Hae
Hannamaria

426 – Ensimmäinen kokonainen 5:2 -dieettiviikko

Viime viikko oli ensimmäinen kokonainen 5:2-dieettiviikko, jonka toteutin Nutrilett-tuotteilla. En voi sanoa sen olleen helppo selkätilanteeni takia, josta kerron ihan erikseen tarkemmin. Pääpointti kuitenkin on, että kävelyä ja jumppaliikkeitä kummempaa liikuntaa en ole voinut kahteen viikkoon tehdä ja tällä hetkellä toipumisaikaa on vielä n 4-5 viikkoa jäljellä… Pitkiä kävelylenkkejä ei vielä selkä salli tehdä, mutta päivän aikana on pakko kävellä ja verrytellä ja liikkua muuten – portaita ja sen sellaista ympäri työpaikkaa, koulua ja asuntoa.

Aiheena kuitenkin oli kahden päiväkirjamerkinnän julkaiseminen. Jotta tämä postaus ei veny äärettömyyksiin, mennään aiheeseen;

Viikon 1. päivä – Maanantai 15.2.
Takana suht. rauhallisesti ja heräilemättä nukuttu yö. Edellisnä päivänä tehtiin kotitekoista pizzaa ja nappailtiin pari suklaalevyriviä (ei koko levyä!) Ystävänpäivän kunniaksi. Päivä vietettiin pitkälti lattialla / sohvalla maaten kauppareissua ja kokkailua lukuunottamatta selkäkipujen takia. Tänä maanantaina oli lääkärikäynti keskustassa, joten siinä tuli kävelyä ja kulutusta jonkin verran.

8:30 Breakfast pirtelö ja kahvi, 203 kcal
12:00 Kanakeittolounas ja kahvi, 122 kcal
14:45 Teekuppi
16:30 Suklaapirtelö (skippasin toisen keiton), 112 kcal
19:45 Mansikkapirtelö, 110 kcal
Kaloreita yht. 557
Vettä 2,4l

Olo ei ollut tänä päivänä erityisen huono. Selkäkivun takia hutera ja heikko, mutta ok. Nälkä vaivasi ainoastaan juuri ennen iltapalapirtelöä, jonka jälkeen ei ollenkaan ennen seuraavaa aamua ja aamuapalaa (rahkaa ja marjoja). Kalorit menivät hiukan yli, mikä on kyllä pieni ihme – söin kuitenkin todella tarkasti pitkin päivää.

Viikon 2. päivä – Torstai 18.2.
Takana huonosti nukuttu yö, paljon pyörimistä ja pätkittäistä unta kipeiden lonkkien ja selän takia. Kipulääkkeet eivät auttaneet nukkumista, nukahtamisessa auttoi lihasrelaxantti.

8:30 Breakfast -pirtelö ja kahvi, 203 kcal
12:10 Kasviskeitto ja kahvi, 121 kcal
15:30 Mansikkapirtelö, 110 kcal
17:40 Mansikkapirtelö, 110 kcal
18:50 Yksi porkkana, pieni 60kcal
19:30 Suklaapirtelö, 112 kcal
Kaloreita yht. 716 kcal
Vettä 2l

Olo ei päivän päätteeksi ollut hyvä, vaikka kalorit menivätkin yli sen suositellun 500 kcal. Töistä tulin kotiin väsyneenä ja selkäkivuissa, join pirtelön ja painuin sohvalle katsomaan televisiota. Blogia olisi pitänyt päivittää, mutta puhti ei riittänyt. Odottelin koko illan iltapalapirtelön juomista ja vettä hörpin pitkin iltaa jotta ei maha kurnisi koko aikaa. Opin tästä päivästä, että iltapäivälläkin pitää syödä keitto. Vaikka silloin ei siltä tunnu, tekee se elämästä paljon helpompaa loppupeleissä ja helpottaa iltaa.

Nämä olivat paastopäivät kaksi ja kolme. Selkäkipujen, siitä johtuvan väsymyksen sekä kehon paastoon tottumattomuuteen melko hankalia. Kumpanakaan päivänä ei yllättävää kyllä tehnyt herkkuja mieli, vaikka pieni nälkä välillä kurnikin. Ja herkkuja oli tosiaan tarjolla – ehkä sillä säännöllisesti syömisellä jotakin vaikutusta oli.

Täytyy ottaa Sanniin yhteys ja kysyä teenkö jotakin väärin ja miten näitä voisi rukata, jotta kalorimäärät pysyisi kurissa tuolla 500 kieppeillä. 5:2 -dieetin ohjeissa käsketään kalorit pitää alle 500 kcal per päivä, mutta Nutrilettin VLCD-ruokavaliossa käsketään naisten syödä 5 annospussia päivässä, joka vie kalorit pakosti yli tuon 500kcal. Täytyykin varmistaa kumpi on tehokkaampi tapa – vähentää pussien määrää per päivä vai syödä tuo 5 pussia mikä on tarkoitettu vai etsitäänkö ratkaisu näiden väliltä.

Painoa on tippunut liikkumattomuudestä, synttärikahveista ja paastopäivinä runsaasta kahvin- /teenjuonnista huolimatta reilu viikon aikana 700g ja vaaka näytti tiistai-aamuna 23.2. lukemaa 94.1kg. Vielä kun saadaan päivärytmi selville ja pääsen tästä edes niille kävelylenkeille niin johan alkaa tippua urakalla! 😀

Onko teillä projektia menossa tällä hetkellä?

Nutrilett -tuotteet saatu blogiyhteistyönä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *