Hae
Hannamaria

454 – Haaste: Blogin tarina

Jo jokin aika sitten sain Avelta Avec Ave -blogista haasteen kirjoittaa blogini taustoista. Tämä haaste on avoin kaikille, joten feel free ottaessa tämä omaankin blogiin! Postauksen lopusta löytyy vielä haasteen säännöt kerrattuna. Tässä kuitenkin minun ja hannamarian tarina.

Ensimmäinen blogi

Ja heti hyppään raiteilta. Halusin kuitenkin kertoa teille ensimmäisestä blogistani, LIKÖÖRIKAHVI:sta, jonka perustin jo vuonna 2010. Tästä ei suurin osa edes tiedä, en ihmettele ollenkaan. Kyseinen blogi oli niitä aivan alkuräpellyksiä ja kuvien taso oli mitä oli. Hyvänä esimerkkinä toimii ensimmäisen ihonhoitopostaukseni kuvat, jotka oli otettu vajaita purkkeja kädessä pitäen Petäjäveden kodin vessanpöntön päällä. Viimeisenä keväänä kun tuo blogi päivittyi, vuonna 2012, olin Espanjassa vaihdossa ja tuolta otetut kuvat olikin jo hyviä – ja viimeisiä tuossa blogissa nähtyjä.

Kesällä 2013, kätevästi ruokatauolla, perustettiin hannamaria. Heinäkuun puolella, 9.7.2013 näyttää olevan ensimmäinen postaus julkaistu. Tuohon aikaan omistin vielä lyhyet hiukset ensimmäinen postaus olikin tyylikkäästi esittelypostaus – numeroltaan 0. Ainiin, postausten numerointi on ollut se juttu tässä blogissa tähän asti. Jossain vaiheessa ajattelin onko tässä mitään järkeä, mutta mielestäni se on ihan hauska yksityiskohta. Okei, ei niiltä numerointivirheiltä ole vältytty mutta no can do 😉

 

hannamarian alku ja kehitys

hannamaria alkoi puhtaasti lifestyle-blogina tuolloin 2013 ja postaukset olivat mitä olivat, kuten lähes jokaisella aloittajalla tuohon aikaan. Paljon kirjoitin tällöinkin lifestyleä, eli hotellijuttuja sekä maakuntamatkailuaiheisia postauksia. Myöskin heiaheia:n postaukset olivat suuressa huudossa. Hiusjuttuja löytyi jo tuolloin ja 2014 vuoden alusta aika aktiivisesti, kasvatusvaiheessa kun oli hyvä kirjoittaa kaikesta siihen liittyvästä. Keväällä 2014 mukaan alkoi tulla meikkipostauksia ja kirjoittelin tuolloinkin aknesta melko ahkerasti. Myöskin Suomi-matkailua tuli tehtyä, joten postauksia ympäri Suomea sijaitsevista kohteista löytyi edelleen.

Keväällä 2015 muutin ensimmäiseen omaan kotiin. Tuohon aikaan sisustuspostauksia vilisi blogissa hyvään tahtiin sekoittuen lifestyleen ja etenkin kauneuteen. Kyseisenä kesänä ja syksynä blogi alkoi kääntyä entistä enemmän kauneuteen painottuvaksi. Asuja ei ole tässä blogissa koskaan juuri esitelty, mutta tuona vuonna niitä taisi tulla jopa kaksi 😉 Syksyllä 2015 kävin myös I love me -messuilla moikkailemassa blogi-immeisiä sekä tutustumassa kauneuspuolen juttuihin. Ja olinhan juuri räväyttänyt tukan entistä kirkkaamman punaiseksi tuota tapahtumaa varten! Myöskin Indiedaysin Halloween-pippalot tuli katsottua lävitse. Ruokapostauksetkin on hiipineet hyvää tahtia blogiin mukaan.

 

Blogin tulevaisuus

Tämä kevät on ollut blogille jännää aikaa. Melko paljon kauneusjuttuja on tullut, samoin pieni määrä painonhallinta-aiheisia postauksia joiden olen huomannut olevan kävijöille kiinnostava aihe. Sisustuksen parissa ollaan hiukan hiljennytty, mutta ruokajuttuja on tullut niiden tilalle. Blogi eli huhtikuun hiljaiseloa kaiken muun kiireen keskellä, nyt toukokuussa olisi tarkoitus muutta WordPress -alustalle. Ei huolta, tämä ei silti tule muuttamaan teillä mitään muuta kuin kommenttinkentän toiminnan 🙂

Tästä eteenpäin jatketaan entistä suuremmalla innolla. Yhteistyöjuttuja on tulossa ’normaaleiden’ postausten sekaan ja etenkin syksyllä on tulossa yksi aivan mahtava keissi. Myöskin PING Helsinki oli aivan mahtava kokemus, josta varmasti poikii uusia ihania juttuja niin tälle, kuin freelancer-työrintamallekin 🙂 Ideoita ja ajatuksia, joita te haluaisitte kuulla ja nähdä, saa laittaa tulemaan! Ps. mitä tykkäsitte tälläisestä myöhäisemmästä julkaisuajankohdasta aamun sijaan?

Haasteen säännöt:

 • Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen)
 • Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.
 • Haasta mukaa neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.
 • Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.
 • Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina -haasteen käynnisti Kototeko-blogi

 

Mistä lähtien te olette seuranneet hannamariaa?

2 kommenttia

 1. Jonna H. kirjoitti:

  Olisinko nyt reilun vuoden melkein puolitoista seurannut, jos en väärin muista. 🙂

 2. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Kiva kuulla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *