Hae
Hannamaria

387 – Huoneestapakoa Mysteeri Experiencessä!

Viime viikolla käytiin Jyväskyläläisten bloggaajien kesken testaamassa Mysteerin huoneestapakopeliä Savelassa! Minulle ja kolmelle muulle bloggaajalle tarjottiin JKL-BLOGIEN ja Adtractionin kautta mahdollisuus päästä testaamaan Greatdaysin sponssaamaan huoneestapakopeliä, jonka perusidea on erittäinkin yksinkertainen – ratkaise mysteeri ja pääse pois huoneesta tunnin aikana, muuten mysteeri ei selviä!

Me testattiin Siirin huonetta, jossa olikin tosi kiva tarina: ”Siirin kuluva viikko uudessa opiskelijakämpässä on hänen elämänsä pelottavin. Oudot äänet ovat vaivanneet unta joka yö ja hänen tavaransa ovat vaihtaneet hämärästi paikkoja. Tänään kotiin palatessa Siiri sai huomata, että vaatekaappi ja kirjoituspöytä oli lukittu. Kaiken lisäksi Siirin päiväkirja oli hävinnyt ja undulaatista on jäljellä enää sulkia häkin pohjalla.”

Siirin huone on tarkoitettu 2-5 pelaajalle ja meitä oli alun perin tarkoitus olla tuo maksimimäärä eli viisi, mutta yksi osallistuja joutui ikävä kyllä perumaan tulonsa. Hyvin pärjättiin neljästäänkin – oltiin itse asiassa kaikki hiukan yllättyneitä siitä, miten hyvin tiimityö pelasi vaikka osan kanssa nähtiin ensimmäistä kertaa ja osan kanssa ollaan aiemmin vaihdettu vain muutama sana!

Ennen pelin alkua käytiin suht tarkkaan lävitse erilaiset lukot ja näitä pääsikin kokeilemaan jos halusi. Myös yleiset ohjeet, kuten mihin ei tarvitse koskea ja mikä ei ole sallittua, käytiin lävitse. Itse pelin aikana saatiin pieniä vinkkejä ja jos näytti että pelissä ei meinaa päästä eteenpäin, saatiin pieni vihje miten jatkaa matkaa ja yleensä nämä auttoikin todella paljon! Hirveästi apua ei tarvittu, ainoastaan jotta viimeinen pulma ratkesi piti oikeasti antaa useampi vihje.

Olin itse käynyt jo reilu vuosi sitten kyseisen huoneen jo kertaalleen selvittämässä, mutta aika hyvin sitä kaiken unohti. Harmi vain, että muistin kaikista ratkaisevimman kohdan koko huoneesta, mutta se miten siihen päästiin ja miten siitä jatkaa tuli ihan uutena eikä näistä ollut mitään muistikuvaa.

Palaute on ainoastaan positiivista – tarina oli hyvä ja se meni järkevästi eteenpäin. Ei tarvinnut tietää nippelitietoa aiheista ja pelkkä looginen ajattelukyky sekä MacGyver-taidot oli tarpeen. Huone sopii siis todella hyvin ensikertalaisille. Olen yhdessä toisessakin Jyväskylän alueen huoneessa käynyt ja tämä oli ehdottomasti paljon parempi! Tällä hetkellä Mysteeri Experiencensellä on tässä Jyväskylässä toinenkin huone, Kompassi nimeltään, joka sopii 3-6 hengelle ja ’mittelö’ on suunniteltu 4-12 hengelle.

Aikoja on arki-iltoina lähinnä iltapäivisin / iltaisin, viikonloppuisin sitten pitkin päivää. Mikäli aikoo vielä tälle vuodelle ajan saada, kannattaa toimia nopeasti sillä huoneestapakopelit ovat erittäin suosittuja tällä hetkellä! Mysteeri Experience toimii lisäksi tällä hetkellä Kuopiossa, mutta keväällä heillä aukeaa piste lisäksi Tampereelle! Paikalle kannattaa mennä ajoissa, n. 15 min ennen, jotta säännöt kerkeää käydä kunnolla lävitse.

Suuri kiitos Hanna, Ave sekä Kia seurasta ja pulmanratkomisseurasta, ilta oli mitä mahtavin! Kuten jo tokaisin niin tiimityö sujui melkein moitteettomasti, jokainen osasi katsoa mitä toinen tekee ja joko mennä auttamaan, tai keskittyä muiden osioiden ratkomiseen sekä tutkimiseen.

Jotta kaikki hauska ei päättyisi ainoastaan tähän, Greatdays halusi tarjota meidän lukijoillel -15% alekoodin jokaisesta heidän kauttaan tämän vuoden puolella varatusta elämyksestä! Koodilla jklblogit15 saatte siis tuon mahtavan 15 pinnaa pois, suosittelen todellakin käyttämään – Jyväskylän alueelta löytyy muitakin kivoja elämyksiä kuin vain näitä huoneestapakopelejä.

Oletteko testanneet huoneestapakopelejä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *