Hae
Hannamaria

413 – Helpot pulled pork -veneet

Viime viikolla tehtiin tälläisiä superhelppoja pulled pork-veneitä, kun piti nyhtöpossulle keksiä jotakin lisuketta. Ensin oli tarkoitus tehdä pelkkä salaatti ja valkosipuliperunoita possun kanssa, mutta paremman idean iskettyä vaihdettiin siihen. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kokeiltiin nyhtöpossua kotona, kotikotona ja rafloissa sitä on tullut maistettua 🙂 Mutta mennäänpä ohjeeseen;

Helpot pulled pork -veneet

 • Reilun kokoinen kasslerpaisti, meillä oli n. 1kg
 • BBQ-kastiketta
 • Salaattia
 • Kurkkua
 • Tomaattia
 • Paprikaa
 • Tilli-sitruuna Creme Bonjour -kastiketta 

Ainut aikaavievä osuus näiden veneiden kohdalla on lihan paisto. Kasslerpaistia täytyy nimittäin pitää uunissa noin nelisen tuntia. Liha otetaan pakkausestaan, kääritään voi-/leivinpaperiin tiukasti, jonka jälkeen se pakataan tiiviisti folioon. Paketti laitetaan vuokaan ja vuoan pohjalle laitetaan noin puolesta sentistä senttiin vettä. Tämä vesimäärä täytyy pitää vuoan pohjalla koko paistoajan, joten sitä täytyy käydä silloin tällöin kurkkimassa.

Salaatti, tomaatti, kurkku ja paprika pilkotaan palasiksi. Tämän kuvan ottohetken jälkeen laitoin tomaatit vielä puoliksi, veneet oli helpompi täyttää kun eri osaset olivat pieniä. Kasviksiahan voi lisätä ja vaihdella oman mielen mukaan, esim. fetajuusto olisi käynyt tähän mainiosti.

Possun oltua tarpeeksi kauan uunissa, on se helposti nyhdettävissä. Veitsi toiseen käteen ja haarukka toiseen ja ei kun nyhtämään. Me otettiin possua hiukan erilliseen kulhoon ja sekoitettiin se BBQ-kastikkeeseen ennen veneisiin laittoa, näin kastike levittyy tasaisemmin.

Veneen pohjalle tulee salaatit ja muut kasvikset, sitten possu ja päälle bonjour. Tämän voi joko jättää välistä tai korvata jollain muulla. Näistä tulee melko täyttäviä näin, joten kannattaa tehdä vain pari kerrallaan 😀

Nyhtöpossuahan voi syödä vaikka minkä kanssa. Kuten sanoin, meillä olisi toisena vaihtoehtona olleet valkosipuliperunat, mutta myös uuniperunat käy oikein hyvin. Tai pelkkä salaatti, itse tein yhtenä päivänä evääksi nyhtöpossusalaatin – tuli pirun maukasta.

Oletteko te kokeilleet pulled pork -reseptejä?

6 kommenttia

 1. Charming Nails kirjoitti:

  Näyttää kyllä todella herkulliselta, tätähän voisi kokeilla. Kiitos kun jaoit reseptin 🙂

 2. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Kokeile ihmeessä! Ja testaa muitakin reseptejä, nyhtöpossu sopii melkein kaikkeen! 🙂

 3. Marina kirjoitti:

  Tarviipas joskus kokeilla veneiden kanssa. Itse ollaan tehty hamppareita 🙂

 4. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Hampparitkin on todella hyvä idea!! Menee testiin!

 5. suvi kirjoitti:

  Tulipas vesi kielelle! Ite oon joskus koittanu kans hamppareihin ja niihin ainaki sopi tosi hyvin 🙂 pitääpäs kokeilla joskus tätäki 🙂 ja ihana blogi sulla!

  http://5ursur.blogspot.fi/?m=1

 6. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Kokeile ihmeessä! Ja et tiedä miten tuo kohtieliaisuus pelasti mun päivän, oli just mitä tarvitsin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *