Hae
Hannamaria

175 – vanha borgå

Ai nam mikä tapa aloittaa viikko! Rakastuin aika pahasti Porvooseen ja etenkin sen vanhaan osaan. Reissu oli mitä mahtavin lomanlopetus, varsinkin kun pääsin viimeinkin käymään pitkään hamuamassani Herttasessa, josta kirjoitin aivan oman postauksensa. Matkattiin itse asiassa Herttasta varten Pernajaan kun kerta yöpymisen ja ajan suhteen kävi kaikki yksiin, päädyttiin olemaan Vierumäellä yötä ja vierailemaan sekä Pernajaan että Porvooseen saman päivän aikana.Varoitan jo nyt suuresta kuvapläjäyksestä – syytän Olympusta joka toi mun kuvausinnon takaisin!

Note to self – älä koskaan anna karttaa kellekään muulle, varsinkaan tuolle toiselle osapuolelle, joka on tottunut kulkemaan vain navigaattorin kanssa. Siitä ei tule yhtään mitään, vannon sen. Itse on mentävä oman vaiston mukaan (luottaen siihen että niistä Porvoo-brochuren tekemisistä on jotain hyötyä ollut) ja kun taas niin tehtiin, niin päädyttiin Vanha Porvoon ihanille kaduille.

Tykkään enemmän uuteen paikkaan päästessäni kuvata yksityiskohtia ja sitä, minkä muut yleensä jättävät kuvaamatta keskittyessään kuvaamaan näitä ’perus turistikohteita’. Niistä kuvia löytyy ihan Googlesta (ei sillä ettei näistä mun kohteista), mutta ompahan itselleen ainakin muistona jotain erilaista.

Niin ja löysinhän mä sieltä mun tulevan kulkupelinkin! Onko mitään hienompaa tällä kelillä kuin valkoinen avokupla?!

Parista tärpistä missä kannattaa ehdottomasti käydä, on tulossa aivan omat postauksensa kunhan niihin asti kerkiä tekstit väsäillä. Herkkusuut olkaa valppaana 😉 Harmittaa muuten aivan sikana kun ei muistettu käydä Tove Janssonin näyttelyssä, muistin sen vasta kun oltiin takaisin Vierumäellä.

Oletteko te käyneet Porvoossa ja jos olette, onko tärppejä joissa kannattaa seuraavalla kerralla vierailla?

A week back while we visited the beautiful Herttanen design & deli, we also visited Porvoo and especially Old Porvoo. We stayed at Vierumäki (since we didn’t have to pay anything of it) from Friday to Sunday and made this trip to Pernaja and Porvoo on Saturday. The place was nice, but this post isn’t about that.

Note to self – never give the other one a map to read and make him responsible of navigating, it’s just goin to end up in a bad way since the other has only been navigatin with a navigator – in a car. Finally we made it to Old Porvoo, where I decided to focus my photographing to the details and not to take pics of the usual ’tourist-stuff’ – and the results you can see above. And I finally found what I was looking for – a summer-car for myself 😉 I mean is there anything more beautiful than an old, white convertible bug? I think not.

I’m so sad that we forgot to visit the Tove Jansson – exhbition, it would have been so cool! A couple more posts are coming on where to visit if you are around Porvoo – especially you with a sweet-tooth keep your eyes open! And if you have some places you’d like to share with the other, please don’t hesitate to comment down below! 🙂

2 kommenttia

  1. Hetkiä-blogi / Katriina kirjoitti:

    Löysin vasta blogiisi ja ihanalta vaikuttaa! Kivoja kuvia on aina ilo katsella.

    Mukavaa kesää toivottaa toinen tyttö Keski-Suomesta! 🙂

  2. Hanna Voutilainen kirjoitti:

    Kiitoksia! 🙂 Täytyy käydä sunkin blogi tsekkaamassa!

    Hyvää kesää sinnekin ja toivotaan että se jatkuu vielä hetken!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.