Hae
Hannamaria

148 – uusi lumia

Jep, uuden puhelimen hommaaminen oli viime Perjantaina edessä. Ei-niin-vanha rakas Lumia 820 koki kovan kohtalon lentopallotreenien aikana. Sen kerran kun jätän kentän laidalle avaimien ja vesipullon kanssa niin tottahan toki näyttö saa turpiinsa ja kosketuslevytkin meni oikeasta alanurkasta säpäleiksi joten en saanut edes puhelinta auki. Onneksi kuitenkin tallennan aina otetut kuvat sd-kortille ja yhteystiedot sekä muut tärkeät infot synkkautuu Microsoft-tilin kanssa, joten mitään tärkeää ei menetetty (Whatsapp-keskusteluja lukuunottamatta).

Ensiksi ajattelin josko puhelimen korjaus olisi järkevin ratkaisu, mutta se olisi tullut saman hintaiseksi kuin uuden ostaminen joten en nähnyt siinä järkeä. Oli siis aika armaan ensimmäisen WP-puhelimeni jäädä historiaan, harmi kylläkin kun oli siihen asti erittäin hyvin totellut ja ollut erittäin kestävä puhelin. Ja oli muuten ensimmäinen ja viimeinen kytky minkä hankin, nimimerkillä vielä vuosi maksettavana…

Uusi (vielä) Nokialainen päätyi ostoskoriin sitten heti Perjantaina. Olin koko Perjantaipäivän ilman puhelinta, sillä ei ollut yhtäkään mikrosimillistä varapuhelinta ja tottakai ei omistettu niitä adaptereita yhtäkään kappaletta. Pohdiskelin kahden mallin, Lumia 1020 ja Lumia 630, välillä, mutta päädyin halvempaan vaihtoehtoon vaikka etenkin kamerasta jouduin tinkimään. Uusi puhelimeni on siis vastikää julkaistu 630, jossa on WP 8.1-käyttis edellisen 8:n sijaan.

Tähän mennessä 8.1 on ollut erittäin positiivinen yllätys, sillä siinä on Word Flow-näppäimistö ja näytön yläreunasta saa samsungmaiseen tapaan vedettyä alas komentopaneelin, jossa näkyy uusimmat ilmoitukset. Myöskin äänen säätö on nyt muutettu niin, että soittoäänelle ja ilmoituksille on omat voimakkuutensa, samoin kuin puhelun aikana voi nyt säätää pelkästään puhelun äänenvoimakkuutta. Suurin muutos on varmaankin se, että nyt laattojen taakse saa valittua itselleen taustakuvan, joka näkyy vain jos sen päällä on WP:n oman sovelluksen laatta. Myöskin laattarivistöt saa nyt 3 eri riviin ja niiden kokoakin voi nyt vaihdella monipuolisemmin.

Huonona puolena tässä puhelimessa on kameran laatu. Kamera on melkein täyttä kuraa ja menee hetki totutella tämän kameran kanssa kuvaamiseen. Tuleepahan ainakin otettua järkkäri useammin matkaan mukaan. Kameran laatu olisin suurin kynnyskysymys 1020 ja tämän puhelimen välillä, joka näkyi tottakai hinnassa. Tämä maksoi sen 145€, kun taas 1020 maksoi melkein nelisensataa. Tässä muuton alla kun ei hirveästi sitä ylimääräistä ole jos meinaa muuten päästä elämään, päädyin luonnollisesti halvempaan vaihtoehtoon. Ja runkomateriaalista kyllä huomaa että on ’halvemman mallin Lumia’, on aivan eri painoinen kuin 820 oli.

Värinä on ikävä kyllä tylsästi valkoinen. Keltaisen olisin halunnut, mutta sitä ei kuulema Suomeen jostain syystä tuoda. Täytyy tsiikailla josko se tulisi vaihtokuorena myöhemmin myyntiin, silloin se olisi ehdottomasti seuraava ostos. Pieni ero normaaliin valkoiseen tässä kuitenkin on – takakansi on aivan täysin matta. Se ei kiillä eikä lipsu kädessä, vaan on pysyy erittäin jämäkästi handussa. Gigantissa ei ollut vielä mitään suojia myynnissä tulevat vasta alkavalla viikolla. Ehdottomasti täytyy näytönsuojakalvo ostaa, samalla varmaan hankittava jonkin sortin flip-coveri myöskin.

All and all, kolmen päivän käytön jälkeen hyvä perus Lumia 🙂

Did somebody break their phone? Yep, it was me. Or actually I’m not sure who it was since I left it on the side of the court at our volleyball practise on Thursday and I have no idea who broke it 🙁 Basically it was the end of my dear Nokia Lumia 820, but a new beginning for a brand new Lumia 630. After a three-day usage I can say that it’s overall a very nice addition to their cheaper Lumia family.

The good definitely beat the bad in this model – even though the camera sucks it’s still usable. All the good qualities beat the bad; it’s fast, I can choose a background image for the live tiles, it has a new Word Flow -keyboard, you can finally choose different volume settings for ringtone and for apps, it has this samsung-like control panel (that you can open sweeping from the top edge down in the starting screen). And the phone itself is very light, though you can definitely notice the savings they have made in this cheaper model when comparing to my old Lumia 820. 

I would have wanted this in yellow, but for some reason they don’t sell it in Finland. They only sell green and orange of the funkier colours. So, I went with a basic white which is a bit dull, but still chick. This isn’t a normal white, since these back covers are all matte in this Lumia 630-model, the white isn’t so dull afterall. The matteness makes it easy to hold and that’s why it doesn’t fly around everywhere. I’m not sure about the getting-dirty part though, but thank god the back covers are changeable in this model. 🙂 So all and all a nice cheap Lumia, even though the camera sucks. At least I have a reason to carry my real camera around a bit more!

4 kommenttia

 1. Kaisa kirjoitti:

  Tuo on ehkä ärsyttävintä ikinä, kun melko uusi tuote/tavara menee rikki :/ Itsellä meni muutama vuosi sitten puolisen vuotta vanha tietokone rikki, kun fiksuna kaadoin sen päälle limsat.. Onneksi kotivakuutus korvasi tohelointini!

 2. Serena kirjoitti:

  Mäkin oon tosi paljon tykännyt mun Lumia 820 🙂 Harmi että sulla se hajosi!

 3. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Samaa mieltä! Itekin kattelin eka josko jokin vakuutus korvais, mutta ei mitään toivoa. Joten ei ollut kuin yksi vaihtoehto ja se oli uuden osto… Ehkä tämä sitten kestää hiukan pidempään.

 4. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Kyllä se hyvä puhelin oli… Note to self – elä vie puhelinta harkkoihin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *