Hae
Hannamaria

381 – Isänpäivä

Meillä juhlittiin isänpäivää hiukan ajoissa jo eilen – porukat lähtevät tänään minireissulla Viron puolelle ja tulevat vasta tiistaina pois, joten Isänpäiväkahvit olisi muuten jääneet juomatta (tosin nytkään ei koko kööri ollut paikalla, pikkuveli kun huiteli menemään Oulussa tyttökaverinsa tykö). Meillä isänpäivään aiemmin, kun asuin vielä kotona, aamupalan laitto juhlasankarille, kunnon ruoka ja iltapäiväkahvit, jolloin lahjottiin ja kahviteltiin kunnolla. Näin oli aina isän- sekä äitienpäivinä, nykyään perinteeseen kuuluu ruoka sekä kahvitukset.

Isukkia lahjottiin veljen kanssa Reijo Mäen uusimmalla Vares -sarjan Revontuli-kirjalla ja yllä näkyvällä, aiheeseen sopivalla kortilla. Mamma puolestaan päätti huolehtia ihonhoidosta Acon suihkugeelin ja naamarasvan merkeissä – aion kyllä tivata näistä kommenttia!

Ruoka oli erittttttäin hyvää – perinteinen salaatti, uuniperunoita ja Creme Bonjouria (siinä ihanassa purkissa, ei niitä perinteisiä tuorejuustoja) sekä aivan uskomattoman hyvää lohta. Isukki teki tälle pienen marinadin, jonka kanssa kala lyötiin uutiin ja siitä tuli aivan uskomattoman hyvää – ohje on niin simppeli, että se voisi jopa multakin onnistua 😀 Kalaruoat sai muutenkin hyväksynnän omalta miehekkeeltä, niitä rupean tekemään siis enemmänkin.

Mamma oli jälkkäriksi väsännyt tämän Fazerin ohjeen mukaan suklaisen juustokakun. Maustamaton tuorejuusto oli korvattu sitruunaisella tuorejuustolla ja ai että siitä tuli hyvää. Todettiin myös, että pohjaan voisi käyttää hiukan enemmän keksimurua ja tehdä siitä paksumman, tällöin toki täytyy lisätä voin määrää jotta taikinasta tulee sopivaa. Tätä ei voi kyllä sanoa millään tavalla kalorittomaksi, mutta herkkua se oli! 🙂

Miten teidän Isänpäivät on menneet?

4 kommenttia

 1. Jonna H. kirjoitti:

  Oi mitä herkkuja. Toi suklaakakku, voi slurps. :p

 2. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Sanopa muuta! Menee ehdottomasti must do -listalle! 🙂

 3. Susanna Taanila kirjoitti:

  Kokeilin yks päivä samanlaista kakkureseptiä missä oli appelsiinin makusta tuorejuustoa – toimi tosi hyvin! 🙂

 4. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Oi sekin voisi olla tosi hyvä! Testiin menee 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *