Hae
Hannamaria

350 – Resepti: Nuudelipannu possulla

Viime viikolla innostuin suuresti aasialaisesta ja kiinalaisesta ruoasta ja halusinkin tehdä jotakin uutta, mutta nopeaa. Bongasin sitten tälläisen Nuudelipannu-ohjeen Yhteishyvän sivuilta, jonka päätin ottaa testiin. Muokkasin ohjetta hiukan miedommaksi jättäen chilimausteseoksen pois, joten tästä tuli mun suuhun sopivasti tulinen.

Ohjeesta riittää n. 4-6 annokseen, riippuen annosten koosta. Itse otin tätä parina päivänä evääksi – tästä määrästä riitti minulle viiteen ateriakertaan. Tämän ohjeen mukaan pannusta tulee maidoton sekä laktoositon.

Tätä reseptiä varten tarvitset:

 • 250g nuudeleita
 • 400g porsaansuikaleita (itselläni oli rypsipossua pakkasessa)
 • n. 200g herkkusieniä (tuoreita tai säilyke)
 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1 punaisen paprikan
 • (vaihtoehtoisesti chilimausteseosta/-tahnaa)
 • Kastikkeeseen: Soijaa ja makeaa chilikastiketta

Lisäksi öljyä, suolaa ja pippuria possun paistamista varten.

Laita nuudelivesi keittymään (itse kiehautan täyden pannullisen vettä vedenkeittimellä ja kypsytän nuudelit erillisessä kupissa kannen alla n. 5min ajan) Paista possut puolivalmiiksi ja heitä pannulle kuutioitu sipuli, paprika sekä herkkusienet. Itselleni otin hiukan alle tuon määrän sieniä, olisi pitänyt ostaa niitä enemmän. Näiden hiukan pehmittyä heitä sekaan valkosipuli (ja mikäli haluat lisää potkua, heitä chilimausteseos/-tahna sekaan).

Huuhtele pehmenneet nuudelit ja heitä osissa pannulla. Paista seosta sen aikaa että nuudelit saavat hiukan väriä pintaan. Tee tässä vaiheessa kastike – 3rkl soijaa ja 0.8dl makeaa chilikastiketta, löytyy mm. Rainbowlta.

Anna komeuden jäähtyä hiukan ja nauti. Tästä nousi heti mun lemppari helppoutensa ja pienen tulisuutensa vuoksi. Olisin hyvin voinut lisätä tänne vielä mm. porkkanaa, enemmän paprikaa, ehkä jopa kesäkurpitsaa. Kevyemmän saa kun jättää nuudelit vähemmälle. Helppoa ja herkkua 🙂

Tykkäättekö te aasialaisesta ruoasta?

2 kommenttia

 1. Jonna H. kirjoitti:

  Herkullisen näköistä! :p Tykkään aasialaisesta ruoasta, mutta syön sitä lopulta aika harvoin.

 2. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Sama juttu – tykkään kanssa hirveästi mutta jotenkin tulee erittäin harvoin syötyä. Ulkona ei melkein ollenkaan, Jyväskylässä kun ei meinaa kunnon paikaa tälläiselle ruoalle olla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *