Hae
Hannamaria

165 – resepti: helppo tomaatti-jauheliha kastike ja täysjyväspagettia

Taas olisi yhden reseptin aika. Kaikki aiemmat reseptit (joita vielä ei ole kovin montaa varastossa) löytyy kategorian ’Katastrofikokki’ alta. Tällä kertaa tehdään helppo ja aika nopea tomaatti-jauhelihakastike ja täysjyäspagettia salaatin kera. Itse asiassa Ronjan kanssa sovellettiin tämän tomaattikastiketta ja aikaisempaa fetalihapullaohjetta nuudelin kanssa ja hyvää oli!

Tämän setin tekoon tarvitset:
400g jauhelihaa, täysjyväspagettia, tomaattimurskaa 400-500g (joko yrttistä tai normaalia), tomaattisosetta pienen purkin, kevätsipulia, mausteeksi suolaa, pippuria ja basilikaa. Lisukkeena salaattiaineet, fetaa ja parmesaanilastuja.

Aivan alkuun kannattaa laittaa kattilallinen vettä toiselle levylle kuumenemaan ja heitä mukaan vähän suolaa jotta saadaan spagetti samoihin aikoihin valmiiksi että päästään heti syömään. Itse en käytä jauhelihan paistoon erikseen enää öljyä, sillä käyttämästäni sika-nautajauhelihasta tulee itsessään jo niin paljon rasvaa ja nestettä ettei sitä mielestäni tarvitse. Heitä melko loppuvaiheessa paistoa mukaan pilkkomasi kevätsipulit jotta ne tuovat hiukan makua ja suutuntumaa kastikkeeseen.

Käännä levyä hieman pienemmälle, noin 1/4 täydestä tehosta riittää. Tämän jälkeen yksinkertaisesti heität jauhelihojen ja kevätsipuleiden päälle Tomaattimurksaa (tai tässä tapauksessa paseerattua tomaattia) sekä pienen purkin tomaattisosetta tuomaan hiukan paksuutta kastikkeeseen.

Lopuksi heitä mukaan basilikaa ja maista kastiketta. Jos se tarvitsee vielä suolaa, pippuria tai basilikaa, lisää makusi mukaan. Itse taisin heittää sekaan vielä hiukkasen oreganoa. Sekoita kunnolla ja jätä kannen alle lepäilemään.

Lisukkeena oli salaattia ja fetakuutiota. Meidän salaattiin kuului Baby leafs-salaattimiksi, kirsikkatomaatteja, paprikaa, sipulia ja kevätsipulia. Tällä kertaa testattiin Apetinan Basilika & Oregano- kuutiota, ai että oli hyviä! Näitä söi vielä mieluummin pelkiltään kuin normaaleja kuutiota (vaikka 10% kuutioita olivatkin).

Kastikkeen ja spagetin päälle heiteltiin vielä parmesaanilastuja, olisko ollut ihan luotettavaa Pirkkaa tai vastaavaa. Nam, tätä ohjetta tulee varmasti toteutettua moneen kertaan sen helppouden ja nopeuden takia. Niin ja onhan se sen verran hyvääkin!

Mitäs te tykkäätte helpoksi ruoaksi tehdä? Niin ja laittakaa kuvia joko Instassa tai Twitterissä jos päädytte tekemään tälläistä ruokaa & samoin jos keksitte jotain muuta yhtä helppoa ja perinteistä ruokaa! 🙂

2 kommenttia

  1. POMPOM kirjoitti:

    Puotipuksun lempiruoka: Keitetään värikästä simpukkapastaa koko pussi. Kuullota pannulla valkosipulia, sipulia, paprikaa ja herneitä. Nosta sivuun. (pasta kiehuu edelleen). Paistetaan pannulla perus lenkkimakkaraa sekä chorizoa kuutioina. Kipataan kuullotetut herkut samaan pannuun ja maustetaan valkosipulilla, garam masalalla, paprikalla, chilillä. Heitetään kaikki valutetun pastan joukkoon ja tarkistetaan mausteet. Maistuu sekä kylmänä että kuumana kylmän juoman kera 😉

  2. Hanna Voutilainen kirjoitti:

    Uijui, kuulostaa aika hyvältä! Itse en tosin niin suuri chorizon fani ole, mutta koskaan en sano ei toiselle maistokerralle. Voisin itselleni kokeilla ensin perinteisellä lenkkimakkaralla, jossain vaiheessa pitää kokeilla chorizoakin 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *