Hae
Hannamaria

167 – #naantali

Mitä Naantalista voi oikein sanoa. Kävin siellä viime kesänäkin, osa varmaan muistaa tämän postauksen jossa kerron hiukan niin Naantalista kuin reissusta Turun Saaristoon. Ja kuten Ruisrock-postauksessani mainitsin, jonain päivänä kun olen rikas (…) joko muutan Naantaliin tai hommaan ainakin kesäasunnon kyseiseltä alueelta. Niin ja hommaan harrastuksen. Ehkä sitten joskus…

Mutta nyt siihen itse Naantali-päivään. Hirveän kauan ei kerennyt Lauantaina aikaa alueella viettää, mutta se riitti mulle edes vähäksi aikaa taas. Kerettiin tehdä tärkeimmät, eli kiertää Naantalin vanhaa aluetta, istua terassilla ja käydä Muumikaupassa. Laittelin kortin menemään kotiapäin perinteisillä muumimerkeillä, olihan se tilaisuus pakko käyttää hyväksi.

Tällä kertaa päädyttiin Valborgin terassille ja olen niin iloinen että päädyttiin! Sain siellä maukkaimman Aperol Spritzin mitä olen koskaan maistanu ja kysäistessäni sähköpostin välityksellä tuotteen nimeä, sain erittäin tarkan vastauksen. Tuotehan oli siis Spritzzoso Aperitivo Classico Italiano La Gioiosa ja se tarjoillaan jäiden sekä joko soodan tai tuoremehun kera. Nam! (Pst. Nämäkin kuvat Instagramissa @hannamariaw)

Voin muuten suositella Valborgia niin sydämeni pohjasta – paikka on aivan ihana ja palvelu pelaa. Ruokaa emme tällöin tilanneet sillä olimme juuri tulleet aamupalapöydästä, mutta ainakin muiden annokset näytti todella hyviltä. En edes yrittänyt ottaa sisältä kuvia pokkarillani, mutta ulkokuori kertoo tässä asiassa kaiken. Niin kaunis paikka!

Voin niin suositella  kyseisessä paikassa käyntiä kaikille vanhasta saaristo-tunnelmasta pitäville! Itse palaan kyseiseen ravintolaan syömään heti seuraavalla Naantalin reissulla. Päivän aikana kierrettiin myöskin vanhaa osaa muutenkin, ihmeteltiin Kultarantaa ja nautittiin auringosta. En voisi kuvitella parempaa lomanaloitusta. 🙂

What can you say about Naantali? To me it’s the perfect place to spend my summer in, though now I only had a few hours to spend there. As I mentioned in my previous post, some day when I’m rich (…) I’ll buy a summer house there and spend all of my summers there when possible. I was there also last summer – some of you might remember this post about the Archipelago – and now I just fell more in love with it.

Of course I had to send a postcard home from the Moominshop when I had the chance. Luckily I hold back and bought nothing else apart from the card and the stamps. Though the stuff there is cool, it’s also too expensive for me as I don’t really need anything.

We (well me) had a few drink at Valborg, which is my current favourite restaurant / hangout spot at Naantali. The drinks were amzing and I had by far the best Aperol Spritz there that I’ve ever had. I emailed the company and got the name for the bottle it came from. It’s a true mouthful – Spritzzoso Aperitivo Classico Italiano La Gioiosa served with ice and with soda or with juice. I had mine with soda and it was soooo good. I’ve never had anything like that in JKL and as proved yesterday, looks I won’t.

The place is also amazing, not just the location. It has a true old-archipelago -feeling to it. You need to experience it to believe it. I didn’t even try to take pics inside with my smaller camera, they would have been sooo bad. But you get the idea from the outside-pics. We didn’t eat anything there since we just left the breakfast-table at our hotel, but the servings looked so yummy. Maybe next time.

I couldn’t have imagined a better way to start my holiday. The whole trip was just amazing 🙂

2 kommenttia

  1. kolibri kirjoitti:

    Vaikuttaa kyllä ihanalta paikalta kuvien perusteella ja tuo juoma näyttää niin herkulliselle! 🙂 Pitääkin laittaa korvan taakse tuo, jos vaikka itsekin pääsisi käymään tuolla joskus.

  2. Hanna Voutilainen kirjoitti:

    Eikö 🙂 Kannattaa todellakin ainakin tuota juomaa, se on aivan mahtava!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.