisiksi. Irrota tai erottele salaatista pienimmät lehdet. (Käytä isommat lehdet muuhun ruokaan). Pese ja kuivaa salaatinlehdet hyvin ja asettele ne lautaselle. VIHJE: Me käytettiin valmista Napoleon-salaattisekoitusta ja vaan pestiin se, joten ei tarttenut alkaa väkertää liian tarkkaan.

3. Sekoita kurkut, retiisit ja sipulit kulhossa. Sekoita mangokastike joukkoon tai kaada erilliseen astiaan. Nostele tämän jälkeen kasvikset vadille ja sekoita. Ripottele päälle pähkinöitä ja tarjoa naan-leivän kanssa. VIHJE: Jos ei meinaan naan-leipää löytyä tai elää pienellä budjetilla, normaali rieska käy oikein hyvin tämän salaatin kaveriksi.

4. Jos haluatte tehdä kanaa salaatin kanssa niin kannattaa joko heti mangokastikkeen teon jälkeen laittaa pannu kuumenemaan ja paistaa kanat siinä salaatinteon sivussa. Jos ne tulevat ennen salaattia valmiiksi, kannattaa nostella ne lautaselle ja vuorata se foliolla. Näin ne pysyvät lämpiminä eivätkä jatka kypsymistä ja mustumista pannulla.

Ja voilá, annos on valmis! Ruoan teko kävi yllättävän nopeasti, suurin aika kului kanojen paistossa ja porkkanan raastossa. Lempeän tulinen oli todellakin lempeän tulinen tällä kertaa, jopa minä pystyin sitä syömään hyvillä mielin – ja vielä nuolemaan lusikankin 😉 Viininä toimi tällä kertaa Spy Valleyn kuivahko valkkari, jolle en oikein lämmennyt, joten en voi sitä kovin hyvillä mielin suositella. Toki jos pitää kuivasta valkkarista niin se on hyvä ja halvahko vaihtoehto, hintaa sillä nimittäin taisi olla vain n. 15 euroa.

Mitäs itse ajattelitte tänään kokata!?

5 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  JP chenettiin(kirjotetaanks se noin) Kannaattaa aina vaan luottaa. Itse olisin ehkä kuitenkin punkkua juonut, heh. Esipaistetut naan leivät ehkä joku pirkkamerkki ei maksa kuin alle kaksi euroa, ja omasta mielestä ainaki tosi hyvää. Olikos teitä isompi porukka ja miten ruoka määränä riitti? Kuvista päätellen herkkua on!

 2. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  J.P Chenettiin me yleensä luotetaankin, nyt ajateltiin kokeilla jotain muuta vaihteeksi 🙂 Hitsi, kaupassa ei osunut se naan-leipä millään silmään, ensi kerralla tarkemmin. Meitä oli vaan kaksi syömässä ja ruokaa jäi todella paljon yli vielä seuraavaan päiväänkin, saatiin lauantaina salaattia vielä 6 hengen ruokapöytään ja jokaiselle riitti hyvin 🙂 Kana meni kaikki jo perjantaina, mutta otettiinkin molemmat normaalia enemmän kun oli niin hyviä ja pieniä naposteltavia 😉

 3. EtsiResepti kirjoitti:

  Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

 4. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Tälläisestä en ole ennen kuullutkaan ja lähden innolla mukaan 🙂

 5. TaRa Ra kirjoitti:

  Sain samaisen viestin ja laitoin blogini etsireseptiin! Ihan hyvä paikka ja siellä on todella paljon ruuanlaittoon hyviä ohjeita ja vinkkejä. varmaan tämän tiesitkin jo jos olet kävässyt etsiresepti sivustolla! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.