Hae
Hannamaria

137 – the one with the brands and the lectures

Jatketaan vielä yhden postauksen verran id:n päiväohjelman parissa. Kuten jo aikaisemmin kerroin, tällä kertaa etenkin mukana oli erityisesti yksi ’luennoitsija’, joka veti väkeä saliin kuin häkä – herra nimeltä – toivotaan että tämä menee oikein – Damian McGillicuddy. Hän on tunnettu muotikuvaaja, joka on kuvannut mm. Vogueen. Herra oli erittäin karismaattinen esiintyjä ja hänen työskentelyään ja höpöttelyään olisi voinut kuunnella vaikka kuinka ja paljon. Vahvasti kyllä tuli meidän ammattiopiston valokuvauksen opettaja mieleen… Kannattaa todellakin käväistä hänen kotisivullaan jos yhtään tykkää katsella kauniita kuvia! Niin ja iso kiitos Olympukselle joka järkkäsi herran paikalle!

One more post about last Saturday’s Blogger’s Inspiration Day, shall we? As I told before, there was one person I was sooo excited about for and he basically was the reason why I even left for the thing – though I didn’t mind the super-cheap train tickets eather… His name is Damian McGillicuddy and he’s a fashion photographer with at least 25 years experience adn he has shot for Vogue, for example. He really reminded me of my ex-photography teacher, they had the same humor and way of performing… It was truly amazing, you should definitely visit his website if you like to see amazing pics! And a massive thanks to Olympus Finland for convincing Damian to visit Helsinki and this blogger event!

Hän aloitti esityksensä näyttämällä muutaman toteuttamansa kuvan ja hiukan kertomalla itsestään. Ja jumaliste sitä aksenttia, rakastan tätä brittienglantia yli kaiken! Meillä on töissä yksi britti ja voisin käyttää vaikka koko päivän siihen kun kuuntelen kun hän puhuu 😀 Aika pian hän alkoikin koota valokuvaa selostaen samalla mitä tekee, joka on ainakin omasta mielestäni parhain tapa opettaa valokuvausta ihmisille, jotka siitä jo jotain tietävät. Näki kyllä että koko homma oli etukäteen suunniteltu, mutta hienolta se näytti silti.

He started his show with some slides of his work and told us a little bit about himself. God I loved that accent, we have one british guy at work and I could just spend the whole day listening him speak! And I’m not even going to get started with Alan Rickman… Soon he started to to build up the set with his assistant and the model – I think this is the best way to teach people (who know a bit about photography) how to get even  better pics. Learn by doing, as they say. You could tell that this pic was vey well planned out before starting to build the set, but it was still fun to watch 🙂

Brändejä paikalla oli edustettuna kauneudesta vaatteiden ja korujen kautta elektroniikkaan ja ruokaan & juomaan. Mukana oli mm. aikaisemmin mainitsemani Vallila ja Fresita, joiden molempien tuotteita löytyi mukaan saadusta goodiebagista. Paikalle oli tullut myöskin mm. Vila, Asus, L’oreal ja tottakai Olympus.

Jokaiselle löytyi aivan varmasti jotakin, mutta minua kiinnosti eniten tuo Olympuksen ständi. Tottakai, valokuvaus kun sattuu olemaan niin pirhanan mukavaa. Pääsin itse asiassa testaamaan heidän uutta 25mm f/1.8 putkeaan (jolla ylempi kuva on kuvattu oman putken ollessa pöydällä), joka kyllä päätyi mun hankintalistalle – heti laskujen ja muuttohommien jälkeen… Nykyään mulla on käytössä OM-D EM-5:n kanssa tullut kittilinssi että 45mm f/1.8 linssi, joka on mulle vielä ainakin tällä hetkellä oikein hyvä.

There was a lot of Finnish (and some not so Finnish) brands present – there was a range from food and drinks to clothes, jewellery and electronics. My favourite stand was – of course – the Olympus one, where I btw got the cutest thing in the whole world. I actually had the chance to test their newest 25mm f/1.8 lens in my own camera (I took the upper pic with it), which ended up in my to-buy -list – right after the bills and costs related the whole moving shabang…

Ja se oli siinä! Nyt päästään sitten taas muihin aiheisiin. Mitä mieltä muuten olitte kyseisestä tapahtumasta jos pääsitte paikalle? Olitteko yhtään samoilla linjoilla kuin minä? Tänään muuten on vintin komeron tyhjennys ja oman huoneen siivous, katsotaan mitä siitä tulee…

2 kommenttia

  1. Meeri kirjoitti:

    Tarkoitus oli kommata tohon uusimpaan, mutta en tiedä bukaako tää vai mitä helvettiä, en löydä kommenttikohtaa :DDDDD

    Jokatapauksessa tää uusi ulkoasu, tykkään turkoosisa/sinisestä raikkaasta fontista ja ulkoasusta. Samoin tuo toinen fontti (violetti) miellytti mun silmää 🙂

  2. Hanna Voutilainen kirjoitti:

    Ihmettelin sitä aikaisemmin itekkin, tajusin mennä kattoon postauksen asetukset ja siellä oli kommentointi estetty. Hups 😀 Nyt kuitenkin toimii taas! Ja kiitoksia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.