Hae
Hannamaria

164 – poroset

Kellekään ei varmasti tule yllätyksenä kun sanon tykkääväni rakastavani Pentikin tuotteita. Etenkin heidän Poro-kynttilänjalkansa ovat olleet jo monia vuosia suosiossani. Omistan tällä hetkellä neljä porokaveria ja haaveissa on saada jossakin vaiheessa kokoelmaa kasvatettua vielä ainakin yhdellä isommalla ystävällä.

Poroset löysivät paikkansa tuttavallisesti television vierestä Ikean valkoiselta TV-tasolta. Kesäisin ne ovat nättejä koristeita ja talvella luovat todella kauniisti tunnelmaa tiiliseinätapettia vasten. Tulisi jo syksy ja (kynttilän)polttokelit.

Omistuksessa on siis tällä hetkellä 7cm pieni kynttilätön poro, kaksi 10cm tuikkuporoa ja yksi isompi, 19cm poro. Kaksi tummeman väristä ovat parin vuoden takaa ja ovat hiukan uudempia ja epäilen vahvasti, että niiden ja näiden kahden etualalla olevien vanhempien välillä on vaihdettu joko materiaalia tai muuten valmistustapaa – laatu on nimittäin aivan eri kiillon, näppituntumansa ja värinsä puolesta. Nykyäänhän ainakin Pentikin nettisivujen mukaan porot on valmistettu hopeoidusta messingistä, joten hiukan ihmetyttää miten kaksi samaa poroa voivat muutaman vuoden välillä olla näin erinäköisiä. Pitänee lähettää Pentikille sähköpostia ja katsoa mitä sieltä osataan vastata 🙂

Mitä mieltä te muuten yleensä olette näistä ’perisuomalaisista’ tuotteista kuten Marimekon unikkoverhoista, Fiskarsin saksista tai Pentikin Poro-sarjan kynttilänjaloista? Onko koti täynnä perinteisiä suomalaisia sisustustuotteita vai kapinoitteko vahvasti kaikkea tälläistä vastaan? Ja tärkeinpänä, onko teillä Pentikin klassikkoporoja kotona?

PS. Älkää unohtako käydä äänestämässä mun Moodbordia

I’m not sure how familiar you are with Finnish design classics but here’s at least one of them. Pentik is a Finnish interior design retailer which started back in the early 1970’s and has really good quality products which you can find from many Finnish homes. I’ve started to collect Pentik’s Reindeer-candle holders a few years back when I still lived at home.


These are all of the Pentik reindeer accessories I now own, but in the future I hope to have the bigger ones too. So I now have one 7cm reindeer without the candle, two 10cm reindeers and one bigger one, 19cm reindeer. The two darker ones are a few years old and I stronly think that they are a bit better quality than the other two. I think I need to send Pentik an email and see if they have an answer… What do you guys think about these, yes or no?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *