Hae
Hannamaria

466 – Päivitetty saliohjelma Kuntoportilla

Long time no gym. Työkavereiden oltua suomessa ja siihen perään otetun tatuoinnin takia tuli kiva parin viikon uhreilu- & salitauko, joka on nyt kuitenkin selätetty. Pääsen taas pyöräilemään työmatkat ja käymään salilla iltaisin. Ennen tuota taukoa mulle uusittiin Kuntoportilla Kaisan ohjeistuksella saliohjelmaa hiukan ja pidettiin mielessä selän ja yliliikkuvien nivelien tuomat rajoitteet.

hannamaria_kuntoportti_treeni_6_2016

Tälläkin kertaa saliohjelmasta tehtiin kaksiosainen ihan vaan sen takia, että mikäli menen vaikkapa pyörällä salille, ei sinä kertana jalkapäivä hirveämmin houkuttele. Myöskin tykkään kehittää yläkroppaa tällä hetkellä hiukan enemmän suuren ylä- ja alakropan voimaeron takia. Yläkropan treeni tehdään lisäksi useammassa osassa, eli yksi sarja yhtä liikettä ja toinen toista. Tällekin on varmasti superhieno nimi tai joku termi, mutta eipä satu meikän mieleen.  Julli varmasti kommentoi tästä mulle luettuaan.

Yläkropan treeni

Kulmasoutu taljalla 3×12, 20kg
Hauiskääntö taljalla 3×12 12.5kg

Ylätalja lapiokahvalla 3×12, 35kg (LEMPPARI!!)
Ojentajat kuulalla tai ristikkäistalja 3×15, 8-10kg

Flyes-avaus tai penkkipunnerrus 3×12, Flyes 5kg & PP 7kg
Ojentajadippi tai kapea punnerrus 3×15

Vipunosto suorin käsin sivulle 3×10, 4kg
Vipunosto suorin käsin eteen 3×10, 4kg
Leveä punnerrus 3×12

Alakropan treeni

Peruskyykky kuulalla 3×15, 10kg
Sumokyykky kuulalla 3×15, 10kg
Etureidet laitteessa 3×12, 40kg
Takareidet laitteessa 3×12, 40kg
Jalkojen nosto vatsamakuulla 3×15
Hyvää huomenta 3×12-15, 10kg
Sivutaivutus kuulalla 3×15, 10kg
Lankku (loppuun) 2xMAX

Tässä näkee hyvin miten eri liigassa yläkropan painot painii alakropan painojen kanssa. Onneksi Kuntoportilla kuunnellaan ja voidaan asialle alkaa tehdä jotain. Alakroppaan tuli aina hyppyvoiman takia innokkaimpina lentopalloiaikoina treenattua suuresti – näin piirun verta alle 160cm oli muuten hankala päästä verkon päälle ellei hyppyvoimaa löytynyt. Alakropan treeniin kuuluu myös keskivartalojuttuja, joista etenkin lankkua on ollut kiva pitkästä aikaa tehdä. Okei, ei se sillä hetkellä kivalta tunnu mutta siinä kehittyminen on niin nopeaa että muutaman sekunninkin pidennys tuntuu aina ihan mahtavalle!

Kroppa tällä hetkellä ei ole lähelläkään sitä mitä haluaisin ja näidenkin kuvien päivitys tänne hiukan arveluttaa, mutta senhän takia siellä salilla käydään että jotakin muutosta tulisi. Salitreeniin koitan taas löytää aikaa motivaatiota n. 3 kertaa viikossa työmatkapyöräilyjen (5,3km suuntaansa) päälle. Nyt kun tulee kesä niin ylimääräinen tekeminen vähentyy ja ulkona tulee oltua talvea enemmän, ei ajan löytymisen pitäisi olla ongelma. Painomäärien tiputtamiselle en pistä rajaa, ne ei mulla toimi.

Nutrilett on muuten jäänyt melko totaalisesti. Viimeisimmän Nutripäivän pidin n. 4 viikkoa sitten… En tiedä mikä kroppaa vaivasi, mutta se 2-3kk kun kerkesin niitä viikkoja pitämään ei paino muuttunut paljoakaan. Ne sattuivat tosin ajalle, jolloin stressi oli koulun ja töiden kolhdalla pahimmillaan, selän ongelmien lisäksi, joka saattoi asiaan vaikuttaa. Muina kuin paastopäivinä ei syöminen ollut säännöllistä ja myönnetään, ei ruokailujen seuraaminen muutenkaan juurikaan kiinnostanut. Aamiaspirtelöitä on silloin tällöin vielä juonut, ne kun maistuvat oikeasti hyvälle. Nutritulevaisuudesta en tiedä, mutta tämmösen kropan kanssa en halua enää elää kun tiedän miten paljon kivempaa hoikempana on – vaatteet istuu paremmin ja ei tarvitse miettiä missä makkara nyt höllyy 😀 Jep, selän kunto ja ulkonäkö on suurin syy minkä takia haluan painoa taas alas.

Olen huomannut itsessänikin jo muutoksen – bussilla kulkeminen ei ärsytä kun saa hyvät happihyppelyt pitkin päivää autolla menon sijaan ja pyöräilystä nautin jälleen näin parin viikon tauon jälkeen aivan suunnattomasti. Tähän loppuun vielä tsemppipeukku kaikille! Kesällä on hyvä liikkua ulkona, joten pitäkäähän kivaa sen laihduttamisenkin ohella! 🙂

Ps. Kahden I love… -kosmetiikkapaketin voittajat on arvottu ja voittajiin on otettu yhteyttä sähköpostilla!

Pps. Kuntoportilla saa uusi asiakas 2 viikon ilmaiset treenit milloin vaan! Täältä voit lukea lisäksi miten saat ilmaisen treenikuukauden kuntoportilla, jonka jälkeen kk-hinta on 55€/kk (normaalisti 69,90€/kk)!

Miten te liikutte kesäisin?

2 kommenttia

  1. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

    Mullakin on melkolailla samanlainen työmatka ja kesäisin pyrin sen kyllä pyörällä kulkemaan (paitsi jos vettä tulee kuin aisaa.. ;P), itselläni on edelleenkin hakusessa se liikuntamuoto mistä innostuisin.. :/

    • hannamaria kirjoitti:

      Jep, mäkin oon sen verran neiti että mikäli vettä tulee kaatamalla on bussi tai auto mun valinta. Oikean liikuntamuodon löytymiseen auttaa kun uskaltaa kokeilla mahdollisimman montaa eri lajia, useaan paikkaan ainakin Keski-Suomessa pääsee ekalla kerralla ilmaiseksi kokeileen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.