Hae
Hannamaria

401 – Jouluaatto

Jouluaatto meni suht rauhallisissa merkeissä. Heräiltiin miehekkeen kanssa rauhassa täällä kotona syöden aamupalaa katsellen elokuvaa. Availtiin toistemme lahjat ja kaveri pyörähti kahvilla, joten oli melko rento aamu. Aamun jälkeen molemmat lähdettiin joulunviettoon eri paikkoihin, mieheke veljensä luo ja minä Petäjävedelle. Aatosta tuli todella ihana, melko rauhallinen ja ’täyttävä’ 😀

Kuten näkyi, niin ruokaa oli. Unohdin ihan kokonaan kuvata karjalanpaistin sekä laatikot, niin ja koko joulupöydän. Nälkäisenä sitä keskittyy ensin ruokaan ja sitten kuvaamiseen 😀 Silti oli ihanan jouluisesti Petäjäveden kotikoti taas laitettu lautasliinoja myöden.

Vein itse Konjakkisinappia ja -pipareita mennessäni, meillä ne eivät kaikki tule syödyksi kaksistaan kuitenkaan. Tosin ruokaa tuli enemmän takaisin kuin mitä vein; löytyy nyt täältäkin perunalaatikkoa, rosollia ja kinkkua parille päivää!

Lahjoja oli aikamoinen kasa kuusen alla ja mitä kuuntelin, oli kaikki tyytyväisiä. Miehekkeen kanssahan me tosiaan vaihdettiin lahjat jo aikaisemmin, joten ne ei ole tässä kasassa. Porukat saivat lahjakortin Harmooniin sekä hajuvesiä ja neuleita, pikkuveikka rahaa uuteen puhelimeen, pappa haluamiaan äänikirjoja, mieheke partajuttuja sekä Björn Borgia ja minä ihan liikaa kaikkea. Taisin tänä vuolla olla jotenkin extrakiltti, lahjat oli ajatuksella hankittuja ja kaikki ihania.

Päivän rutiiniin kuului tottakai joulukahvit lahjojen avaamisen jälkeen, joulutorttumestari oikein elementissään vakava ilme naamalla. Korvissa näkyy muuten vuoden paras lahja, jonka mies oli ostanut – mätsäävät roikkuvat korvikset viime vuonna saamaani Lumoava Hertta-sarjan kaulakoruun. Sydän 🙂 Niin ja paidan ostin varta vasten jouluaattoa varten, siitä oli melkein puoli vuotta kun olin vaatteita ostanut niin päätin että sen verran saa panostaa kun mitään punaista ei kaapista löytynyt 😀

Vasemmalla jaloissa miehekkeeltä saadut ihanat jouluhousut, jotka jalassa nytkin kirjoittelen tätä postausta. Sopi aika kivasti yhteen etenkin tuon paidan kanssa. Ja kun kotona ei ollut kuusta, oli kiva kun kotikotona oli. Mun sotasuunnitelma on hommata nyt alesta joitakin kivoja joulukoristeita ensi vuotta varten, lähinnä jos jotakin superkivaa kävelee vastaan.

Jäin jouluna maalle yöksi ja tulin eilen iltapäivästä kotiin. Mieheke täällä jo odottelikin ja hetken maattuamme, alettiin leikkimään mun uudella lelulla – Falcon Eye -salamavalolla. Siihen täytyy vielä hommata jalka, jos jollakin on vinkkiä mistä saa parhaat niin otan ne innolla vastaan. Leikkien tuloksia myöhemmin blogissa joko miehen tai minun selostamina. Toivotaan että saadaan tuo mies ääneen 😉


Miten teidän aatot meni?

6 kommenttia

 1. Sanssu kirjoitti:

  Ihanalta kuulostaa <3 me aloitettiin jouluaatto mun isän luona joulupuurolla. Jouluruoka syötiin äidin suvun kanssa ja siellä jaettiin heiltä saamat lahjat. Illaksi tultiin isän luokse jakamaan loput lahjat ja pelailemaan lautapelejä. Oon ollu kiltti, sillä sain lahjaksi kaiken tarpeellisen toivomani 🙂

 2. Ta Ra kirjoitti:

  Hienolta näytti teidän joulu.
  Minulta meinasi kans ihan unohtuia valokuvaaminen jouluaaton ja päivän hälinöissä. Me ollaan jo vuosia oltu kotona ja meille on tullut vanhmepani, appivanehmpani ja siskoni miehensä kanssa. meillä, kun kaksi lasta niin ei viitsi lähteä raahamaan lahjoja jokapuolelle edestakaisin.

  Tänävuonna aattona meillä oli isäni, siskoni ja hänen miehensä plus appivanhempani. Joulupäivänä meitä olikin sitten kaiken kaikkiaan 15 henkeä joista 12 meitä oli kaiken kaikkiaan yötä meillä. Pidettiin miehen sisarten ja heidän perheidensä kanssa ns. nyytti kesti tyylinen joulupäivä. Huh.. nyt on ihan poikki tästä touhusta ja menosta.

  Kivaa loppuvuotta sinne teille. Kivat lahjat sait. 🙂

 3. hellin kirjoitti:

  Mukava lukea muiden aatoista!

  Me lähdettiin vasta aattoaamuna anoppilaan, aamupäivästä syötiin riisipuuro ja lähdettiin sen jälkeen anopin kanssa pitkälle kävelylle. Saunottiin, syötiin ja availtiin lahjat kaikessa rauhassa, illalla vielä kälyn luo kahville. Siellä sitten oli valitettavasti vatsatautia, niin anoppi jäi yöksi hoitamaan lapsia. Toivottavasti ei tarttunut.. Mutta onneksi oli "vaan" vatsatautia, kun osattiin siinä pelätä kälyn sairaudesta johtuen pahempaakin.

  Ihana jouluaatto oli kaikesta huolimatta. Kävely oli niin ihana, ruoka samoin ja lahjat huolella valittuja :).

 4. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Ihanalta kuulostaa teilläkin! 🙂 Parasta on kun paketista paljastuu juuri niitä juttuja, mitä tarvitsee 🙂

 5. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Huh, kuulostaa todella hurjalta määrältä sakkia! Nyyttikestit on todella hyvä idea aina, varsinkin noin isolla porukalla. Kivaa loppuvuotta!

 6. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Sairaudet on kyllä etenkin jouluaikaan hiukan harmillisia. Toivottavasti ei vatsatauti tarttunut 🙂 Mahtavaa että aatto oli sielläkin ihana!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.