Hae
Hannamaria

202 – minne mennä

Nyt on kuulkaa hankaluuksia. Haluaisin lähteä pienelle, 3-5 päivää kestävälle reissulle, mutten tiedä minne lähtisin (Amerikka ei taida noin lyhyen ajan takia tulla kyseeseen, niin ja Baltian maissa on tullut käytyä jo niin useasti että ei kiitos). Keräsinkin parit kuvat kollaasia varten kohteista, joihin voisin kuvitella suuntaavani. En vain yhtään tiedä, mikä paikka on parhaimmillaan siinä loka-marraskuun vaihteessa!

Lontoo // Mun jo lapsuudesta tuttu unelmakaupunki, jonne en ole vielä päässyt. Harmittaa niin vietävästi, sinne kun lennot ei maksa paljoa – muu siellä sitten onkin kalliimpaa. Toisaalta hirveitä summia ei muutaman päivän reissusta joudu kuitenkaan pulittamaan.
(kuva), (kuva), (kuva)

Amsterdam // Ja ei, tänne ei oltaisi menossa tekemään sitä mitä sinne yleensä mennään tekemään. Mua kiehtoo ihan vaan ne joet, arkkitehtuuri ja sen kaupungin kauneus. Hintatasosta ei ole mitää tietoa, mutta en usko ainakaan suomea kalliimpi olevan. Korjatkaa jos olen väärässä! (kuva), (kuva), (kuva), (kuva)

Pariisi // No kuka nyt ei halua käydä Pariisissa? Tämä vaan on sellainen kaupunki, jonne en haluaisi mennä yksin. En tiedä mikä siinä on, jotenkin kuvittelen että Pariisi on enemmän pariskuntien/kaveriporukoiden kaupunki ja kun en ole parisuhteessa (ja luultavasti lähden reissuun yksin), ei hinku tänne lähteä ole niin kova kuin esimerkiksi Lontooseen. (kuva), (kuva), (kuva)

Alicante // Täällä olen itse asiassa käynytkin jo. Olin Torreviejassa (30km etelään Alicantesta) työssäoppimassa keväällä 2012 ja hinku palata tänne on ollut kova. Alicanteen en kerennyt kauheasti tutustua, käväisimme ainoastaan nopeasti keskustassa ja lähdimme kiireellä lentokentälle. Espanja on siis tuttu maa, mutta jonne mieluummin menisin keväällä. (kuva), (kuva), (kuva)

Rooma // Voi kyllä. Colosseum, hyvä ruoka, mahtavat shoppailumahdollisuudet. Paikka, jossa voisin viettää pidemmänkin aikaa. Ei vaan mitään hajua hintatasosta tai siitä, kannattaako tänne lähteä syksyllä. (kuva), (kuva), (kuva), (kuva)

Venetsia // Tämäkin on jotenkin hiukan Pariisi-kategoriassa näissä kaupungeissa, vaikkei niin paljon pariskunta-kaupunki mun mielessä olekaan. Täytyy paneutua tähän kaupunkiin muutenkin hiukan enemmän, ei nimittäin ole sen suurempaa tietoa shoppailumahdollisuuksista ja hyvistä ruokapaikoista 🙂 (kuva), (kuva), (kuva), (kuva), (kuva)

Haluan niin hyvää ruokaa kuin hyviä shoppailumahdollisuuksiakin. Tiedän, että ainakin Lontoo ja Pariisi tarjoaisi näitä molempia. En kaipaa kuumuutta, joten mitkään Turkit tai vastaavat eivät tule kyseeseen. Haluan viettää pikaisen loman jossakin kauniissa, erilaisessa paikassa ja uskon, että nämä kaikki tarjoaisivat hiukan erilaisen lähestymisen tälle saralle. Nyt on teidän vuoronne, minne näillä kategorioilla kannattaa mennä?

Auttakaa!

PS. Tauti alkaa pikku hiljaa parantua, toivottavasti viikonloppuna olisin jo elävien kirjoissa kun olisi yhdet synttärit/tuparit! 🙂

8 kommenttia

 1. drt kirjoitti:

  Näistä vaihtoehdoista suosittelisin suurella lämmöllä tuota Lontoota. Mä niiiiiiin rakastan sitä kaupunkia! Aika paljonhan siellä saa rahaa kulumaan, mutta toisaalta en koe että se olisi kalliimpi kuin esimerkiksi Helsinki. Ihmiset on pääosin aivan ihanan ystävällisiä ja kohteliaita ja pubiruoka on parasta 😀 Ihan älyttömästi nähtävää ja koettavaa vaikka kaheksikin viikoksi.

  Amsterdamiakin voin suositella, harmittaa vähän että sen maine tosissaan on vähän kyseenalainen 😀 oon asunut Hollannissa pitkän pätkän elämästäni ja se on oikein ihana maa, eikä siellä näy lähes millään tavalla NE jutut minkä takia sinne varmaan iso osa turisteista menee. Amsterdamista käsin on myös tosi helppo nähdä muutakin Hollantia, junalla pääsee hirmu helposti ja hintaluokka on ylipäätään ehkä pikkusen halvempi kuin Suomessa.

 2. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Sinne Lontooseen munkin suunnitelmat alkaa pikku hiljaa kallistumaan 🙂 Juu ja Helsingissä on tullut käytä niin monesti ettei se rahan meno enää pelota – arkena eletään säästellen mutta lomalla annetaan mennä. Viikon verran meinasin olla, kahteen ei tällä hetkellä budjetti riitä.

  Ja sinne Amsterdamiinkin kyllä joskus menen, harmi tosissaan että sen maine on hiukan kyseenalainen… Kiitos vinkistä, unohdin ihan kokonaan nuo junat joilla on helppo mennä ympäri Eurooppaa! 🙂 Sen siitä saa kun asuu kaiken sivistyksen ulkopuolella Suomessa 😀

 3. Anonymous kirjoitti:

  Ps. Tää "todista, että et ole robotti"-juttu on niin ärsyttävä. Meni varmaan viisi kertaa väärin 😀 Olisi mukava kommentoida enemmän, mutta se on aina niin haastavaa 🙂

 4. Anonymous kirjoitti:

  Mites Belgian Brugge? 🙂

 5. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  En Belgiaa edes muistanut! Täytyy ottaa selvää, kiitos oikein suuresti vinkistä! 🙂

 6. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Hahhaa, se onkin täytynyt ottaa pois jo pidemmän aikaa. En edes muistanut että se on käytössä 😀 Hyvä kun muistutit!

 7. Susanna Taanila kirjoitti:

  ite oon käynyt keväällä roomassa, suosittelen lämpimästi ja jos ei kuumuutta kaipaa niin uskon että se on yhtä ihana ja kaunis syksylläkin 🙂 muistaakseni siellä on hitusen halvempaa kuin täällä kotosuomessa, mutta on niitä kalliitakin paikkoja, että jos sinnepäin meinaat joskus suunnata niin yritä bongata syrjäsemmät ja ei-niin-turistikohteet, niin raflojen kuin pubienkin suhteen. ostopaikkoja siellä ei oo kauheesti mut sitäkin ihanempia kun ne osuu kohdalle:) ihana kaupunki, niinkuin (kallis) milanokin ♥ pariisi on kuulemma myös kaunis ja upea, ja hintava.

 8. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Rooma oli mullakin pitkään ykkösenä, mutta kun tuo pikkuveikka tuli kuvioihin niin arvaahan sen ettei sitä Roomaan saa millään 😀 Ja isojen kaupunkien hienous on niissä pikkukaduissa ja kuppiloissa, jätän suosiolla isoimmat turistikohteet käymättä ja kiertelen hiukan 🙂 Kiitos vinkeistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *