Hae
Hannamaria

440 – RESEPTI: Maukas kana-nuudelikeitto

Bongasin jokin aika sitten todella herkulliselta vaikuttavan kanakeitto-ohjeen ihanan Mariannen STAY FRESH -blogista ja ajattelin jakaa siitä oman versioni teille! Pääosin kaikki keiton elementit ovat samat kuin alkuperäisessä, mutta mausteilla ja pienillä twisteillä tein siitä omanlaisen.

 

 

Maukas kana-nuudelikeitto:

 • 2 pakettia mielellään kananmakuista nuudelia (tai 2 nuudeli’nippua’ mikäli ostat isomman paketin kerralla)
 • n. 400g kanan suikaleita (maustamattomat ovat parhaita, mutta hunajamarinoitu käy myös)
 • n. 2dl kookosmaitoa (tai -kermaa)
 • paprikaa
 • sokeriherneitä
 • porkkanaa
 • valkosipulia
 • vaihtoehtoisesti tuoretta chiliä (tai kuten minä, Rainbown makeaa chilikastiketta
 • Mausteiksi suolaa, currya, pippuria, 1/2 kanaliemikuutio sekä vaihtoehtoisesti 1rkl soijakastiketta

 

Aloita laittamalla kattilaan n. 2/3 vettä ja lämmittämällä se kiehumispisteeseen. Kun vesi kiehuu, lisää siihen suola, puolikas kanaliemikuutio, nuudelit, porkkanat, valkosipuli sekä paprika.

 

 

Paista kanat pannulla ja mausta ne suolalla sekä pippurilla esimerkiksi valkosipuliöljyssä. Voit loppuvaiheessa heittää sekaan sokeriherneet jotta ne pehmentyvät ja saavat hiukan makua. Itse lisäsin juuri loppuvaiheessa ennen kanojen lisäämistä kattilaan näihin hiukan makeaa chilikastiketta tuomaan juuri sopivasti potkua (tuore chili kun ei meidän taloudessa ole hitti).

 

 

Lisää loppuvaiheessa kookosmaito. Itse tykkään käyttää tätä hiukan kermaisempaa vaihtoehtoa, jotta keitosta ei tule aivan niin vetistä. Lisää kookosmaidon yhteydessä curry ja maista keittoa – mikäli se tarvitsee vielä hiukan maustetta, lisää oman mielen mukaan. Tässä vaiheessa yhden kerran tehdessä kokeilin lisätä yhden ruokalusikan soijakastiketta ja se sopi tähän ihan hyvin 🙂

Ja tadaa, se on siinä! Marianne lisäksi neuvoi laiskuuden iskiessä ottamaan herne-maissi-paprika -pakastepussin sekä Mama-nuudeleiden mukana tulevat maustepussit käyttöön ja voin jakaa saman vinkin – itse tosin en ole näihin vielä turvautunut kun on hyvin ollut aikaa kokkailla.

Olen tehnyt tätä nyt useamman kerran ja tykännyt. Keitto itse asiassa paranee päivä päivältä, sillä itse liemestä tulee maukkaampi ja mehukkaampi kerta kerralta. Mulla on itse asiassa tätä lounaseväänä tänään!

Ps. Vielä on 8.4.2016 asti aikaa linkittää oma tai suosikkibloginsa!

Onko teillä hyviä kanakeittoreseptejä?

4 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Curry tarvitsee kuumentamisen päästäkseen oikeuksiin. Suosittelen hetken kuumentamaan sitä käyttämässäsi öljyssä, ennen broiskusuikaleiden lisäämistä.

 2. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Hyvä vinkki, pistetään korvan taakse 🙂

 3. Jonna H. kirjoitti:

  Kuulostaa herkulta. 🙂

 4. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Ja on myös 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.