Hae
Hannamaria

170 – yrttitarha

Yleisön pyynnöstä huolimatta tänään ei puhuta kuitu- tai monofiilisiimoista, vaan yrteistä. Minä, jolla ei ole yhtään taipuvaisuutta minkäänluontoiseen viherpeukalouteen, sain lahjaksi pari yrttiä. Tai itse asiassa basilikan ja rukolan, mutta rukolaan on ikävä kyllä iskenyt ötökkäsuma – se on syömäkelvotonta ja lehdet ovat jo syötyjä. Pitänee heittää pois ja ostaa tilalle vaikka minttua. Mojitot kutsuu…

Mutta se basilika. Ai että kun se tuo hyvän tuoksun huoneeseen ihan vain oleilemalla ikkunalaudalla. Ja onhan se aika kauniskin. Omasta ruukusta haettu basilika vaikka tomaattikastikkeeseen on niin parasta, että sen vuoksi olen valmis kastelemaan sitä joka päivä ja pitämään siitä huolta.

Mun ikkunalauta on todella mainio, sillä se on leveä ikkuna on juuri oikeaan suuntaan – yrtteihin ei pääse suoraa auringonvaloa, mutta valoa tulee kuitenkin päivän mittaan tarpeeksi. Paikka on lisäksi tarpeeksi lämmin näin kesällä, sekä (luultavasti) talvella. Yrttien kasvatuksesta nollasta asti ja muutenkin tietoa yrteistä löytyy mm. Yhteishyvän sivuilta löytyvästä ’Yrttien kasvatus’ -artikkelista.

Loppuviikko meneekin sitten reissatessa – tänään käytiin äipän kanssa Ideaparkissa. Matkaan mahtui väsymystä, naurua ja muutama uusi ostos. Täytyy kuvailla niitä kunhan kerkiän – etenkin mun uudet kengät on pakko esitellä. Niillä kävely on aivan kuin kävelisi pumpulissa. Nam. Mutta niin, loppuviikko tulee käytettyä Porvoon suunnilla. Haluaisin käydä ainakin Tove ja saaristo -näyttelyssä sekä Herttasen kaupassa (sen takia etelään lähdetäänkin!).

I have a small herb garden on my windowsill. Me, who usually hates everything that needs to be regularly watered and been taken care of. I’ve even killed a cactus… But, it was a gift and I’m really happy to have a pot of basil and a pot of arugula. Though the arugula looks like it has a bug in it so we can’t eat it. I’ve been thinking of replacing it with a jar of mint… I’ll be seeing you, Mister Mojito, in a moment 😉

For the rest of the week I’ll be around the southern part of Finland – mostly around Porvoo. I have one spesific shop I want to visit, but of course the old part of Porvoo is on my must-visit list too. I’ve never been there so it should be fun. But before that I need to remember to take pics of my new shoes – they are like walking on pure cottonwool. They are so light and comfortable! So see you soon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *