Hae
Hannamaria

355 – Ween Maan Wiljaa Kala- ja Elomarkkinat Paviljongilla

Menneenä viikonloppuna Jyväskylän Paviljongilla järjestettiin joka syksyiset ProAgrian järjestämät Ween Maan Wiljaa Kala- ja Elomarkkinat jo 22 kerran. Itselleni tämä oli jo kolmas kerta enkä tälläkään kertaa lähtenyt tyhjin käsin, saatika vatsoin. Paikalle oli taas kerääntyneet ne perinteiset ruokakojut, mutta tänä vuonna paikalle oli eksynyt mm. paikallinen Paahtimo Papu!

Kuten sanoin, ei tarvinnut todellakaan tyhjin käsin taaskaan lähteä! Mukaan lähti tällä kertaa ihanan tuju Konjakkisinappi (onneksi tuo mieheke ei syö sinappia joten saan sen kaiken ihan itselle!) ja muutama kappale aivan taivaallisia, yllä näkyviä, rahkamunkkeja. Makuina oli sitruunaa, suklaata, kanelia ja vaikka mitä muuta. Olin myös erittäin lähellä ostaa niin hunajaa, valkosipulinippuja, kotitekoista cheddaria kuin kaikkea muutakin, mutta hillitsin itseni.

Ja tottahan toki, kun kerta kala- ja elomarkkinat ovat, paikalla oli myös toinen toistaan herkullisempia kala-annoksia myyviä kojuja. Itse voitin pelkoni ja maistoin Auralohta (Aura ei kuulu suosikkeihin…) perunoiden, kasvisten sekä valkosipulimajoneesin kera. Sehän oli ihan taivaallista… Päätin myös, että alan tekemään kalaa kotona nykyistä enemmän – en ole tässä uudessa kodissa tehnyt mitään kalaruokaa vielä!

Ween Maan Wiljaa järjestetään taas ensi vuonna, aion kyllä olla paikalla. Harva asia voittaa lohen tuoksua ihanan raikkaana syyspäivänä, joten pidetään tästä perinteestä kiinni. Niin ja kun tapahtuma on maksuton, tulee sinne varmasti joka vuosi lähdettyä.

Kävittekö te herkuttelemassa viikonloppuna?

2 kommenttia

  1. Jonna H. kirjoitti:

    En käynyt, mutta herkuttelin kotona senkin edestä, kun miehellä oli kerrankin vapaa viikonloppu, niin silloin kokkaillaan aina jotain tosi hyvää. 😉

  2. Hanna Voutilainen kirjoitti:

    Oi toi on ihan parasta kun saa rakkaan kanssa kokkailla! Meille on perinteeksi sunnuntai-iltaisin tullut pikkupitsojen teko yhdessä, molemmille kaksi niin jää viikollekin 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.