Hae
Hannamaria

373 – Meidän asunto osa 1.

Tervetuloa meille! Pitkään himmailin tämän postauksen kanssa, sillä en ollut yhtään tyytyväinen meidän asuntoon. Itse asiassa kahden ensimmäisen asumisviikon jälkeen vihasin tätä, mutta nyt kun muutamat esineet ovat löytäneet omat paikkansa voi tämän jo esitellä! Koti koko ajan hioutuu, mutta tältä meillä näyttää tällä hetkellä. Ei kiiltokuvamainen bloggarikoti, vaan hiukan roisimpi ja meidän näköinen asunto.

Tälläinen näkymä meiltä avautuu kun astuu eteisestä sisään. Asuntommehan sijaitsee vanhassa pankin kiinteistössä, joten huonekorteutta on. Ikkunamme on lisäksi aivan suunnattoman iso, siihen ei täysmittaiset valmisverhotkaan riitä pituudeltaan. Nykyiset verhot ovatkin asunnon omistajien (eli meidän vuokranantajien), tähän kun ne on teetetty niin miksi niitä muualle rahaata 🙂

Etualalla miehen aarteet – punainen pormestarintuoli sekä vasemmalla vilahtava vanha armeijan lääkearkku, joka toimii meillä sohvapöytänä. Takana näkyy meikäläisen meikki- /datauspiste, joka on vielä vaiheessa. Siirsin sen tänne ylös vasta parisen viikkoa sitten, ennen tätä meikkasin milloin missäkin pitkin yläkertaa. Tästä kuvasta myös näkyy hyvin miten epätasainen meidän lattia on, joten olen niin iloinen että tähän löydettiin upea matto Kodin 1:stä!

Meidän molempien aarteita on päässyt esille pitkin asuntoa. Coca Cola -taulu on miehen, mutta olen kiintynyt siihen itsekin todella suuresti. Vanha puinen kommuutti on perintökalleus minun puolelta, minulle se kulkeutui äidiltäni joka sen kuljetti sukulaisten luota kotikotiin vuosia sitten. Sen päällä meillä ainut esillä oleva maljakko, eli Kodin 1:n hakittu Anno-merkkinen kuparimaljakko. Sohva on 2nd hand, mutta muistelisin joskus nähneen Sotkassa samanlasia.

Ja lisää miehen aarteita – toisin sanoen meidän mahonkinen (?) TV-taso. Niin ja kaiuttimet, suppari, Pleikkarit ja 8-bittinen Nintendo.  Niin ja tuo taulu, joka peittää kätevästi edellisten omistajien taulun jäljen vaikkei se siihen mitä täydellisimmin istukaan. Itse mieltäisin tähän hiukan vaaleamman tv-tason ja sirommat kajarit, mutta näillä mennään tällä hetkellä 🙂

Tässä on näkymä meidän keittiöön. Tässä asunnossa on jostain syystä käytetty todella paljon tälläistä ’ruman’ sävyistä ruskeaa – mm. olohuoneen lattia ja keittiön työtasot ovat samaa ruskeaa vahaa. Paljoa ei uusi taso esim. Ikeasta maksaisi, mutta vuokra-asuntoon on huono uusia tasoja laitattaa. Kontaktimuovia tms. voisi kokeilla, mutten tiedä mitä tälläinen pinta tykkäisi siitä. Kappana toimivalle Marimekon verholle en aluksi lämmennyt, mutta nyt kun silmä on tottunut istuu se tänne nätisti paremman puutteeessa. Pöydän ja tuolien DIY -prokkisesta voi lukea täältä ja täältä.

Tilaa on keittiössä suht. hyvin, muutama seinäteline olisi kyllä paikallaan. Niin ja jos remppaa tekisi niin ovet lähtisi vaihtoon ja laatat saisivat ainakin uuden maalin. Huomatkaa myös violetti kello, johon ei ole tämän miltei seitsemän kuukauden aikana saatu ostettua pattereita…

Niin ja mitä juuri sanoin siitä ruskeasta… Noh, tyylinsä kullakin. Oikealla näkyy lookki kun katsotaan ulko-ovelta kierreportaisiin. Ollaan moneen kertaan ihmetelty tuota säilytysratkaisua – huonekorkeutta on kuitenkin helposti muutama metri ja tuonne on ainakin minun ihan mahdoton ylttyä. Ompahan seinän täytettä… Eteinen on kuitenkin sopivan kiva ja kompakti, tilaa on meille kahdelle ja meidän kamoille just sopivasti.

Ja tämä on mun lemppari osuus tässä asunnossa – meidän valurautaiset kierreportaat. Ne on niin uniikit, en ole monessakaan muussa paikassa tälläisiä nähnyt. Varsinkaan vuokra-asunnossa! Tästä alas mennessä on meidän makkari, vessa, kodinhoitokoppi, suihku ja vaatesäilytys. Alakerta on tyyliltään taas paljon vaaleampi kuin yläkerta – seinät ovat valkoiset ja laatat vaaleat. Päästän teidän kurkkaamaan tänne seuraavalla kerralla 😉

Tämä ei tosiaan ole mikään korkeakiiltoinen ’bloggarikoti’, vaan meidän näköinen vuokra-asunto. Jos tuli joitain ideoita, joita meillä voisi sinun mielestä toteuttaa tai kokeilla? Kerro ihmeessä, ideoita otetaan innolla vastaan 🙂 Luojan kiitos tänään on jo perjantai, viikonloppua on taas odotettu oikein kunnolla 🙂

Ihanaa perjantaita! 

PS. Tägäsin yhden instakuvani näistä uusista hiuksista tägillä #faceofsyoss_fi ja arvostaisin jos kävisitte tykkäämässä kys. kuvasta joko instassa täällä (@hannamariaw) tai vaihtoehtoisesti kilpailusivulla täällä.

9 kommenttia

 1. Charming Nails kirjoitti:

  Siis todella kaunis koti! Tuo keittiö ❤️ Kyllä näitä tavallisia koteja on kivempi katsella, näihin kun voi samaistua toisinkuin kiiltokuvakoteihin 🙂

 2. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Oi kiitos 🙂 Olen itse ihan samaa mieltä, että näihin 'tavallisiin' koteihin on helpompi samaistua kuin perinteisiin 'bloggarikoteihin'. 🙂

 3. Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti:

  Eihän tuossa kodissa ole mitään vikaa..kaunis! Miellä on uusi rivarikoti ja huonekorkeus on 2.70, eivätkä mitkään valmisverhot riitää pituudeltaan..:)

 4. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Pieniä käytännön asioita itse muuttaisin ja kun maku on mitä on, joutuu kompromisseja tekemään. Hyvä täällä on silti olla 🙂 Ja oon miettinyt että miksi verhokankaat maksaa niin paljon, ompelun voin helposti tehdä itse mutta ne kankaat on niin pirhanan kalliita!

 5. Maija / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi kirjoitti:

  Kierreportaat ovat ihana yksityiskohta! Vaikuttaa sopivasti vähän erilaiselta asunnolta 🙂

 6. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Kiitoksia, kierreportaat on munkin lemppari! 🙂

 7. Jonna H. kirjoitti:

  Siis tää on niin erilainen kuin se edellinen koti!

  Ihan mielettömän mielenkiintoinen pohja ja tietyn ajan henkeä henkiviä yksityiskohtia, jotka tekevät tosta kodikkaan. Mutta tosta tummanruskeasta olet oikeassa, liika on liikaa. Jään jännityksellä odottamaan mitä portaiden "päästä" paljastuu. 😉

 8. Sanna kirjoitti:

  Ihanan erilainen vuokrakoti – on kiva nähdä muitakin kuin niitä "blogikoteja" <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *