Hae
Hannamaria

318 – Ruokajuttuja vko 26

Oon nyt jonkin aikaa, eli noin viikon, kuvannut aika ahkerasti sitä, mitä on päivän mittaan tullut syötyä. Ruokailut on sujuneet melko hyvin, ei ole vielä kertaakaan tullut aivan järjetöntä makeanhimoa tai mitään – olenko siis pääsemässä sokerista irti!? Vaaleaa viljaa on tullut kyllä syötyä vielä suht. paljon etenkin kuluneella viikolla, mutta koitan sitäkin tästä lähtien vähentää.

Tottakai vaaleasta viljasta en ole kuvaa ottanut, mutta sitä on tullut syötyä mm. paahtoleivän muodossa osana lämpöisiä leipiä, johon kuului mm. sinappia, tomaattia, leikkelettä, juustoa, ananasta, tomaattimurskaa ja kaikkea mitä kaapista sattui löytymään. Näitä tuli tällä viikolla syötä pariin otteeseen 2kpl kerrallaan *punastuu*.

Aamupalat mulla on koostuneet aika pitkälti joko annospuuroista tai rahkasta ja mangopiltistä. Pitkään söin vaan tuota rahkaa&mangopilttiä (oikeat marjat kun on vielä Petäjävedellä pakkasessa…), nyt tällä viikolla oon alkanut syödä puuroa aamulla ja oon todennut että se on paljon parempi aamupala – ei ole heti ysin aikaan nälkä! Ennen lounasta, joka on kello 12, syön kyllä lähes aina yhden banaanin. Ennen lounasta menee myöskin vähintään 0.75l vettä, jota mulla on aina työpisteellä pullossa vieressä.

Lounaat ovat melko samantyyppisiä kuin nämä yllä olevat annokset. Oikeanpuoleinen on itse asiassa lounas, vasemmanpuoleisen annoksen söin juuri ennenkö lähdettiin perjantaina festareille ja tiesin että ruoka-aika venyy pidemmälle iltapäivään. Joskus käyn meidän ruokalassa syömässä, jolloin yleensä skippaan perunat/riisit/pastat ja otan ruisleivän proteiinin ja salaatin kera. Ruokajuomana on vettä, maitoa en osaa enää juoda ruoan kanssa.

Välipaloina on banaania, rahkaa&pilttiä, joskus leipää jos tiedän seuraavan isomman ruoka-annoksen venyvän hiukan pidemmälle iltapäivään. Päivälliseksi otan yleensä palan ruisleipää sekä mitä kaapista sattuu löytymään – kanaa&salaattia, kinkkikiusausta, leipää, you name it. Eilen tein lounaaksi täytettyjä paprikoita ja kasasin siihen kylkeen salaatin. Paprikoissa on sisällä kanaa, kesäkurpitsaa, paprikaa, kevätsipulia sekä valkosipulia.

Sain tuossa viime viikolla lisäksi Hyvinvoinnin tavaratalolta* CocoVi:n Superfood starttipaketin sekä parit muut CocoVin: tuotteet tutustuttavakseni, niistä juttua blogissa vähän myöhemmin. Olen noissa superfood-asioissa vielä ihan uuno, joten hyviä reseptivinkkejä otetaan vastaan!

Nyt maukkaat ja kevyet lounasreseptit jakoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.