Hae
Hannamaria

432 – Puhelin palasina

Sunnuntai-ilta päätti erittäin paskan viikon erittäin ilkikurisella ja todella huumorittomalla tavalla – alakerran laattalattia päätti lähettää uljaan Nokia Lumia 1020 puhelinten taivaaseen. Tämä oli viimeisiä joita tässä mallissa ja värissä enää tehtiin, joten hyvästit on haikeat kun ei tätä ole järkeä korjatakaan.

Näyttö oli jo pitkään haljennut, mutta ei haitannut puhelimen toimivuutta ollenkaan. Meillä olisi yhteiselo jatkunut vaikka miten pitkään, mutta tällä kertaa se loppui noin kahden vuoden tienoilla. Asiat joita jään kaipaamaan todella paljon ovat Whatsapp -keskustelut, joita en tajunnut varmuuskopioida sekä niiden myötä menettämäni kuvat, kuten myös tuo upea 41 megapikselin kamera. Olihan se nyt ihan omaa luokkaansa.

Tätä ei ole järkeä korjauttaa, sillä mikäli vika ulottuu vain LCD-näyttöön (johon sen itse rajasin, se kun vielä hengitti hetken tippumisen jälkeen), maksaisi se lähemmäs 200€ jonka hinnalla saa jo upouuden puhelimen. Toisaalta tekisi kyllä mieli, on tuo luuri sen verran rakas ja niin monet iskut kestänyt. Ja viimeisiä Nokioita!

Hetken surffailtuani päädyin kuitenkin rajaamaan vaihtoehdot seuraaviin; Huawei P8 Lite (n. 199€), Huawei Honor 7 (n. 369€) sekä iPhone 6 (alkaen 649€). 

En niinkään ala jaaritella prosessoreista sun muusta, sillä ne ei näissä hirveämmin eroa ja ovat joka tapauksessa paremmat kuin mitä Noksussa oli koskaan. Lähinnä mua kiinnostaa kamera, akunkesto ja muuten käytettävyys – sovelluksiakin kun on saataville melko sama määrä (ainakin niitä joita itse käytän).

Näytöt on suht saman kokoiset Huaweissa, iPhonessa aavistuksen pienempi ja resotkin on suht. hyvät kaikissa. Etukamera on Huaweissa ehdoton voittaja, 8mp ja 5mp ja iPhonessa vain 1.8mp, Honorissa lisäksi oma salama etukameralle. Pääkamera on iPhonessa 8mp, Honorissa 20mp ja P8:ssa 13mp. Olen lisäksi lukenut P8 olevan hyvä pimeällä kuvaukseen. Molemmat kamerat tukevat vähintään 720p:n videota, iPhone vie voiton sillä siinä on lisäksi Full HD ja saa jonkinlaisen hidastetun videon myös luotua (en pidä sitä kuitenkaan itselleni tärkeänä ominaisuutena).

Sisäistä muistia on kaikissa 16Gt, iPhoneen valittavissa 64Gt joka edelleen nostaa hintaa. Siihen ei kuitenkaan saa muistikorttia, jonka taas Huaweihin saa. Ramia taas on Honorissa eniten (3Gt), P8 tulee toisena (2Gt) ja iPhone viimeisenä (1Gt). Honorissa on lisäksi sivussa kustomoitava nappi sekä sormenjälkitunnistus, kuten muistaakseni iPhonessakin (ainakin jonkinasteinen). Näppituntumasta en osaa vielä sanoa, täytyy käydä jokaista hivelemässä.

Näissäpä sitä onkin pohtimista. Hinnan puolesta melkein taivun tuonne P8:n puolelle, sillä siinä kohtaa hyvät kameraominaisuudet sekä kuvista ja videoista päätellen hyvä, melko vahva runko ja muutenkin erittäin hyvät peruspuhelimen ominaisuudet.  Rahaa kun ei ole kuitenkaan hirveästi ylimääräistä, tuntuisi se suht. luontevalta vaihtoehdolta. Täytyy kuitenkin käydä ihan liikkeessä asti hypistelemässä ja tutkimassa muitakin malleja, tähän asti olen jättänyt mm. Samsungit omaan arvoonsa. Myöskin Jolla kiinnostaisi, mutta mietin onko se hiukan hintava laatuunsa nähden tässä tilanteessa ja verrattuna näihin.

Mitä te suosittelisitte?

25 kommenttia

 1. Sofia / Kaksinaamainen.com kirjoitti:

  Itse vannon ompun nimeen lähinnä saumattoman datansiirron ja pilvipalveluidensa vuoksi, mutta ostimme muutama kuukausi sitten äidille tuon P8 Liten ja pakko myöntää, että mä olen hämmästynyt siitä kuinka hyvä luuri on hintaansa nähden! Molemmat kamerat vaikuttavat ottavan hyvää kuvaa ja ainakin etukamera toimii hämärässä paremmin kuin ipponessa. Ainoa valituksenaihe äidillä on ollut juurikin tuo akun kesto, mutta se taitaa olla sellainen yleinen paha lähes jokaisessa puhelimessa. Sanoisin kuitenkin puhelimen olevan hintalaatusuhteeltaan erinomainen 🙂 Onnea valintaan, toivottavasti sopiva löytyy! 🙂

 2. Charming Nails kirjoitti:

  Mulla on iPhone 6s plus. Kamera on melkeinpä parempi kuin Olympus järkkärini. Akku kestää pari päivää, aika paljon olen netissä, FB:ssä ja Instassa. Kuuntelen myös joskus musiikkia. Olen ollut tosi tyytyväinen. On lentänyt monta kertaa laattalattialle mutta ei ole mennyt rikki. Ei ole temppuillut tai tökkinyt. Minä halusin hienon kultaisen puhelimen josta tykkäisin monta vuotta. Siksi omppu <3

 3. Anonymous kirjoitti:

  Suosittelen ottamaan mukaan vertailuun jonkun Sony Xperian mallin. Akun kesto ihan omaa luokkaansa ja kamera oikein hyvä. Itselläni ollut työpuhelimena Z3 compact noin puolitoista vuotta ja edelleen kestää akku sen kaks päivää normaalikäytöllä. Uutena kesti sen kolme tai neljäkin päivää helposti.

 4. Anonymous kirjoitti:

  Honor 7 on ollut tosi hyvä. Itsekin vaihdoin siihen hajonneen Nokia Lumian syksyllä. Akku on jees ja eipä ole kyllä valittamista! Ei ole tilttaillutkaan kertaakaan ja pienet pudotuksetkin kestänyt 😀 sormenjälkitunnistin toimii, ihanaa kun ei tarvi näpytellä aina koodia. En vaihtais 🙂

 5. Kia Karin kirjoitti:

  Täältä peukku Huaweille! Itselläni Honor 7 ja mieletön puhelin! Kokemusta löytyy iPhonesta, Samsungista, Sonysta ja tuosta Huaweista. Huawein kamera todella hyvä ja tosiaan muistikortilla saa lisää tilaa. Pilvipalveluihin saa toki automaattisesti synkkaamaan Androidillakin ja tiedot pysyvät automaattisesti tallessa kyllä puhelintakin vaihtaessa, joten siitä en antaisi erityismainintaa Iipparille. Myöskin puhelimen vaihtaminen pois iPhonesta on tehty niin hankalaksi, että siinä sitten ollaan naimisissa ko puhelimen kanssa. Toki hyvä, jos vannoo Applen nimeen, niin siinä on kaikki laitteet helposti synkassa.

  Tuolla ylempänä kommenteissa mainittu "saumaton datansiirto" on itselleni vieras termi, mutta paljonhan se on yhteyksistä kiinni ja laitteen puolesta omasta kokemuksesta juuri iPhonella tuntuu olevan eniten ongelmaa esimerkiksi verkkojen hukkaamisen kanssa. Toki tuuristahan se on kiinni, sattuuko omalle kohdalle ongelmia 🙂

  Mutta etenkin hinta-laatusuhteen puolesta kääntyisin Huawein puoleen!

 6. Tiia / Littlebigthings kirjoitti:

  Täältä ääni Sonylle! Mulla Sonyn Xperia Z3 compact. Eka puhelin mulla jossa ei oo ollu mitään vikaa tai valittamista 🙂

 7. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Omppu on kyllä kätevä jos tekee duuniakin Applen kamoilla. Itelläni kun on winukkaa kaikki muut ei se oikein siihen istu. Ja akunkesto taitaa olla tosiaan se yleinen paha, muistaakseni Honorissa kehuttiin ehkä hiukan parempi olevan.

 8. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Se 6s plus (tai ylipäätää koko 6s -sarjan) rupee olemaan mulle jo melko hintavaa. Kuulostaa kyllä hyvälle noin muute 🙂

 9. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Hienoa kuulla! Täytyy kokeilla sitäkin kun pääsee liikkeessä käymään!

 10. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Hieno juttu! Tuo sorminjälkitunnistin on mun mielestä hiukan turha, mutta se voi olla että siihen tottuu ja kiintyy jos sellaisen puhelimen valitsee, jossa kys. toiminto on! 😀

 11. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Niinpä, jos kerran hommaa iPhonen niin siinä on melko lailla kiinni aina – ellei jaksa sovellusten sun muiden kanssa joogailla. Huawei se taitaa olla aika kovilla tässä kilpailussa, täytyy vaan päättää vielä malli!

 12. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Pitänee testata kun kauppaan menee näitä tutkimaan!

 13. Anonymous kirjoitti:

  Joo, onhan se tavallaan turha, ilmankin pärjää. Mutta nopeuttaa käyttöä kun se kerran on olemassa 😀

 14. Jonna H. kirjoitti:

  Mä olen henkeen ja vereen Apple-ihminen, mutta jos haluaisin päästä tosi halvalla kokeilisin varmaan Huaweita, siitä on ollut paljon kehuja, jos laittaisin vähän enemmän rahaa niin Sony.

 15. Heidi kirjoitti:

  Mulla on tuo iPhone 6S ja oon hyvinhyvin tyytyväinen tähän! ♥ 🙂

 16. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Se s-sarja on mun hintaluokkaan ikävä kyllä jo ihan liikaa, normaali kutonenkin on jo aivan ylärajoilla. 🙂

 17. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Samoilla linjoilla siis kuten moni muukin!

 18. Anonymous kirjoitti:

  Täällä yks iPhone 6 puhelimesta Honor 7 vaihtanut. Ensin ajattelin ettei Honorin kanssa "elämisestä" tule yhtään mitään kun on ihan eri käyttöjärjestelmä kun iPhonessa. No nyt muutaman kuukauden puheinta käyttäneenä täytyy sanoa, että niin kauan kun iPhone on ominaisuuksiin nähden ylihintanen niin en aio niiden puhelinta enää ostaa. Honorissa iPhoneen verrattuna mm. huomattavasti parempi kamera ja akunkesto. Plussaahan on tietty suurempi näyttö ja etukameran salama 🙂 Just yks päivä kaivoin iPhonen kaapista vanhojen kuvien takia ja nyt täytyy kyllä sanoa, että sillä otetuissa kuvissa on ihan pirun huono laatu 😀 Kyllä pari miinusta löytyy Honoristakin, suojakuoria ei oikein meinaa löytyä Suomen kaupoista muuta kun paria mallia jotka nekin on aina loppu ja kamerassa on hitusen liian hidas tarkennus. Joten suosittelen Honoria! 🙂

 19. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Hei mahtavaa, kiitos kovasti suosituksista! Honor 7 on kovasti kehuttu nyt, tuo 5X taitaa olla niin uusi että siitä ei vielä kokemusta paljoa ole.

 20. Maikku kirjoitti:

  Aikaisemmin mulla oli iphone ja tykkäsin todella sen käyttiksestä (mutta enää en ottais). Tällä hetkellä mulla on P8, jossa akku kestää mun käytöllä sen puolitoista päivää. P8 lite on sitten tästä huonompi versio ja siitä kun kokemuksia etsin niin aika paljon sai haukkuja. Honor 7 taas on parempi kuin P8 (kamera ja akun kestävyys paremmat) mutta itsellä se jäi kauppaan, koska en pitänyt ulkonäöstä 😀
  Mutta tosiaan, tätä P8 voin todellakin suositella, ollut nyt noin pari kuukautta käytössä ja mitään ongelmia ei ole ollut 🙂 Kamerakin on omiin tarpeisiin hyvä.

 21. Hemppe kirjoitti:

  Mulla on käytössä tällä hetkellä Honor 7 ja olen erittäin tyytyväinen ollut !! Ihan mielettömän tarkka ja erinomainen kamera sekä pitkä akunkesto näin muutama plussa mainitakseni. Itellä oli Samsung viimeksi käytössä, joka hajosi (se oli vanha kuin mikä ja turha korjauttaa kun niitä ei enää myyty :DD). Epäilin ensin, että kannattaako vaihtaa ihan uuteen merkkiin (oon aina vannonut Samsungin nimeen mut niissä kuuleman mukaan maksaa se merkki että saa yhtä hyvän luurin muilta hyviltä valmistajiltakin), mutta kyllä kannatti. Hinta-laatusuhteeltaan erinomainen, ja nyt pikkuhiljaa siihen saa kuoriakin kaupoista (silloin kun ite hommasin ei ollut paljoa tarjolla vielä). Ja nykyään Huawei on nostanut päätään puhelimien suhteen. 🙂 Eli suosittelen lämpimästi !

  Hahah paljon noita sulkumerkkejä, hupsista. 😀 😀

 22. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Hei mahtava juttu! Joo Samsungia en ottas mistään hinnasta, siinä maksaa merkki kyllä ihan hyvin – ja varsinkin kun Honor 7 istuu käteen niin näppärästi! 🙂

 23. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Okei, eli kolmas Huawei testattavaksi! Tänään kävin testaamassa puhelimia käteen ja tuo Honor 7 kyllä vakuutti aika hyvin, oli niin hyvän tuntuinen… Pitää tsekkailla vielä minkä ottaisi ja pohtia hetki 😀

 24. Aino kirjoitti:

  Mulla on iPhone 6 ja itse olen kyllä tykännyt!

  http://www.aino-ax.blogspot.fi

 25. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Kiitos kommentista! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.