Hae
Hannamaria

308 – Palanen valmistujaisista

Viime lauantaina, eli n. viikko sitten, juhlittiin  mun pikkuveikan valmistujaisia. Pikkuveikasta tuli virallisesti sähkömies (mikälie) ja nyt alkaa sitten sen tulevaisuuden miettiminen. Palataan hetkeksi kuitenkin vielä tuohon lauantaille kukkien, kakkujen ja valmisteluiden pariin – kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

Vieraina oli niin sukulaisia, pikkuveljeni ystäviä kuin porukoidenkin perhetuttuja. Pippalot olivat kuitenkin sopivan pienet, sillä lauantaina pääsi tulemaan n. 20 vierasta ja loput pari kappaletta kävivät sunnuntaina rääpiäisissä.

Meillä perinteenä on ollut jo pidemmän aikaa juhlissa käyttää jo edesmenneen mummoni ruusukuppeja ja tuollaisia hiukan koristeellisempia lusikoita. Odotan jo sitä aikaa kun perin nämä, oon aika ihastunut kyseiseen sarjaan. Niin ja vielä ihanampi on tuo Iittalan valkoinen maljakko*. Puhdasta rakkautta (ja vähän kateutta kun en itse sellaista omista..)

Voileipäkakut, yksi kala- ja kaksi kinkkuversiota tilattiin paikalliselta leipurilta. Täytekakku tehtiin itse – mamma teki pohjat ja minä täytin niin omena-, kuin aprikoosihillolla sekä suklaamoussella. Päälle kermavaahtoa ja hiukan baby blue-koristeita. Voin muuten rehellisesti sanoa että on paras kakku jota olen koskaan syönyt.

Näiden lisäksi tarjolla oli suolaisesta tonnikala-kinkku-ananas-piirakkaa, makeasta löytyi paria eri kuivakakkua, mokkapaloja sekä niitä iki-ihania Mustikkamarmoroituja juustokakkuja, joita tehtiin äitienpäivänä. Kannattaa muuten tsekata ohje K-ruoan sivuilta, en ole koskaan törmännyt helpompaan kakkuun!

Kun sukulaiset ja vanhempi väki oli turvallisesti saatettu matkoihinsa, alkoi kortinpeluu, hauskanpito ja paljuilu. Yllättäen en paljuilusta halunnut kuvia laittaa, vaikka materiaalia kyllä löytyy.

Niin päivä, kuin ilta oli suhteellisen mukava. Ei sitä turhan monesti saa tätä nykyä laittaa juhlia ja pohtia mitä pistää päälle, saatika sitten manata kun juuri kaupasta ostetuista sukkahousuista löytyy pako… Niin ja sai sitä yksi paljun ympärillä hilluessaan jäätävän palovamman käteensä. Pikkuiset päätyivät vielä kaupungille, meillä vanhuksilla ilta jatkui muualla.

Oliko teillä tänä keväänä valmistujaisia?

Ps. Mitäs mieltä olette hiukan päivitetystä bannerista? Ite tykkään valtavasti!

2 kommenttia

  1. Henna kirjoitti:

    Ihania kuvia! Harmittaa ettei itsellä ole mitään juhlia tiedossa, kun tuntuu että monet blogit ovat nyt pullollaan erilaisia juhlakuvia. Näyttää niin ihanan tunnelmalliselta ja tuo voileipäkakku näyttää niiin hyvältä! 🙂

  2. Hanna Voutilainen kirjoitti:

    Olin suht. onnekas että mulla oli vain nämä – seuraavana viikonloppuna olikin kaverin synttärit, jolloin periaatteessa osaksi oli valmistujaisten rääpiäiset. Eiköhän tämäkin juhlahumu laannu ja tilalle tule kesäpostauksia 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.